به گزارش موبوایران، با وجود شباهت آیفون ۱۳ به سری آیفون ۱۲ و آیفون ۱۱، استقبال از پرچمداران امسال اپل فراتر از حد انتظار است. در دنیای کوپرتینوییها، معمولا پس از هر تغییر بزرگ در محصولات، تا مدتی طولانی باید به تغییرات کوچکتر قانع باشیم.
پیش از این که اپل برای معرفی عینک واقعیت افزوده، آیفون تاشوی خود یا هر محصول چند هزار دلاری دیگر که قرار است در آینده رونمایی کند آماده شود، بهترین سیاست اعمال تغییرات کوچک روی ظاهر فعلی آیفون است که تا بهحال هم بهخوبی جواب داده.
اگر شباهت آیفون ۱۳ با نسلهای قبل را کنار بگذاریم و نگاه مستقلتری به این سری داشته باشیم، باید گفت با محصولات زیبا و قدرتمندی روبهرو هستیم. علاوه بر ظاهر دستگاهها و قدرت سختافزاریشان، نباید از مزیتهای سیستم عامل iOS هم غافل شویم.
ممکن است خانوادهی آیفون ۱۳ برای بسیاری از کاربران مناسب باشند؛ اما اگر کاربر حرفهای اندروید باشید، قطعا نمیتوان چنین محصولاتی را به شما پیشنهاد کرد. در واقع، اگر بخواهید از اندروید به آیفون ۱۳ مهاجرت کنید، باید برخی از ویژگیهای محبوب پرچمداران اندرویدی را قربانی کنید.
در ادامه به معرفی مختصر ۳ ویژگی قدرتمند اندروید میپردازیم که در آیفون ۱۳ حضور ندارند و امیدواریم در نسلهای بعدی پرچمداران اپل شاهد حضور آنها باشیم. در واقع، ۲ مورد از این ویژگیها حتی روی گوشیهای اندرویدی ارزانقیمت هم در دسترس هستند.
۱. چند وظیفگی (مولتی تسکینگ)
شرایطی را در نظر بگیرید که رمز عبور حساب توییتر خود را فراموش کردهاید و درخواست بازیابی از طریق ایمیل را دارید. پس از ارسال کد به ایمیل شما، راهی ندارید جز این که از توییتر خارج و وارد اپ ایمیل خود شوید تا کد را کپی کنید.
هنگامی که به اپ توییتر برمیگردید، متوجه میشوید این فرایند دوباره از سر گرفته شده است و این بار مجبور هستید در اپ توییتر بمانید و با استفاده از دستگاه دیگری ایمیل خود را باز کنید تا بتوانید کد را روی اپ موجود در آیفون خود وارد کنید.
متاسفانه تعدادی از اپلیکیشنها چنین مشکلی را برای کاربران iOS بهوجود میآورند و اگر بخواهید در هنگام وارد کردن اطلاعات حساس مرتبط با رمز عبور یا اطلاعات کارت بانکی از صفحه خارج شوید، پس از بازگشت متوجه میشوید که صفحه رفرش شده است.
نبود چند وظیفگی یا همان مولتی تسکینگ در سیستم عامل موبایلی اپل یکی از موضوعاتی است که بهسادگی میتواند چنین مشکلاتی را رفع و زحمت کاربران برای انجام بسیاری از کارها بهوسیلهی آیفون را کم کند.
سیستم عامل اندروید بهویژگیهای مولتی تسکینگ کاربردی مجهز است که به کاربر اجازه میدهد صفحه را بین دو اپ تقسیم کند یا یک اپ را بهصورت پنجرهی پاپآپ روی اپ دیگر باز کند.
با استفاده از این ویژگی شما میتوانید بهصورت همزمان دو یا چند اپ را باز کنید و بهکارهای مختلف بپردازید، چند وبسایت مختلف را بررسی کنید، یا بدون نیاز به توقف ویدیوهای در حال پخش خود از سایر اپها هم استفاده کنید.
برای مثال، اگر بخواهید همزمان با تماشای ویدیوهای یوتیوب روی آیفون خود از اپلیکیشن دیگری هم استفاده کنید، تنها راه شما این است که اشتراک پریمیوم یوتیوب را خریداری کنید. اما این امکان در اندروید بهصورت رایگان در دسترس است.
با توجه به ابعاد نمایشگر و توان پردازشی سختافزار گوشیهای هوشمند امروزی، تقسیم نمایشگر گوشی به دو بخش برای اجرای همزمان دو اپلیکیشن کار چندان دشواری نیست. بنابراین، با وجود نمایشگرهای بالای ۶ اینچ و پردازندهی پرقدرت A15 Bionic، جای تعجب دارد که چرا اپل این ویژگی را به آیفون ۱۳ یا حداقل ۱۳ پرو مکس ۶/۷ اینچی اضافه نکرده است.
۲. پشتیبانی از قلم استایلوس
در سال ۲۰۰۷، استیو جابز گفته بود که هیچکس به قلم استایلوس روی گوشی خود نیاز ندارد و این قلمها فقط همهچیز را پیچیده میکنند، باید آنها را در جایی قرار داد و گم کردن آنها بسیار راحت است.
پس از ۱۴ سال، با وجود حضور موفق محصولاتی مانند سری گلکسی نوت و گلکسی زد فولد، آیفون ۱۳ هنوز هم از قلم استایلوس پشتیبانی نمیکند.
ممکن است اپل بهاین زودی برنامهای برای اضافه کردن این قابلیت به آیفون نداشته باشد، اما آیا واقعا در سال ۲۰۲۱ هنوز هم کاربران به قلم استایلوس نیاز ندارند و این ابزار کاربردی محسوب نمیشود؟
در نگاه اول، پاسخ مثبت به پرسش بالا منطقی بهنظر میرسد؛ زیرا کاربران بسیاری وجود دارند که از کار کردن با گوشیهای بدون استایلوس راضی هستند. اما اگر سابقهی استفاده از محصولاتی مانند سری گلکسی نوت را داشتهاید، قطعا نمیتوانید کاربردهای مختلف یک قلم استایلوس حرفهای و تجربهی کاربری جذاب آن را انکار کنید.
اگر کاربر حرفهای باشید، ممکن است در مواقعی مجبور شده باشید سندی را بهصورت آنلاین امضا کنید یا طرح و نقشهای را روی نمایشگر گوشی خود پیاده کنید یا حتی برای سرگرمی با استفاده از قلم استایلوس به نقاشی کشیدن مشغول شوید.
اگر به S Pen شرکت سامسونگ و ویژگیهای متعدد آن نگاهی داشته باشید، متوجه کاربردهای فراوان آن در مولتی تسکینگ و انجام سریعتر و دقیقتر کارهای مختلف خواهید شد.
در اکوسیستم کوپرتینوییها، آیپدها بهخوبی با اپل پنسل سازگار هستند و قلم اپل تا بهحال ویژگیهای جذاب متعددی را در اختیار کاربران تبلتهای این شرکت قرار دادهاست. با توجه به همین تجربهی موفق، یکپارچگی اپل پنسل با آیفون برای اپل کار دشواری نخواهد بود.
۳. حالت دسکتاپ
در حالی که اپل تمام تلاش خود را میکند تا کاربران برای داشتن هر یک از محصولاتش هزینهای جداگانه بپردازند و همیشه سعی دارد اکوسیستم آیفون، آیپد و مکبوکها را از یکدیگر جدا کند، بعضی از گوشیهای اندرویدی امکان دسترسی به اپلیکیشنها در حالت دسکتاپ را هم به کاربران ارائه میکنند.
گلکسی زد فولد ۳ سامسونگ یکی از گوشیهای اندرویدی است که علاوه بر این که در قالب یک دستگاه نقش گوشی هوشمند و تبلت را ایفا میکند، با استفاده از ویژگی نرمافزاری DeX امکان دسترسی به حالت دسکتاپ را هم ارائه میکند و میتوان با اتصال آن به یک نمایشگر، ماوس و صفحهکلید، تجربهای مشابه استفاده از یک رایانه رومیزی را رقم زد.
در این حالت شما به المانهای مختلف یک رابط کاربری دسکتاپ مانند نوار وظیفه، باز شدن اپها در قالب پنجرهها و نشانگر ماوس برای ناوبری دقیق و وبگردی دسترسی دارید.
علاوه بر سامسونگ، پرچمداران هواوی، شیائومی و بعضی تولید کنندگان دیگر هم حالت دسکتاپ را ارائه میکنند که میتواند تجربه کاربری شما از گوشی هوشمندتان را چند پله ارتقا دهد. اما متاسفانه این ویژگی جذاب هم در آیفون ۱۳ حضور ندارد.
نظر شما دربارهی تفاوتهای بیان شده میان آیفون ۱۳ و پرچمداران اندرویدی با قابلیتهای ذکر شده چیست؟ آیا با حضور ویژگیهایی مانند مولتی تسکینگ، پشتیبانی از قلم و حالت دسکتاپ در آیفونها موافق هستید؟