گروه بریکس سیاستهای حمایتگرانه ترامپ را محکوم کرد
رییس جمهور چین و سایر رهبران گروه بریکس بیانیه ای مشترک منتشر کردند و در آن بدون اشاره مستقیم به دولت آمریکا سیاست های حمایتگرانه ترامپ از تولیدات داخلی را محکوم کردند.
رئیس جمهور چین، زی جینپینگ و رهبران اقتصادهای عمده در حال توسعه سیاست های حمایتگرانه از تولید داخلی را در اجلاس G20 در بوینس آیرس محکوم کردند. این تصمیم تحت تاثیر تهدید ترامپ برای افزایش عوارض بر چین گرفته شد .
این گردهمایی دو روزه آزمایشی مهم است برای 20 کشور صنعتی که رهبرانشان اولین بار در سال 2008 برای کمک به نجات اقتصاد جهان از بدترین بحران مالی هفت دهه گذشته دیدار کردند .
با افزایش حساسیت ملی در بسیاری کشورها، G20 که دو سوم جمعیت جهان را شامل می شود با سوالاتی در مورد تواناییش در برخورد با تنش های تجاری مخرب بازارهای جهانی مواجه شده است .
درگیری تجاری بین آمریکا و چین بزرگترین اقتصاد های جهان بر اجلاس بوینس آیرس سایه انداخته است. طی این جنگ، دو کشور صدها میلیارد دلار عوارض بر واردات یکدیگر وضع کردند. این جنگ از آنجا آغاز شد که ترامپ تلاش کرد برای اصلاح آنچه او فعالیت های ناعادلانه اقتصادی از سوی چین میدانست، اقدامی انجام دهد.
بازارهای مالی جهانی هفته آینده از نتایج مذاکرات بین ترامپ و زی بر سر میز شام در روز شنبه، مطلع خواهند شد. هدف آنها حل اختلافاتی است که مانع رشد اقتصاد جهان میشود.
زی و سایر رهبران گروه بریکس شامل اقتصادهای نوظهور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بیانیه ای منتشر کردند و در آن خواستار تجارت آزاد بین المللی و تقویت سازمان تجارت جهانی شدند .
آنها گفتند:« قوانین سازمان تجارت جهانی بر خلاف اقدامات یکجانبه و سیاست حفاظت از تولیدات داخلی است و از تمام اعضا می خواهیم با این اقدامات ناسازگار مخالفت کنند و پای تعهدات خود در سازمان تجارت جهانی بمانند» .
پکن امیدوار است ترامپ را قانع کند برنامههای افزایش عوارض را لغو کند. ترامپ تصمیم دارد در ژانویه تا 25 درصد بر 200 میلیارد دلار کالاهای چینی عوارض وضع کند. میزان عوارض در حال حاضر 10 درصد است .
سهام آمریکا در روز جمعه با امید به امضای این قرارداد بالا رفت .
ترامپ گفت:« نشانه های مثبتی وجود دارد. ما داریم سخت کار میکنیم. اگر بتوانیم توافقی میکنیم که خوب باشد. فکر می کنم آنها هم همین را می خواهند. فکر می کنم ما هم همین را میخواهیم. باید ببینیم ».
یک مقام وزارت خارجه چین در بوینس آیرس گفت نشانههایی از توافق فزاینده قبل از مذاکرات وجود دارد، گرچه اختلافاتی هم هست .
در آستانه اجلاس G20، کشورها هنوز سعی می کنند به توافقی در مورد عبارتهای اطلاعیه رسمی اجلاس در مورد مسائل اساسی مثل تجارت، مهاجرت و تغییرات جوی برسند .
در ماه نوامبر مقامات کشور هایی که در اجلاس آسیاپاسیفیک شرکت کرده بودند پس از اینکه نماینده آمریکا با چین در مورد تجارت و امنیت درگیر شد، برای اولین بار نتوانستند یک بیانیه مشترک صادر کنند .
ولی نمایندگان حاضر در مذاکرات بوینس آیرس گفتند که پیشرفت های خوبی در بحثهای اقتصادی بیانیه نهایی صورت گرفته است. رئیس جمهور آرژانتین خوشبینانه گفت که به توافق خواهند رسید ولی مقامات کاخ سفید گفتند که آمریکا از هر بیانیه که منافع آن را تهدید کند خارج میشوند .
دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا گفت:« در این لحظه سخت برای همکاری های بین المللی، از رهبران درخواست میکنم از این اجلاس برای بحث جدی در مورد مسائل حقیقی استفاده کنیم. مسائلی مثل جنگ های تجاری و شرایط غمناک سوریه و یمن و خشونت روسیه علیه اوکراین» .