به گزارش موبوایران، قفلِ در قهرمانی نجیب و بیسروصداست که همیشه در حال حفاظت از خانه، اموال و داراییهای شماست. حالا این قهرمانهای کهنهکار کمکم جای خود را به ابرقهرمانهایی به نام قفل هوشمند میدهند؛ قفلهایی که چندان بیصدا و آرام نیستند و در مواقع خطر و وجود حرکات مشکوک از هر راهی برای هشدار دادن به شما استفاده میکنند.
استفاده از قفل هوشمند چه ضرورتی دارد؟
با پیشرفت تکنولوژی و گسترش کاربرد اینترنت اشیا، به نظر میرسد دوران همراهی قفل و کلید کمکم به پایان خود نزدیک میشود. نصب آسان، امنیت بیشتر و کنترل از راه دور از مهمترین ویژگیهای قفلهای هوشمند هستند. با نصب این قفلها میتوانید ورود و خروج افراد مختلف به خانهی خود را کنترل کنید. همچنین با نصب اپلیکیشن مخصوص برخی از این قفلها میتوانید از راه دور در خانه را باز یا بسته کنید. پس دیگر لازم نیست نگران جا گذاشتن یا گم شدن کلیدهای خود باشید، یا برای باز کردن در خانه برای افراد مختلف، خود را با عجله به محل زندگی خود برسانید. گذشته از این، میتوانید شناسههای بیومتریک و دستورات صوتی یا حرکتی خاصی را برای افراد خانواده، دوستان، تعمیرکاران، پرستاران و سایر کسانی که لازم است وارد خانهی شما شوند، تعریف کنید. ارسال اعلان از طریق پیام کوتاه یا ایمیل و هشدار حرکات مشکوک روی قفل از دیگر امکانات این قفلهاست.
نکاتی که در انتخاب و نصب قفل هوشمند باید در نظر داشته باشید
پیش از هر چیز بهتر است هزینهی خرید و بودجهی خود را تعیین کنید؛ واضح است که برای این محصولات باید بسیار بیشتر از قفلهای معمولی هزینه کنید. با این حال، امکانات و قابلیتهای آنها را هم نادیده نگیرید. محبوبترین قفلهای هوشمند دارای اپلیکیشنهای مخصوص تلفن همراه هستند. به این ترتیب میتوانید تنها با یک اشاره، از هر جایی که هستید، در خانه را باز یا بسته کنید. قفلهای سازگار با کامپیوتر و لپتاپ هم وجود دارند که میتوانید آنها را از طریق صفحه وب مخصوص کنترل کنید. در هر دو مدل این امکان را دارید که کاربران دائمی و موقت را تعیین کنید؛ همچنین این قفلها از قابلیت تعیین روز و ساعت خاص برای ورود و خروج افراد به خانه برخوردار هستند.
قفلهای هوشمند برای فعال نگه داشتن چیپست وایرلس، صفحهی الایدی و مهمتر از همه عملکرد موتور قفل، با استفاده از باتری کار میکنند؛ با این حال لازم نیست نگران تمام شدن باتری و از کار افتادن دستگاه باشید. تقریبا تمام قفلهای هوشمند پیش از تمام شدن باتری به شما هشدار میدهند. ضمن این که برخی از این قفلها را میتوانید با کلیدهای مخصوص باز کنید؛ اما برای بهرهمندی از امکانات ویژه و خاص آنها، بهتر است پیش از تمام شدن عمر باتری، آن را تعویض کنید. گذشته از این میتوانید قفلهایی را انتخاب کنید که دارای صفحهی لمسی هستند و در مواقعی که کلید یا گوشی همراه خود را به همراه ندارید، با ورود کد مخصوص در ورودی را باز کنید.
سازگاری قفلهای هوشمند با خانههای هوشمند
قفلهای هوشمند را میتوانید با برنامههای امنیتی مختلفی سازگار کنید. نست پروتکت (Nest Protect) یکی از این برنامههاست که در صورت بالارفتن دمای خانه و وجود دود، به شما هشدار میدهد. سرویسهایی مانند IFTTT (If This Then Thay)، الکسا (Alexa)، اپل هومکیت (Apple HomeKit) و گوگل اسیستنت (Google Assistant) از برنامههای پرکاربردی هستند که میتوانید آنها را با قفلهای هوشمند هماهنگ کنید. برای مثال، اگر سیستم امنیتی خانه هشدار وجود دود در خانه را میدهد، میتوانید برای ورود افراد و خاموش کردن آتش، در خانه را باز کنید. همچنین میتوانید این قفلها را با دربازکن تصویری یا دوربینهای امنیتی خانه هماهنگ کنید تا رفت و آمد افراد را تحت نظر داشته باشید. اگر بلوتوث قفل را فعال کرده باشید، برای برقراری ارتباط و کنترل آن از طریق گوشی باید در محدودهای مشخص قرار داشته باشید. قفلهایی با وایفای داخلی کاربری سادهتر و گستردهتری دارند و میتوانید آنها را از هر فاصلهای کنترل کنید.
با وجود این که قفلهای هوشمند امنیت بسیار بیشتری را برای خانه و دارایی شما فراهم میکنند، مانند هر دستگاه دیجیتالی دیگر قابل هک شدن است. برای جلوگیری از هک شدن دستگاه، بهتر است از گذرواژهها و دستورات امنیتی پیچیده و مطمئنی استفاده کنید. همچنین مدلهای سادهتر قفل هوشمند با استفاده از پیچگوشتی باز میشوند و از کار میافتند. پس اهمیت سازگار کردن دوربینها و کیتهای امنیتی خانه با قفل در را نادیده نگیرید.