تافیت و موسگرویت

دلیل نامگذاری تافیت (taaffiete)، نام کاشف آن ریچارد تاف است که برای اولین بار نمونه تراش و پولیش خورده این سنگ را در اکتبر 1945 در گالری جواهری در شهر دوبلین ایرلند یافت. بسیاری از افراد گوهر تافیت را به دلیل شباهت در رنگ و ظاهر با اسپینل اشتباه می گیرند. اما برخلاف اسپینل، تافیت دارای دو ضریب شکست است. برای سالیان سال تنها چندین نمونه از این سنگ یافت شد و امروزه تافیت یکی از کمیاب ترین گوهرهای شناخته شده در جهان است. سختی این سنگ در مقیاس موس 8 می باشد.

تافیت و موسگرویت

در سال 1951، تحلیل های شیمیایی و اشعه ایکس انجام گرفته بر روی این سنگ ترکیبات اصلی تافیت را برلیوم، منیزیم و آلومینیوم معرفی کرد. همین امر سبب گشت تا این گوهر اولین سنگ قیمتی باشد که از ترکیب برلیوم و منیزیم همزمان بهره می برد.

موسگرویت (musgravite) نیز از خانواده تافیت بوده و دلیل نامگذاری آن مکان کشف این گوهر است که در ناحیه موسگریو استرالیا برای اولین بار یافت شد.

سنگ های قیمتی تافیت و موسگرویت در کشورهای آفریقایی مانند تانزانیا، تاندورا و همچنین سریلانکا قابل مشاهده هستند. منبع این دو سنگ قیمتی از لحاظ زمین شناسی در اسکارن ها و سنگ های متاسوماتیز شده می باشد. فرمول شیمیایی سنگ تافیت BeMg3Al8O16 و فرمول شیمیایی سنگ موسگرویت BeMg2Al6O12 است.

این سنگ ها از لحاظ قیمتی بودن، دارای ارزش فراوانی هستند. در سال 1980 برای اولین بار در کشور میانمار, ساختار بلوری این 2 نوع سنگ شناخته و اخیرا در کشورهای آفریقایی وجود 2 سنگ قیمتی تافیت و موسگرویت گزارش شده است.

این دو سنگ در رنگ های آبی, بنفش و متمایل به بنفش در افریقا یافت می شود. تافیت و موسگرویت در اندازه و رنگ های مختلف وجود دارد که بزرگ ترین آن ها به وزن 3.97 قیراط می رسد.

یکی از علائم شناخت موسگرویت به دام افتادن بلورهای مگنزیت اولیه ای است که توسط سیالی نامشخصی در موسگرویت وجود دارد. در برخی از سنگ های موسگرویت متعلق به افریقا، میکا (سیلیکات ورقه ای) را می توان یافت. این قطعه قهوه ای رنگ بوده و به گوهر موسگرویت زیبایی خاصی می بخشد.

نظرات
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد
اخبار سایر رسانه ها