22 عتیقه فناورانه که کمتر از 30 سال سن دارند! (+عکس)

پیش از محبوبیت آی‌فون یا اندروید، بلک‌بری یکی از نام های شناخته شده در دنیای تلفن های همراه هوشمند بود.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، پیشرفت فناوری در جهات گسترده و با سرعتی چشمگیر صورت می گیرد، از این رو، بسیاری از ابزارک های جدید پس از آن که وارد بازار می شوند، چندان طول نمی کشد تا به محصولاتی از رده خارج و منسوخ تبدیل شوند. در ادامه بازگشتی به گذشته نه چندان دور داشته و دیداری با برخی از محصولات دنیای فناوری در سال های دهه 2000 داریم.

تلفن های همراه بلک‌بری: پیش از محبوبیت آی‌فون یا اندروید، بلک‌بری یکی از نام های شناخته شده در دنیای تلفن های همراه هوشمند بود.

آی‌پاد: در ژوییه 2002، شرکت اپل نخستین آی‌پاد خود را معرفی کرد که به کاربران اجازه می داد هزاران آهنگ را در دستگاهی به اندازه کف دست خود حمل کنند.

دستگاه جی‌پی‌اس: پیش از آن که اپلیکیشن هایی مانند گوگل مپس راهی تلفن های همراه هوشمند شوند، دستگاه های جی‌پی‌اس برای مسیریابی روی شیشه جلو بسیاری از خودروها دیده می شدند.

رایانه رومیزی مک: رایانه رومیزی مک دارای بدنه ای گرد و بزرگ بود. این محصول در سال 2001 و با رنگ هایی جذاب روانه بازار شد.

تلفن های همراه با صفحه کلید کشویی: سایدکیک تی موبایل از تلفن های همراه شناخته شده در سال 2006 بود. نمایشگر این تلفن همراه حالت کشویی داشت تا امکان استفاده از یک صفحه کلید کامل فراهم شود.

آی‌پاد نانو: شرکت اپل نسخه باریک‌تر و جذاب‌تر آی‌پاد را در سال 2009 روانه بازار کرد که از رنگ هایی درخشان سود می برد. همچنین، این دستگاه به دوربین داخلی مجهز بود.

دسته کنترل از راه دور نینتندو وی: ورود به دنیای واقعیت مجازی با معرفی دسته کنترل از راه دور کنسول وی در سال 2006 هرچه بیشتر مورد توجه قرار گرفت. این دسته به کاربر امکان انجام بازی های مختلف از تنیس تا گلف را می داد.

لپ تاپ آی‌بوک: لپ تاپ های پیشرفته آی‌بوک شرکت اپل با ظاهری جذاب دستگاهی بود که در سال 2000 طرفداران بسیاری داشت.

دی‌وی‌دی ها: در دورانی که واژه "استریمینگ" همچنان معنای جریان آب رودخانه را می داد، نتفلیکس دی‌وی‌دی های برنامه های منتخب را به درب منازل پست می کرد.

اکس‌باکس 360: در اوایل دهه 2000، اکس باکس 360 به یکی از کنسول های بازی محبوب بین نوجوانان تبدیل شده بود.

گیم بوی ادونس: کنسول بازی قابل حمل گیم بوی ادونس با نمایشگر تاشو، انجام بازی در هر زمان و هر مکانی را ممکن می کرد.

تلویزیون های سه بعدی: فیلم ها و تلویزیون های سه بعدی برای مدتی بسیار مورد توجه قرار گرفتند. اما این جریان چندان بادوام نبود و خیلی زود تب استفاده از آنها فروکش کرد.

هیت کلیپس: این دستگاه های پخش کننده موسیقی مینیاتوری قسمتی از برخی آهنگ های محبوب را در حافظه خود ذخیره داشتند.

دستگاه پخش کننده دی‌وی‌دی قابل حمل: اگر قصد داشتید تا هنگام سفر فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید، می توانستید یکی از این دستگاه ها را خریداری کنید.

آی‌پاد شافل: پیش از آن که دوران محبوبیت سرویس های استریم موسیقی مانند اسپاتیفای آغاز شود، آی‌پاد شافل آهنگ های ذخیره شده در حافظه خود را به صورت تصادفی و بدون آگهی تبلیغاتی پخش می کرد.

تی‌وو: اگر قادر به تماشای برنامه مورد علاقه خود در زمان پخش آن نبودید، سیستم ضبط تی‌وو (TiVo) یک گزینه نجات‌بخش برای شما بود.

تلویزیون اچ‌دی: در شرایطی که فناوری تلویزیون اچ‌دی در دهه 90 میلادی توسعه یافت اما تا اوایل سال های دهه 2000 برای مصرف کنندگان عادی در دسترس نبود. امروزه شاهد ارتقا فناوری اچ‌دی به 4K و 8K هستیم.

کنسول قابل حمل پلی استیشن: پلی استیشن پرتابل یا به اختصار پی‌اس‌پی در سال 2004 این امکان را برای کاربران فراهم کرد تا گیم هایی جذاب را در کنسولی قابل حمل و کوچک بازی کنند.

آمازون کیندل: در اواسط تا اواخر دهه 2000، آمازون امکان دسترسی به کتابخانه خود از طریق فشار یک دکمه را فراهم کرد. از این رو، کتابخوان های الکترونیک معرفی شدند.

رایانه های صفحه تخت: زمانی که رایانه آی‌مک اپل در سال 2002 با نمایشگری تخت روانه بازار شد، یک مدل طراحی جدید شکل گرفت تا شرکت های دیگر از آن پیروی کنند.

تلفن های همراه تی9: تی9 یک فناوری پیش‌بینی متن برای تلفن های همراه بود. شما باید از 9 دکمه برای تایپ متن و پیش بینی کلمات استفاده می کردید.

داک آی‌پاد: برای شارژ آی‌پاد خود باید آن را به یک منبع نیرو متصل می کردید، اما داک های مختلفی از جمله نمونه های دارای بلندگو برای این محصول ارائه شده بودند که در کنار شارژ دستگاه امکان گوش دادن به آهنگ با صدایی بلندتر را نیز فراهم می کردند.