برتری گوشیهای اندرویدی نسبت به iOS و آیفون در سال ۲۰۲۱
در این مطلب به بررسی ۱۰ مزیت گوشیهای اندرویدی نسبت به iOS و آیفون میپردازیم تا ببینیم در سال ۲۰۲۱ چه تفاوتی بین این دو اکوسیستم بزرگ وجود دارد.
به گزارش موبوایران، در این مطلب به بررسی ۱۰ مزیت گوشیهای اندرویدی نسبت به iOS و آیفون میپردازیم تا ببینیم در سال ۲۰۲۱ چه تفاوتی بین این دو اکوسیستم بزرگ وجود دارد.
همهی ما میدانیم از لحاظ شخصیسازی، اندروید یک سر و گردن بالاتر از iOS قرار دارد. شاید کاربران iOS این موضوع را نپذیرند اما این واقعیتی است که وجود دارد و نمیتوان آن را انکار کرد. حال اینکه آیا امکان شخصیسازی برای کسی مهم باشد یا خیر جای بحث دارد اما مادامی که آن را یک مزیت در نظر بگیریم، iOS و آیفون پشت سر اندروید و گوشیهای اندرویدی قرار دارند.
اما شخصیسازی تمام ماجرا نیست. یک سری موارد دیگر هم وجود دارد که میتواند باعث برتری گوشیهای اندرویدی بر آیفونها شود. از جمله این موارد میتوان به سرعت بالای شارژر، طراحیهای گوناگون، قیمت مناسبتر، سیستم مدیریت فایل حرفهایتر و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد که در این مطلب به طور مفصل به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
اما قبل از اینکه به ۱۰ برتری گوشیهای اندرویدی بر iOS و آیفون بپردازیم، باید به این نکته اشاره کنیم که iOS هم قطعا برتریهای زیادی به اندروید دارد و این موضوع انکارناپذیر است. در مطلبی جداگانه قطعا به این موضوع هم خواهیم پرداخت اما در این مطلب تمرکزمان روی برتریهای اندروید خواهد بود تا ببینیم این سیستمعامل و به طور کلی این اکوسیستم در مقابل اکوسیستم محبوب اپل چه حرفهایی برای گفتن دارد.
توجه داشته باشید که موارد اشاره شده در این مطلب کاملا مطابق گفتههای سایت منبع است و هیچ تغییر یا نظر شخصی در آن اعمال نشده است. همچنین تفاوتها با توجه به حقایق موجود انتخاب شدهاند، نه سلیقه و نظر شخصی. هرچند این موارد هم میتواند برای افرادی مهم باشد یا نباشد.
به صورت کلی در این بخش به بررسی ۱۰ مورد میپردازیم که فکر میکنیم اندروید و گوشیهای اندرویدی در آنها به iOS و آیفون برتری دارند. این ۱۰ قابلیت عبارتانداز:
قابلیتهای جدید، نوآورانه و جذاب
لانچر و آیکونهای متنوع برای اپلیکیشنها
قیمت
طراحیهای مختلف گوشیهای اندرویدی
USB-C
تعداد اپلیکیشنها
شارژ سریع
اسپلیتاسکرین (تقسیم صفحه)
سایدلود اپلیکیشنها (نصب از منابع خارجی غیر از فروشگاه رسمی)
سیستم مدیریت فایل حرفهای
شاید در نگاه اول، برخی از این برتریها برای شما بیمعنی باشند اما شاید وقتی به شرح آنها بپردازیم، متوجه شوید که iOS ظاهرا هنوز هم جا برای پیشرفت دارد و همچنان از خیلی جهات آن سیستمعامل کامل و به بلوغ رسیدهای که میخواهیم نیست.
۱. طراحی جدید، نوآورانه و جذاب
البته این مورد اول خیلی مربوط به iOS نمیشود و باید ایراد را در آیفونها جستوجو کرد. گوشیهایی که طی سهسال گذشته حتی از لحاظ ظاهری هم تغییر خاص و چشمگیری نداشتهاند چه برسد به اینکه بخواهیم از آنها انتظار داشته باشیم قابلیتهای ظاهری نوآورانهای داشته باشند.
گوشیهای اندرویدی توسط شرکتهای مختلفی ساخته میشوند و همین مسأله به تنهایی میتواند عامل اصلی این موضوع باشد. در این اکوسیستم (اندروید) رقابت شدیدی وجود دارد که باعث شده است تا شرکتها مجبور شوند برای بهتر و بیشتر دیده شدن، قابلیتهای نوآورانه و جذابی را به گوشیهای خود اضافه کنند. در نتیجه جذابیتهای ظاهری غالبا در این سمت دیده میشود. البته گاهی اوقات این تلاشها به شکست میانجامد، مانند الجی وینگ که ایدهی عالی پشت آن بود اما خود شرکت اصلا از کسب و کار موبایل انصراف داد. گاهی اوقات هم برخی از ایدهها موفق میشوند، مثل دوربین پریسکوپی یا نمایشگر تاشونده.
با این حال این کار ریسکهای خاص خود را دارد و شاید اپل که معمولا هر سال ۴ یا نهایتا ۵ گوشی راهی بازار میکند، نتواند خیلی روی گوشیهایش مانور دهد و چنین طراحیهایی برای آنها در نظر بگیرد. حتی در حالت عادی یک سری موارد نظیر دوربین سلفی درون نمایشگر را هم در گوشیهای اپل شاهد نیستیم چرا که این شرکت کلا علاقهی خاصی به نوآوریهای اینچنینی ندارد.
البته ابن بدان معنا نیست که آیفونها طراحی خوبی ندارند. اتفاقا از این حیث عملکرد اپل بسیار خوب است ولی اینکه در سال ۲۰۲۱ محصولی را با قیمت حدودا ۱۰۰۰ دلار خریداری کنید که همچنان روی نمایشگر آن اثری از حواشی و بدتر از آن، بریدگی (ناچ) روی صفحه دیده میشود در حالی که رقبا از چند سال قبل به استفاده از طراحیهای مدرنتر و جذابتر روی آوردهاند خیلی جالب نیست.
۲. لانچر و آیکونهای متنوع برای اپلیکیشنها
مورد دوم کاملا سلیقهای است. یعنی اینطور نیست که بگوییم اپل چون این قابلیت را درون گوشیهایش قرار نداده است بنابراین نباید مورد پسند واقع شود. اگر جز آن دسته از کاربرانی هستید که شخصیسازی و تغییر دائمی ظاهر گوشی و انتخاب انواع و اقسام آیکونها، تمها و شکلهای مختلف شما را خوشحال میکند، آیفون نباید انتخاب شما باشد چرا که در این بخش دست شما را میبندد.
از آن طرف اندروید کاملا در این زمینه منعطف عمل میکند و اجازه میدهد کاربر هر تغییری را که قصد دارد در راستای تغییر ظاهری گوشی انجام دهد روی آن اعمال کند. حتی این امکان وجود دارد که شکل آیکونها را هم تغییر داد. طبیعتا نگاه کردن به یک صفحه با شکلی یکنواخت خسته کننده خواهد بود و به همین خاطر این زمان لانچر یا تم جدید میتواند واقعا کاربردی باشد.
البته شخصیسازی به همین جا محدود نمیشود. کاربر این اجازه را خواهد داشت تا حتی اندازه و شکل آنها را هم تغییر دهد. مثلا از مربع به دایره یا حتی بیضی و … . مثلا اگر از بستههای آیکون یک تم یا لانچر راضی نیستید میتوانید به صورت جداگانه برای آن لانچر یک آیکون پک جدید دانلود و نصب کنید. حتی اگر این امکان هم وجود نداشته باشد در نهایت میتوانید گوشی را روت کنید و هرچه که میخواهید روی آن نصب کنید. البته با روت کردن گوشی قطعا یک سری مشکلات هم برای شما پیش خواهد آمد مثل عدم نصب یک سری اپلیکیشن خاص. به همین خاطر به صورت کلی پیشنهاد میشود از همان قابلیتهای شخصیسازی موجود نهایت لذت را ببرید و سمت روت کردن گوشی نروید.
به صورت کلی قصد داشتیم بگوییم گزینههای روبروی شما برای تغییر ظاهر اندروید فراوان است. اگر بخواهیم آن را با امکانات مشابه در iOS مقایسه کنیم میبینیم که جز تغییر محل آیکونها یا قرار دادن آنها در پوشههای مخصوص، چیز خاص دیگری وجود ندارد. به همین خاطر هم هست که میتوانیم نتیجه بگیریم چرا انعطاف بالای اندروید در شخصیسازی تا این اندازه به فروش زیاد گوشیهای مبتنی بر این سیستمعامل کمک کرده است.
اپل با عدم اجازه به کاربران برای اعمال تغییرات زیاد روی ظاهر درونی گوشی کار خوبی نمیکند اما به شخصه همان ظاهر ثابت و سادهی آن را بیشتر میپسندم تا اینکه هر بار برای ایجاد تنوع در گوشی مجبور به نصب اپلیکیشنها یا لانچرهای شخص ثالث باشم. اما بهتر بود امکان انجام این کار در گوشی قرار داشت تا کاربر خود تصمیم بگیرد که این کار را انجام دهد یا خیر.
۳. قیمت
برای اینکه اپل داشته باشید باید هزینه کنید. این را تقریبا همه میدانیم و چیزی نیست که بخواهیم آن را انکار کنیم. البته نکتهای که وجود دارد این است که در بازارهای جهانی، قیمت این گوشیها از برخی پرچمداران اندرویدی نظیر سامسونگ هم کمتر است اما چون به صورت کلی فقط در سبد محصولات شرکت آمریکایی پرچمدار دیده میشود، بنابراین قیمت آنها در مجموع از اندرویدیها گرانتر است. شما میتوانید با پرداخت مبلغ کمتر از ۷۰۰ دلار در بین اندرویدیها یک شبهپرچمدار خوب نظیر شیائومی می ۱۱i با پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸، گلکسی S20 فن ادیشن با پردازندهی اسنپدراگون ۸۶۵، پوکو F3 و بسیاری گزینههای دیگر را خریداری کنید اما با همین قیمت در بین محصولات اپل فقط دو مدل مینی و استاندارد موجود هستند که آن هم در بازار داخل اصلا از لحاظ قیمتی در یک سطح قرار ندارند.
دلیل اصلی اینکه میبینیم دنیای گوشیهای هوشمند فعلا تحت سلطهی اندرویدیها قرار دارد این است که گوشیهای ارزانقیمت با این سیستمعامل فراوان دیده میشوند در حالی که گوشی ارزان قیمت اپل در حال حاظر آیفون SE 2020 به حساب میآید که حتی از لحاظ ظاهر هم شبیه به گوشیهای دوران ۴ یا ۵ سال پیش است و شاید فقط پردازندهي خوبش باشد که آن را از سایرین متمایز میکند.
در دنیای اندروید شما میتوانید محصولی را با حداقل قیمت خریداری کنید که به نیازهای شما رسیدگی کند اما اگر کار خاصی با گوشی نکنید ولی بخواهید تجربهای از سیستمعامل اپل داشته باشید، هیچ گوشی ارزانقیمتی روبروی شما قرار نخواهد داشت. مثلا اپل به صورت کلی از همه لحاظ، هیچ گوشی ندارد که با گلکسی A52 یا وانپلاس نورد رقابت کند.
البته انتظار میرود طی سالهای آتی شرکت آمریکایی با درک این موضوع که کاربران به گوشیهای اقتصادی تمایل دارند، از مدلهای ارزانقیمت بیشتری رونمایی کند اما فعلا مشخص نیست آیا این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر. به همین خاطر فعلا برتری کلی در این زمینه برای اندروید و گوشیهای اندرویدی است.
۴. طراحی متفاوت متناسب با سلیقهی کاربران
همانطور که در بالا اشاره شد، شرکتهای زیادی وجود دارند که کارشان تولید گوشیهای اندرویدی است اما وقتی به iOS میرسیم میبینیم که فقط اپل وجود دارد و آیفون و نه هیچ چیز دیگر. سامسونگ، شیائومی، پوکو، ردمی، وانپلاس، هواوی، آنر، ویوو، اوپو و تعداد زیادی شرکت دیگر هستند که کاربر میتواند قبل از خرید یک گوشی، با در نظر گرفت موارد زیادی یکی از آنها را خریداری کند. اما وقتی به اپل میرسیم فقط یک طراحی را شاهد هستیم که در چهار مدل با اندازههای مختلف تکرار میشود.
اپل شاید پرچمداران بسیار باکیفیت و مثالزدنی داشته باشد اما همهی آنها شبیه به هم هستند. حتی از دو سال پیش تا الان هم تغییر خاصی را در طراحی آیفونها شاهد نیستیم در حالی که شرکتهای رقیب نظیر سامسونگ کاملا از این نظر گوشیهای متفاوتی را تولید کردند.
در بخش اول گفتیم که چون شرکتهای زیادی گوشی اندرویدی تولید میکنند، به همین خاطر رقابت زیادی بینشان وجود دارد و در نتیجه آنها برای دیده شدن در بین مردم مجبور هستند قابلیتهای خوبی را در گوشیهای خود قرار دهند. مثلا دوربین مکانیکی (مشابه آنچه که در سری ذنفون ایسوس مشاهده میشود)، نمایشگر چرخان (مثل الجی وینگ) و مواردی از این دست. حتی گوشیهای تاشو هم هستند که اپل میتواند با الگوبرداری از آنها، محصول جدیدی را با برند اختصاصی خود تولید کند.
به صورت کلی نکتهی این بخش این است که در دنیای اندروید، به اندازهی کافی گوشی برای هر سلیقهای وجود دارد اما در iOS خبری از این موضوع نیست و کاربر باید محصولی با شکل ظاهری مشابه نسلهای گذشته خریداری کند. البته منظورمان این نیست که دوربین مکانیکی به جذابیت یک گوشی اضافه میکند، هدف این است که از اهمیت تغییر و تنوع در طراحی یک محصول حرف بزنیم که اپل در این زمینه چه عمدا و چه سهوا عملکرد خوبی ندارد.
۵. USB-C
این یکی دیگر از قابلیتهای خوبی است که سالهاست منتظریم به آیفونها اضافه شود اما خبری از آن نیست. البته همانطور که اشاره شد، این قابلیت باید به آیفونها اضافه شود و ربطی به iOS ندارد. اما نمیدانیم چرا اپل سالهاست اصرار دارد از پورت لایتنینگ بهجای USB-C استفاده کند. وقتی رابطی تا این اندازه کاربرد دارد و تقریبا میتوانیم بگوییم به یک استاندارد تبدیل شده است، چرا کاربر باید همهجا را به دنبال کابل، هندزفری، مبدل یا هرچیزی باشد که یک سر آن لایتنینگ داشته باشد؟
جالب اینجاست که حتی مکبوکها و آیپدها هم از USB-C استفاده میکنند اما در آیفونها همچنین این لایتنینگ است که شاهد آن هستیم و قطعا یکی از بزرگترین نقاط ضعف آیفونها به حساب میآید. از سال ۲۰۱۵ یا ۲۰۱۶ بود که استفاده از پورت USB-C در بین گوشیهای اندرویدی تقریبا به یک استاندارد تبدیل شد و تا به این لحظه همچنان شاهد استفاده از آن در گوشیهای زیادی هستیم.
از USB-C استفادههای زیادی میشود؛ از امکان شارژ گوشی با سرعت بسیار بالا گرفته تا استفاده از آن به عنوان پورت نمایشگر و همچنین انتقال اطلاعات با سرعت فوقالعاده زیاد. پرچمدارهای سامسونگ به عنوان اصلیترین رقبای گوشیهای آیفون از زمان گلکسی S8 تاکنون چنین استانداردی را در خود دارند و اخیرا هم سامسونگ دکس به پرچمداران شرکت کرهای اضافه شده است که به لطف آن همه چیز بهتر از قبل شد. البته این دلیل اصلی برتری گوشیهای اندرویدی به آیفون نیست. به این خاطر است که اپل میداند USB-C بهتر از لایتنینگ است و به همین خاطر هم در سایر گوشیها مورد استفاده قرار میگیرد اما تمایلی به استفاده از آن نشان نمیدهد و جالبتر اینکه کاربران گوشیهای شرکت هم خیلی از این بابت ناراحت نیستند.
۶. تعداد اپلیکشنها
اگر از کاربران هر دو سیستمعامل بوده باشید، میدانید که گاهی اوقات پیش میآید اپلیکیشنی در یک فروشگاه باشد و در فروشگاه دیگری نتوانید آن را بیابید. این اتفاق بیشتر برای فروشگاه اپل پیش میآید تا گوگل. به این صورت که میتوانید بهراحتی اپلیکیشنی را در پلیاستور پیدا کنید اما در اپ استور خیر. اما دلیل این اتفاق چیست؟
اپل قوانین بسیار سفت و سختی در راستای صدور اجازهی ورود به اپلیکیشنها برای ورود به اپ استور دارد. به این صورت که امکان ندارد اپلیکیشنی در اپ استور وجود داشته باشد که اپل از سلامت کامل آن مطمئن باشد. این از لحاظ امنیت و حریم خصوصی یک مزیت فوقالعاده عالی به حساب میآید اما از آن طرف توسعهدهندگان کوچکتر و تازهکار را از اینکه اپلیکیشنهای خود را وارد این پلتفرم کنند دلسرد میکند. در نتیجه اپ استور یک فروشگاه ایمن با تعداد کمتری از اپلیکشنها به نسبت پلیاستور است.
همچنین امکان سایدلود اپلیکیشنها هم در اندروید وجود دارد؛ به این معنا که میتوان از منابعی خارج از پلیاستور اپلیکیشن روی گوشی نصب کنید. البته اگر نتوانید از میان انبوه برنامههای این فروشگاه غنی آنچه که مد نظرتان هست را پیدا کنید.
۷. شارژ سریع
یکی دیگر از قابلیتهایی که بیشتر در گوشیهای اندرویدی چینی دیده میشود، شارژ سریع است. البته تا دو سال قبل وقتی میگفتیم شارژ سریع، مقادیری نظیر ۲۵ تا ۴۵ وات به ذهنمان میآمد اما اکنون گوشیهایی را میبینیم که با شارژرهای ۱۲۰ واتی راهی بازار میشوند. بنابراین مفهوم شارژ سریع واقعا به نسبت قبل تغییر کرده است و همچنان هم در حال تغییر و تحول است.
البته اگر برای ثانیهای مسألهی شارژ سریع را کنار بگذاریم، میتوانیم به ظرفیت باتری هم اشاره کنیم. مثلا اگر گوشی بتواند یک روز یا بیشتر دوام داشته باشد بسیار عالی خواهد بود. طبیعتا کسی نمیخواهد حدودا ۱۰۰۰ دلار برای گوشی پرداخت کند که این میزان شارژدهی نداشته باشد. اما اگر این اتفاق بیفتد، تنها چیزی که میتواند خرید آن گوشی را منطقی جلوه دهد، شارژر سریعی است که قادر باشد گوشی را در مدت زمان کوتاهی شارژ کند.
در بین گوشیهای اندرویدی، هستند پرچمدارها یا حتی گوشیهای میانرده که میتوانند شارژ گوشی را در مدت زمان نیم ساعت به بیش از ۵۰ درصد برسانند. این یعنی فقط کافی است ۱۰ یا ۲۰ دقیقه گوشی خود را در حالت ۰ به شارژ متصل کنید تا برای ادامهی روز قادر باشد شما را همراهی کند. اما در گوشیهای آیفون خبری از این قابلیت نیست.
اگر اپل شارژر را درون بستهبندی گوشیهایش قرار میداد باز هم ایرادی نداشت اما دو سال است که حتی آداپتور هم درون بستهبندی آیفونها قرار ندارد تا از طبیعتی که با بستهبندی شارژرهای اپل که به صورت جداگانه باید برای آن هزینه کنید دوباره آلوده میشود جلوگیری شود! بنابراین حداقل انتظاری که داشتیم این بود که سرعت شارژری که قرار است برای آن هزینه کنیم اندکی بیشتر باشد که اینطور نیست چرا که سرعت شارژر اپل ۲۰ وات است.
برای مثال در بین شرکتهای اندرویدی، ایسوس به همراه پرچمداران گیمینگ سری راگفون ۵، شارژر ۶۵ واتی عرضه میکند که در حال حاضر سریعترین شارژر موجود به حساب نمیآید اما در مدت زمان بسیار کوتاهی قادر است گوشیهای قدرتمند شرکت تایوانی با باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی را شارژ کند.
البته برخی از گوشیها هستند که با شارژر ۱۵ واتی راهی بازار میشوند. نظیر گلکسی A32 یا حتی گلکسی S20 فن ادیشن. اما نکته اینجاست که به صورت کلی در بین اندرویدیها، گوشیهای زیادی هستند که شارژرهای سریعتری از شارژر اپل دارند و به جز سامسونگ هم همهی آنها آداپتور پرسرعت را درون جعبهی گوشیها قرار میدهند.
در نهایت برای این بخش باید به این نکته اشاره کنیم که حتی اگر سرعت شارژر اپل که ۲۰ وات است خوب باشد، اینکه میدانیم آداپتور آن درون جعبه وجود ندارد و کاربر باید برای خرید آن به صورت مجزا هزینه کند نکتهی منفی به حساب میآید. حتی آن گوشیهایی هم که با شارژر راهی بازار میشوند نظیر آیفون SE 2020، آداپتوری ۵ واتی درون بستهبندی خود دارند این در حالی است که میانردههای خوبی نظیر وانپلاس نورد با شارژر ۳۰ واتی راهی بازار میشوند.
۸. تقسیم صفحه
این قابلیت به iOS بر میگردد. یعنی قابلیتی که در اندروید و گوشیهای اندرویدی وجود دارد اما خبری از آن در iOS یا آیفون نیست. قابلیت تقسیم صفحه یا همان اسپلیت اسکرین (Split Screen) به کاربران این امکان را میدهد تا صفحه را به دو نیم تقسیم و در دو بخش آن با دو اپلیکیشن متفاوت که البته باید از این قابلیت پشتیبانی کنند کار کنند.
نکتهی جالب اینجاست که اگر از کاربران گوشیهای اندرویدی باشید شاید با خواندن این مورد تعجب کنید چون اصلا تقسیم صفحه را جز قابلیتهای خارقالعادهی گوشی خود به حساب هم نمیآورید اما در iOS سالهاست که این قابلیت وجود ندارد و حتی در iOS 15 هم خبری از آن نبود. البته قابلیت تصویر در تصویر در دسترس قرار دارند اما با همهی اپلیکیشنها به درستی کار نمیکند و همچنین در اندروید هم وجود دارد. یعنی اینطور نیست که بگوییم iOS بهجای این ویژگی، حداقل تصویر در تصویر را برای جبران به صورت انحصاری در اختیار دارد. البته اپل احتمالا سال آینده قابلیت اسپلیت اسکرین را به عنوان یکی از قابلیتهای خارقالعاده و بسیار کاربردی به iOS 16 اضافه میکند و مثل همیشه آن را یکی از بهترین ویژگیهایی که تاکنون در یک گوشی وجود داشته است خطاب میکند.
۹. سایدلود اپلیکشنها
در رابطه با سایدلود اپلیکشنها در بالا صحبت کردیم و گفتیم که امکان انجام آن در اندروید و گوشیهای اندرویدی وجود دارد اما در iOS و آیفون به خاطر حفظ امنیت و حریم خصوصی، چنین گزینهای روبرویتان قرار نخواهد داشت. همانطور که اشاره شد، سایدلود اپلیکیشنها قابلیتی است که به شما اجازه میدهد در صورت نیافتن اپلیکشن مورد نظر از فروشگاه، بتوانید از منابعی خارج از آن فروشگاه به دانلود و نصب اپلیکیشن مورد نظر خود اقدام کنید.
این قابلیت در اندروید به قیمت از به خطر افتادن امنیت شما تمام میشود اما خیلی کم اتفاق میافتد که به دنبال اپلیکیشنی باشید که بخواهد امنیت شما را به خطر بیندازد. بنابراین در این زمینه، نیاز حرف اول را میزند. اینکه آیا به اپلیکیشنی احتیاج دارید که در iOS وجود ندارد و برای یافتن آن به دردسر خواهید افتاد یا اینکه خیر، استفادهی شما از گوشی محدود است و هرآنچه که میخواهید در همان فروشگاه غنی اپاستور در اختیارتان قرار دارد. بسته به نیازی که دارید میتوانید جهت انتخاب خود را هم مشخص کنید اما در هر صورت این یک مزیتی است که در اندروید وجود دارد و در iOS شاهد آن نیستیم.
۱۰. سیستم مدیریت فایل
در نهایت اما میرسیم به سیستم مدیریت فایلی که در اندروید و گوشیهای اندرویدی وجود دارد اما در iOS و آیفون شاهد نمونهی باکیفیت مشابه نیستیم. به این صورت که میتوانید به اینترنت رفته و هر فایلی را با هر فرمتی که مد نظرتان است دانلود کنید. سپس به درون گوشی رفته و آن را در قسمت مربوطه مشاهده کنید.
مدتی بود که در iOS شاهد یک سری اپلیکیشنهای مدیریت فایل بودیم. اما هیچ یک از آنها به اندازهی نمونههایی که در اندروید وجود دارند باکیفیت نیستند و کاربردی که باید را ندارند. اگر این مورد برای دارندگان iOS قانعکننده نیست باید به این اشاره کنیم که وقتی آیفون خود را به سیستم متصل میکنند همچنان به یک اپلیکیشن نظیر iTunes یا چیزی مثل این نیاز دارند تا بتوانند به درستی اقدام به انتقال اطلاعات کنند اما در اندروید اصلا چنین سختی وجود ندارد و انتقال فایل از گوشی به کامپیوتر به همان سادگی اتصال کابل از گوشی به کامپیوتر است.
تنها مواردی که در آیفونها یعنی در واقع در iOS میتوانید به سادگی انتقال دهید، تصاویر و ویدیوها هستند در حالی که در اندروید تمام فایلها با هر فرمتی که باشند بهراحتی انتقال پیدا میکنند. اگر هم به استفاده و انتقال فایلهای زیپ تمایل دارید میتوانید یک اپلیکیشن WinRAR دانلود و فایلهای خود را زیپ کنید.
همانطور که اشاره کردیم، در این مطلب فقط به برتریهای اندروید و گوشیهای اندرویدی به iOS و گوشیهای آیفون اشاره شد. قطعا قابلیتهای دیگری هم بودند که میشد به آنها اشاره کرد مثلا دوربین پریسکوپی اما عملکرد آیفونها در زمینهی عکاسی فوقالعاده است و تصمیم گرفتیم اشارهی خاصی به موردی از این بخش نداشته باشیم.
اگر فکر میکنید اندروید باز هم برتری خاصی به نسبت iOS و آیفون دارد، در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید که در مطلبی دیگر، به برتریهای iOS و آیفون به اندروید و گوشیهای اندرویدی اشاره خواهیم کرد. چون اپل هم قطعا حرفهای زیادی برای گفتن دارد.