چین برای تامین گاز دست به دامن آمریکا شد
شرکتهای انرژی چینی بزرگ در پی جهش قیمتها و کمبود داخلی برق، در مرحله مذاکرات پیشرفته با صادرکنندگان آمریکا برای امضای قراردادهای بلندمدت تامین گاز طبیعی مایع (LNG) هستند.
به گزارش سایت طلا ، منابع آگاه به رویترز گفتند: حداقل پنج شرکت چینی شامل شرکتهای دولتی بزرگ سینوپک و شرکت ملی نفت فراساحلی چین (CNOOC) و شرکت توزیع نیروی "ژیجیانگ انرژی" سرگرم مذاکره با صادرکنندگان آمریکایی به خصوص چنیر انرژی و ونچر گلوبال هستند.
این مذاکرات میتواند به امضای قراردادهایی به ارزش دهها میلیارد دلار منتهی شود که واردات LNG چین از آمریکا را در سالهای آینده افزایش می دهد. در اوج جنگ تجاری آمریکا و چین در سال ۲۰۱۹، تجارت گاز برای مدت کوتاهی متوقف شد. ساخت تاسیسات صادرات LNG سالها زمان میبرد و چندین پروژه در آمریکای شمالی در دست کار است که انتظار نمیرود صادرات از آنها تا اواسط دهه جاری آغاز شود.
مذاکرات با صادرکنندگان LNG آمریکا اوایل امسال آغاز شد اما در ماههای اخیر در بحبوحه یکی از بزرگترین کمبودهای تولید نیرو و سوخت گرمایشی در چند دهه اخیر، شتاب گرفته است. قیمت گاز طبیعی در آسیا امسال بیش از پنج برابر افزایش یافته و نگرانیها نسبت به کمبود برق در زمستان جاری را برانگیخته است.
یک منبع صنعتی آگاه از این مذاکرات گفت: شرکتها با کمبود عرضه و افزایش قیمتها روبرو هستند. مذاکرات از اوت که قیمتهای کوتاه مدت به ۱۵ دلار به ازای هر واحد mmBtu صعود کرده بودند، به شکل جدی دنبال می شد.
یک منبع چینی دیگر گفت: پس از نوسان شدید اخیری که در بازار مشاهده شد، بعضی از خریداران افسوس میخورند که قراردادهای بلندمدت کافی امضا نکرده اند.
واردات برای زمستان سال ۲۰۲۱ با افزایش قیمتهای جهانی که به تقاضا آسیب زده، محدود شده است. خریدهای جدید موقعیت چین به عنوان بزرگترین خریدار LNG جهان را تحکیم خواهد کرد. این کشور امسال ژاپن را به عنوان بزرگترین واردکننده LNG جهان پشت سر گذاشت.
محمولههای آمریکایی پیش از این در مقایسه با صادرات گاز قطر و استرالیا که مبتنی بر قیمت نفت هستند، گران بود اما اکنون ارزانتر شده است.
ارزیابی حجم کلی قراردادهای خریدی که در دست مذاکره هستند دشوار است اما منابع آگاه میگویند سینوپک به تنهایی میتواند سالانه چهار میلیون تن LNG خریداری کند. به گفته معاملهگران، سینوپک در مراحل نهایی مذاکرات با سه تا چهار شرکت برای خرید سالانه یک میلیون تن به مدت ۱۰ سال از آغاز سال ۲۰۲۳ است و در راستای این نیاز به دنبال خرید محمولههای آمریکایی است.
بر اساس گزارش رویترز، تاخیر در پروژههای صادرات LNG در کانادا که پتروچاینا سهم دارد و موزامبیک که هر دو شرکت پتروچاینا و CNOOC در آنجا سرمایه گذاری کرده اند، خرید LNG آمریکا را جذاب کرده است. صادرکنندگان LNG آمریکای شمالی به دلیل تقاضا از سوی اقتصادهای بزرگ آسیایی به ظرفیتشان اضافه میکنند.