لاوروف: ناتو سرگرم استقرار نیرو در آسیاست

وزیر خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) با هشدار درباره تحرکات ناتو در آسیا گفت، تسلیحات باقیمانده در افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور نباید برای اهداف "مخرب" استفاده شوند و طالبان باید به وعده‌هایش به منظور اجتناب از بی‌ثباتی در افغانستان پای‌بند بماند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در نشست "کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز" در نورسلطان، پایتخت قزاقستان گفت: خروج عجولانه ناتو و آمریکا باعث به وجود آمدن بی نظمی و بی ثباتی بیشتر در افغانستان شده است. تسلیحات و تجهیزات نظامی زیادی در این کشور باقی مانده است که متعلق به نیروهای خارجی است. این مساله اهمیت دارد که این ابزار و وسایل نظامی برای اهداف مخرب استفاده نشوند.

وی افزود: طالبان گفته است که تمایل دارد تا با قاچاق مواد مخدر و تروریسم مقابله کند که عامل بی ثباتی کشورهای همسایه محسوب می‌شوند و می‌خواهد به یک دولت فراگیر هم دست پیدا کند. مهمترین مساله برای ما این است که طالبان تضمین دهند تمام این وعده‌ها را عملی می‌کنند.

وزیر خارجه روسیه در ادامه صحبت‌هایش گفت: پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ناتو نیروهایی را در مرکز، جنوب و جنوب شرق آسیا بار دیگر مستقر کرده و خروج پناهندگان افغان را از افغانستان مدیریت می‌کند، بدون آن که مسئولیت پیامدهای حضور نظامی خود را بپذیرد.

وی افزود: ما به این نکته اشاره کردیم که ناتو پس از افغانستان به دنبال استقرار مجدد نیروهایش در مناطق دیگری از آسیاست و ضمن این استقرار به مدیریت پناهجویان افغان در این مناطق می‌پردازد. اتلاف ناتو از پاسخ دادن به مسئولیت درباره جنگ ۲۰ ساله خود در افغانستان طفره می‌رود. به جامعه بین‌الملل و پیش از آن، کشورهای همسایه افغانستان پیشنهاد شده تا مشکلات را حل کنند.

لاوروف در ادامه صحبت‌هایش در کنفرانس مذکور افزود: مسکو تلاش های هدفمند برای تضعیف اوضاع امنیتی در آسیا را شاهد است چراکه اتحادها و بلوک‌های نظامی محدود به سیاست مهار پای‌بند هستند. متاسفانه، وضعیت ژئوپلیتیک منطقه‌ای نه تنها بهتر نمی‌شود بلکه مانع انتقال به چارچوب همکاری و یکپارچگی جامع چندجانبه هم هست.

وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت: ما شاهد تلاش‌های هدفمند برای دامن زدن به این وضعیت و تضعیف مکانیسم‌های کنونی تعامل بین کشورها هستیم. ساختارهای نه چندان مناسب از ترکیب منحصر به فرد و بلوک‌های نظامی که از منطق جنگ سرد و سیاست مهار استفاده می کنند، هم در این میان دیده می‌شوند.