سایت خبری طلا

ریلمی سال آینده از یک گوشی هوشمند با سرعت شارژ ۱۲۵ وات رونمایی می‌کند

منبع: دیجی مگ


در ماه جولای سال گذشته، شرکت ریلمی رسما از فناوری شارژ سریع ۱۲۵ واتی UltraDart خود رونمایی کرد. اما این شرکت چینی تاکنون هیچ گوشی‌ هوشمندی را با این فناوری جدید روانه‌ی بازار نکرده است.


به گزارش موبوایران، در ماه جولای سال گذشته، شرکت ریلمی رسما از فناوری شارژ سریع ۱۲۵ واتی UltraDart خود رونمایی کرد. اما این شرکت چینی تاکنون هیچ گوشی‌ هوشمندی را با این فناوری جدید روانه‌ی بازار نکرده است. اطلاعاتی هم درباره‌ی گوشی‌هایی که قرار است به این فناوری مجهز شوند در دسترس نیست. با این حال ریلمی قصد دارد تا سال آینده از گوشی‌ هوشمند جدید خود که از فناوری جدید شارژ سریع ۱۲۵ واتی UltraDart بهره می‌برد رونمایی کند.

این اطلاعات توسط معاون و مدیرعامل شرکت ریلمی در هند منتشر شده است. او همچنین درباره‌ی معرفی یک گوشی هوشمند اولترا از سری ریلمی GT خبر داده اما از زمان معرفی آن صحبتی نکرده است. مشخص نیست که آیا این گوشی اولترا از فناوری شارژ سریع ۱۲۵ واتی UltraDart بهره خواهد برد یا نه. این فناوری جدید می‌تواند گوشی با ظرفیت باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر بر ساعت را تنها در ۳ دقیقه تا شارژ ۳۳ درصد برساند.

برای رسیدن به چنین فناوری شارژی، گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت ریلمی از تکنولوژی شارژ ۳ طرفه استفاده کرده است. این تکنولوژی به‌صورت هم‌زمان ولتاژ گرمای هدر رفته را به شارژر بر می‌گرداند تا با افزایش حداکثری قدرت شارژ، به‌طور مؤثری از هدر رفتن گرما جلوگیری کند. به گفته‌ی مسؤولان این شرکت، این فناوری برای خنک کردن شارژر بهینه‌سازی شده که بیش از ۹۸ درصد از گرما را به برق تبدیل می‌کند.

علاوه بر این، فناوری شارژ جدید از تراشه‌ای استفاده می‌کند که مسیر فعلی بین پورت تایپ C را کوتاه کرده و با این کار تولید گرما را کاهش می‌دهد. همچنین در این فناوری از یک صفحه مرطوب VC بسیار نازک با راندمان هدایت حرارتی بالا استفاده شده تا سریعا انرژی حرارتی را در طول فرآیند جذب و پراکنده کند. فناوری شارژ سریع ۱۲۵ واتی UltraDart، همچنین با پروتکل های شارژ VOOC ،Dart ،Warp ،SuperVOOC ،SuperVOOC 2.0 و SuperDart سازگار است.

چند وقتی است که شرکت‌های تولید کننده‌ی موبایل از فناوری جدیدی به نام فست شارژ یا شارژ سریع در گوشی‌های خود استفاده می‌کنند و رقابتی تنگاتنگ در این زمینه شکل گرفته است. به‌صورت کلی می‌توان گفت که فناوری فست شارژ با بالا بردن میزان جریان ورودی به باتری، پروسه شارژ شدن باتری را کوتاه‌تر می‌کند. در طول پروسه شارژ عادی، باتری گوشی با یک جریان ثابت شارژ می‌شود و معمولا باتری ها با ولتاژ ۵ ولت و جریان بین ۱ تا ۲ آمپر شارژ می‌شدند. در حالی که در دیوایس‌های مجهز به فناوری فست شارژ ولتاژ و جریان ورودی ثابت نبوده و در طول پروسه مقدارشان تغییر خواهد کرد.

با ورود فناوری‌های فست شارژ به دنیای دیجیتال، استانداردهای جدیدی برای کنترل و بررسی نحوه‌ی شارژ باتری به وجود آمدند که نحوه‌ی شارژ باتری را در طول فرآیند شارژ شدن باتری کنترل می‌کنند و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کنند. از مهم‌ترین استانداردهای شارژ سریع موجود دو استاندارد USB Power Delivery و تکنولوژِی شارژ سریع کوالکام با نام Quick Charge است. شرکت کوالکام در زمینه تولید پردازنده برای گوشی‌های هوشمند فعالیت بسیار زیادی داشته و بیشتر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار به چیپست‌های تولید شده توسط این شرکت مجهز شده‌اند. به همین دلیل است که دستگاه‌های بسیاری از فناوری Quick Charge کمپانی کوالکام پشتیبانی می‌کنند.

محبوب‌ترین تکنولوژی این کمپانی Quick Charge 3.0 نام دارد که اکثر گوشی‌های میان‌رده از آن پشتیبانی می‌کنند. به علاوه فناوری دیگری به نام +Quick Charge 3 وجود دارد که مختص گوشی‌های مجهز شده به تراشه‌های سری اسنپدراگون ۷۰۰ است. اکثر گوشی‌های پرچم‌دار از استاندارد جهانی پشتیبانی می‌کنند و این استاندارد که مختص دستگاه‌های پرچم‌دار است، +Quick Charge 4 نام دارد. دستگاه‌هایی که از فناوری Quick Charge 3.0 پشتیبانی می‌کنند، معمولا ظرفیت باتری بین ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ ملی‌آمپر ساعت دارند. این فناوری به کمک شارژر مناسب که همراه دستگاه عرضه می‌شود، می‌تواند ۸۰ درصد ظرفیت باتری این دسته از گوشی‌های هوشمند را در مدت زمان ۳۵ دقیقه شارژ کند.

فناوری شارژ سریع در حال پیشرفت و تکامل است و انتظار داریم تا چند سال آینده به حدی برسد که سرعت شارژ را مانند فناوری شارژ سریع ۱۲۵ واتی UltraDart ریلمی تا حد زیادی افزایش دهد. باید منتظر ماند و دید که این فناوری تا چه حد با استقبال کاربران و علاقمندان مواجه خواهد شد.