به گزارش موبوایران، راشاتودی اعلام کرد، تنها حدود ۱۰ درصد از کل ۲۱ میلیون بیت کوین قابل استخراج در جهان کماکان باقی مانده و حالا این سوال بیش از هر زمان دیگری ذهن فعالان بازار را مشغول کرده است که پس از پایان استخراج تمام بیت کوین های جهان، چه سرنوشتی در انتظار این رمزارز و سایر رمزارزها خواهد بود. برخلاف پول های فعلی که توسط بانک های مرکزی چاپ می شوند، خالق بیت کوین- ساتوشی ناکاموتو- تصمیم گرفته است استخراج این رمزارز را به ۲۱ میلیون واحد محدود کند و تاکنون ۱۸.۷ میلیون واحد بیت کوین استخراج شده است.
با توجه به افزایش ضریب استخراج بیت کوین همزمان با محدود شدن تعداد موجود، انتظار می رود آخرین بیت کوین جهان در سال ۲۱۴۰ استخراج شود اما هنوز مشخص نیست که تا آن سال بیت کوین کماکان قابل استفاده باشد یا خیر. تحلیلگران زیادی معتقدند اکوسیستم بیت کوین باید تغییر کند تا این ارز بتواند به حیات خود ادامه دهد. به عقیده گروهی از تحلیلگران، این امکان دور از ذهن نیست که استخراج کنندگان بزرگ بیت کوین با هم برای کسب سود بیشتر یک کارتل مخفی تشکیل دهند تا قیمت ها را تحت کنترل خود داشته باشند.
با توجه به ارزش بالای بیت کوین و احتمال افزایش بیشتر آن، گروهی از فعالان بازار معتقدند که بیت کوین به تدریج به یک وسیله حفظ ارزش تبدیل خواهد شد و بیشتر تراکنش های آن در آینده در اختیار موسسات بزرگ خواهد بود. تغییر پروتکل استخراج بیت کوین به دلیل نیاز به موافقت اکثریت و همچنین مخالفت احتمالی دارندگان با افزایش میزان بیت کوین های قابل استخراج، محقق نخواهد شد چرا که افزایش عرضه بیت کوین به ضرر دارندگان بزرگ خواهد بود.
کاهش تعداد بیت کوین های قابل استخراج رشد قیمت بیت کوین در ماه های اخیر، سرمایه گذاران زیادی را به بازار جذب کرده اما نداشتن یک پشتوانه و یا تاییدیه رسمی توسط بانک های مرکزی، کماکان بزرگ ترین ریسک قیمتی این رمزارز و سایر ارزهای دیجیتالی باقی مانده است.