سایت خبری طلا

تداوم روند نزولی شاخص بورس/مشکلات پیش‌روی معاملات بورس در نیمه دوم سال

منبع: ایسنا


شاخص کل بازار بورس امروز با ۱۰ ‌هزار و ۴۲۰ واحد کاهش در جایگاه یک‌میلیون و ۴۵۵ هزار واحدی قرار گرفت.


به گزارش سایت طلا،بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به کاهش قرار گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات با کاهش 10 هزار و 421 واحد به رقم یک میلیون و 455 هزار و 610 واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز با کاهش 5 هزار و 897 واحد به رقم 414 هزار و 683 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 849 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از 4.8 میلیارد سهام حق‌‌تقدم و اوراق مالی در قالب 626 هزار فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 405 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

ارزش معاملات فرابورس هم امروز بیش از 10 هزار و 796 میلیارد تومان رسید که با این حساب ارزش معاملات دو بازار از 15 هزار 187 میلیارد تومان فراتر رفت.

شاخص‌های بورس امروز همگی قرمز بودند، بگونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با کاهش 0.71  درصد روبه‌رو شدند و این دو شاخص با معیار هموزن 1.4 د رصد عقب‌نشینی داشتند.

شاخص آزاد شناور 0.75 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 0.76 درصد کاهش یافت، شاخص بازار دوم بورس 0.65 درصد کاهش یافت.

امروز نمادهای ملی‌مس، فولاد مبارکه، همراه اول، پتروشیمی پردیس، شستا، گروه مپنا و گل‌گهر به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس بیش از ۱۹۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۲۰ هزار و ۷۸۴ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو ‌میلیارد و ۳۶۴ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۰۸ هزار و ۲۸۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نماد پالایش نفت شیراز (شراز)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، نفت پاسارگاد (شپاس)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، بیمه دی (ودی)، توزیع داروپخش (دتوزیع)، ریل پرداز نوآفرین (حآفرین) و کلر پارس (کلر)‌ تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

همچنین پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، فرابورس ایران (فرابورس)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)،‌ فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی مارون (مارون)‌، بیمه تجارت نو (بنو) و صنعتی مینو (غصینو) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

مشکلات پیش‌روی معاملات بورس در نیمه دوم سال

 یک کارشناس بازار سرمایه گفت: معاملات بازار سرمایه در نیمه دوم سال جاری مانند دوره‌های زمانی قبل با مسائلی مختلف مواجه است که از مهمترین آنها می‌توان به نوسانات نرخ ارز، قیمت گذاری دستوری، آینده مذاکرات برجامی، نگرانی فعالان بازار از کسری بودجه و احتمال افزایش نرخ بهره اشاره کرد.

«علی جبل‌عاملی» امروز در گفت و گو با ایرنا به نوسان ایجاد شده در معاملات اخیر بازار سهام اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم از دیدگاه یک ناظر، عملکرد دولت جدید در چند هفته اخیر مورد ارزیابی قرار دهیم باید گفت که بنابر گفته رییس جمهوری اقداماتی مانند افزایش سرعت واکسیناسیون کرونا، توجه به تنظیم بازار و مهار تورم جزو گام‌های اولیه برای حل مشکلات داخلی است که نشانه‌ای مثبت برای اهتمام رفع معضلات به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد بازگشت رونق بازار سرمایه نیز در ادامه این مجموعه اقدامات رخ خواهد داد.

وی افزود: در این میان انتخاب افرادی از جنس بازار سرمایه در ارکان اقتصادی به خصوص بانک مرکزی نیز توانست امیدبخش فعالیت سرمایه‌گذاران باشد و زمینه تقویت امیدها را در ایجاد هماهنگی بین بازار پول و سرمایه بخصوص در مورد نحوه تأمین کسری بودجه و نرخ بهره ایجاد کند. 

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در سمت سیاست خارجی هم خوشبختانه شاهد حرکت در مسیر رفع مشکلات هستیم که می‌تواند زمینه‌ساز بازگشت آرامش به بازارها باشد.

نوسانات نرخ آزاد ارز و تأثیر روانی آن بر معاملات بورس

وی به نوسانات نرخ آزاد ارز و تأثیر روانی آن بر سرمایه‌گذاران تاکید کرد و گفت: موضوع مهمی که فعالان بازار سرمایه و تحلیلگران باید به آن توجه کنند، نرخ نیمایی است که مبنای محاسبات شرکت‌ها در سودآوری و تسعیر ارز در صورت‌های مالی قرار دارد. 

جبل عاملی ادامه داد: چنین مساله‌ای باعث شده است تا نرخ نیمایی در  فروش و صورت مالی شرکت‌ها قابل اهمیت باشند که عمدتا طی چند وقت اخیر صعودی بوده است و به نظر می‌رسد که این نرخ در حال کم کردن فاصله خود با نرخ ارز در بازار آزاد باشد؛ بنابراین سرمایه‌گذران نباید با نوسانات در نرخ آزاد ارز دچار تشویش شوند و اقدام به اتخاذ تصمیمات هیجانی در این بازار کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: همچنین حذف تدریجی قیمت‌گذاری دستوری از صنایع که شروع آن با سیمان بود، در کنار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شرط توجیه افکار عمومی، توجه به معیشت مردم و همکاری همه ارکان‌ها می‌تواند بهترین اتفاق در ۶ ماهه دوم سال جاری برای شرکت‌های سودمحور در بازار باشد.

آینده مذاکرات و تاثیر آن بر مسیر معاملات بازار سهام

وی به آینده مذاکرات و تاثیر آن بر مسیر معاملات بازار سهام تاکید کرد و افزود: به نظر می‌رسد در مقطع فعلی طرفین در حال شناخت و ارزیابی یکدیگر باشند و مدتی طول خواهد کشید که بتوانند با همگرایی مذاکرات را آغاز کنند اما سیاست خارجی ایران سیگنال‌های تمایل به مذاکره را صادر کرده و بازار نیز این پیام را دریافت کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر می‌رسد که افزایش نرخ جهانی نفت و پیش‌بینی از ادامه روند صعودی قیمت‌ها در کنار گشایش‌های بین المللی  منجر به کاهش کسری بودجه دولت شود.

وی نگرانی از افزایش نرخ بهره را دیگر موضوع  تهدیدکننده در روند معاملات بازار سهام دانست و افزود: نرخ بهره بین بانکی به حدود ۱۹.۳۵ درصد رسیده و سرمایه‌گذاران نگران این موضوع هستند که نرخ سپرده‌ها برای جبران کسری بانک ها نیز افزایش یابد و در کنار عدم رونق بازارهای موازی، سرمایه‌هایی که باید در بازار سرمایه صرف تأمین مالی شرکت‌ها و رونق اقتصاد شود روانه سپرده های بانکی شوند. 

جبل عاملی با تاکید بر اینکه بازار سهام  لحظه به لحظه در حال دنبال کردن نرخ‌ها است، گفت: توسعه انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری متناسب با ریسک افراد در این مقطع زمانی می تواند باعث نگهداری نقدینگی‌ها در بازار سرمایه شود.

انتشار گزارش‌های عملکرد ۶ ماهه شرکت‌ها در روزهای آینده 

این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل تاثیرگذار در روند معاملات بازار سهام تاکید کرد و افزود: موضوع مهم دیگر که می تواند سر منشاء بسیاری از اتفاقات مهم بازار در ماه های آینده معاملات بازار باشد، انتشار گزارش های عملکرد ۶ ماهه شرکت‌ها در روزهای آینده است که انتظار می‌رود  این گزارش‌ها نشان‌دهنده بهبود عملکرد شرکت ها نسبت به دوره مشابه سال قبل و تداوم رشد سودآوری در نیمه دوم سال جاری باشند.

وی اظهار داشت: این امر در کنار تداوم رشد قیمت های جهانی کالاها بخصوص نفت، مشتقات آن و فلزات اساسی می تواند امیدها را به تداوم رشد بازار تقویت کند، این موضوع به خصوص در شرکت‌های گروه های پتروشیمی، سیمانی، معدنی و فلزات اساسی چشمگیرتر از سایر گروه ها خواهد بود.

جبل عاملی با اشاره به اینکه به دلیل تغییر متغیرها بخصوص جریان وروردی نقدینگی به بازار نباید در انتظار تجربه روند صعودی و نزولی بازار مشابه سال گذشته بود و رشد یا نزول پرسرعتی را برای بازار متصور باشیم، گفت:  امسال متعلق به شرکت‌های تحلیل‌پذیر و سود محور است، چرخش بین عرضه و تقاضا در صنایع و گروه‌های مختلف با توجه به شرایط رخ می‌دهد که این امر نشان از روند منطقی حرکت بازار خواهد داشت.