رمزگذاری چتهای پشتیبان در واتساپ چیست؟
واتس اپ به کاربران اجازه میدهد جهت محافظت از محتوا ها، چتهای پشتیبان خود را رمزگذاری کنند.
به گزارش سایت طلا به نقل از theguardian، فیسبوک گفت از روز پنجشنبه در نسخه های جدید واتساپ، برخی کاربران میتوانند کلید رمزگذاری را برای چتها در Google Drive یا iCloud تنظیم کنند تا محتواهایشان از فروخته شدن توسط مقامات محافظت شود. این ویژگی به مرور برای افرادی که دارای آخرین نسخه واتساپ هستند در دسترس خواهد بود.
هدف از ارائه این ویژگی رفع نگرانی ها درباره امنیت پیامهای پشتیبان گیری شده است. در ماه می، واتساپ از دولت هند که بزرگترین بازار این پیامرسان به حساب میآید، به دلیل قوانین جدید فناوری اطلاعات یعنی قرار دادن پیامها در پایگاه داده با قابلیت ردیابی، شکایت کرد. در صورت محرمانه بودن هرگونه محتوا، دولت میتواند علیه فرستنده شناسایی و اقدام کند.
فیسبوک میگوید کاربران میتوانند خودشان کلید رمزگذاری خود را داشته باشند و از سناریویی که به موجب آن یک ارائه دهنده خدمات ابری مجبور میشود کلید را به مقامات تحویل دهد، جلوگیری میکند. در آن آمده است: "اکنون میتوانید بک اپ رمزگذاری شده خود را با رمز عبور دلخواه یا کلید رمزگذاری ۶۴ رقمی که فقط شما میشناسید، ایمن کنید. نه WhatsApp و نه ارائه دهنده خدمات پیمایش ابری شما نمیتوانند نسخه پشتیبان شما را بخوانند یا به کلید مورد نیاز برای باز کردن قفل آن دسترسی پیدا کنند. "
پیامهای ارسال و دریافت شده در واتساپ دستگاههای تلفن همراه هماکنون حاضر رمزگذاری سرتاسری هستند و جدیدترین ویژگی آن برای اطمینان خاطر از افرادی است که از پیامهای خود در سرویسهای ابری در صورت گم شدن تلفن خود اطمینان میدهند. این ویژگی را میتوان با باز کردن تنظیمات برنامه، ضربه زدن روی چتها، سپس پشتیبان گیری چتها و پشتیبان گیری رمزگذاری شده از سر تا آخر فعال کرد.
برنامههای شرکت فیسبوک به تدریج برای معرفی رمزگذاری سرتاسری در مجموعه خدمات خود، که شامل اینستاگرام و شبکه فیسبوک میشود، قبلاً توسط دولت مورد انتقاد قرار گرفته است. وزیر کشور، پریتی پاتل، گفته است که این کار کودکان را در معرض خطر قرار میدهد و مخفیگاهی برای سوء استفاده کنندگان و سایر جنایتکاران ارائه میدهد.
در ماه ژوئن، وزارت کشور اعلام کرد که دولت از رمزگذاری قوی برای محافظت از شهروندان در برابر آسیبهای آنلاین حمایت میکند، اما نگران است که پیاده سازی این فناوری از سوی فیسبوک توانایی مجریان قانون را برای دسترسی به محتوا کور کند.
بیش از ۲ میلیارد کاربر واتساپ روزانه بیش از ۱۰۰ میلیارد پیام ارسال میکنند. ویل کات کارت، مدیر اجرایی واتساپ، در ماه سپتامبر، هنگامی که این پیشنهاد اعلام شد، در وبلاگ فناوری The Verge، گفت: "من به شدت معتقدم که دولتها باید به ما فشار بیاورند تا امنیت بیشتری داشته باشیم و برعکس عمل نکنیم. "
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، در سخنرانی ماه سپتامبر گفت: "WhatsApp اولین سرویس پیامرسانی جهانی در این مقیاس است که پیامها و پشتیبان گیریهای رمزگذاری شده را ارائه میدهد، و رسیدن به چارچوبی جدید برای ذخیره سازی کلید و ذخیره سازی ابری در سیستم عامل ها، یک چالش فنی بسیار سخت بود که شدیدا به آن نیاز داشتیم. "