اگر این ماده غذایی را بپزید خواص آن بیشتر می شود
معمولا پخت مواد غذایی باعث می شود تا بسیاری از ویتامین ها و دیگر مواد مغذی موجود در آن از بین رفته و کاهش پیدا کنند اما غذایی نیز وجود دارد که با پختن آن مواد مغذی موجود در آن افزایش می یابد.
بسیاری از متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که میوه ها و سبزیجات را به صورت خام مصرف کنید تا حداکثر میزان مواد مغذی موجود در آنها حفظ شده و با برخورد با دما از بین نرود.
با این حال در میان میوه ها و سبزیجات یک ماده غذایی نیز وجود دارد که با پخته شدن آنتی اکسیدان موجود در آن افزایش پیدا کرده و قدرت بیشتری برای مبارزه با بیماری ها پیدا می کند.
به گفته محققین گوجه فرنگی سرشار از لیپوکن است. لیپوکن آنتی اکسیدانی است که به مقادیر زیاد در گوجه وجود داشته و برخلاف دیگر مواد مغذی، پس از پخته شدن و فراوری میزان ان افزایش می یابد.
ده ها مطالعه رابطه بین مصرف منظم گوجه فرنگی غنی از لیکوپن (مانند رب گوجه فرنگی) و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، آسیب های پوستی و برخی سرطان ها را نشان می دهد.
مطالعه ای که اخیراً منتشر شده نشان می دهد مردانی که بیش از 10 وعده گوجه فرنگی در هفته می خورند، 18 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
مطالعه دیگری نشان داد رژیم غذایی غنی از گوجه فرنگی ممکن است با افزایش سطح آدیپونکتین (هورمونی که در تنظیم قند و چربی خون نقش دارد) همراه باشد که از زنان یائسه در برابر سرطان سینه محافظت می کند.
برای دریافت مواد مغذی بیشتر علاوه بر پختن گوجه فرنگی، مصرف غذاهای ارگانیک را نیز در نظر بگیرید. تحقیقات نشان می دهد که گوجه فرنگی های ارگانیک ممکن است دارای سطوح بالاتری از پلی فنول های مبارزه کننده با بیماری و ویتامین C نسبت به گونه های معمولی باشند.
در انتها فراموش نکنید که سس های گوجه فرنگی موجود در بازار مواد مغذی چندانی ندارند. با وجود افزایش آنتی اکسیدان ها در گوجه فرنگی با پخته شدن، سس ها به شکلی فراوری می شوند که اکثر مواد مغذی خود را از دست می دهند.