سایت خبری طلا
گزارش آگهی

مشاوره مالیاتی چیست و چرا مهم است؟

منبع: سایت طلا


یکی از دغدغه‌های اصلی در امور مالی و حسابداری کسب و کارهای کوچک و بزرگ پرداخت مالیات و مباحث مربوط به آن است.


یکی از دغدغه‌های اصلی در امور مالی و حسابداری کسب و کارهای کوچک و بزرگ پرداخت مالیات و مباحث مربوط به آن است. پرداخت مالیات از قوانین دیرینه زندگی اجتماعی بشر است و در تمامی نظام‌های سیاسی و مالی از مهم‌ترین قوانین محسوب می‌شود. درواقع دریافت مالیات ازسوی دولت‌ها و حکومت‌ها همچنین پرداخت آن توسط صاحبات مشاغل، از مراحل مهم و اجتناب‌ناپذیر پیشرفت جوامع بشری و زندگی‌های اجتماعی است. امروزه، پرداخت‌کننده مالیات فردی قانون‌مدار و آگاه به اصول شناخته می‌شود. چرا که می‌داند «مالیات تکلیفی اجتماعی محسوب می‌شود و مبلغی است که دولت‌ها برای ارائه خدمات بهتر و مفیدتر اجتماعی از افراد مختلف به نسبت درآمد کسب می‌کنند.» اما امروزه به دلایل مختلف، انجام امور مالیاتی و پرداختن به حساب‌های مالیاتی پیچیدگی‌های خاص خود را پیدا کرده است. در ادامه قصد داریم از این پیچیدگی‌ها و خدمات مالیاتی نوین مانند مشاوره مالیاتی بیشتر صحبت کنیم.

tadbirhesab.com/services/مشاوره-مالیاتی/

لزوم استفاده از مشاوره مالیاتی

قوانین مالیاتی، بخش‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های آن‌ها پیچیدگی‌های خاص خود را دارند که تسلط برآن‌ها نیاز به علم و آگاهی خاص خود دارد. درواقع اشراف به قوانین مالیاتی نیاز توامان به اشراف بر امور حسابداری و حقوقی دارد. نکته دیگر اینکه در کشور ما تغییراتی که بر قوانین مالیاتی اعمال می‌شود بیش از باقی نقاط جهان است. تاجایی که گاهی برخی بخش‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌ها هرساله به‌روز می‌شوند. این نکته نیز پیچیدگی رسیدگی به امور مالیاتی را پیچیده‌تر می‌کند و نیاز دریافت خدمات مالیاتی را از سوی شرکت‌های بزرگ و کوچک جدی‌تر می‌سازد. گاهی برخی از این قوانین ابهامات متعددی دارند و  متناقض به‌نظر می‌رسند. اما واقعیت این است که قوانین مالیاتی نیاز به تفسیر از سوی فردی مسلط دارند. گاهی عدم تسلط به برخی از این قوانین می‌تواند منجر به اشتباهاتی فاحش در انجام امور مالیاتی شود و ضررهای جبران‌ناپذیری را به یک بنگاه مالی وارد کند. به همین دلیل استفاده از خدمات مالیاتی و مشاوره مالیاتی در حال حاضر امری واجب برای شرکت‌ها و مشاغل مختلف محسوب می‌شود.

مشاور مالیاتی کیست؟

در ابتدا باید گفت، که مشاور مالیاتی و کارهایی که در حیطه خدمات و وظایف او قرار می‌گیرد، با آنچه حسابدار و دپارتمان حسابداری برای شرکت انجام می‌دهد، تفاوت‌هایی دارد. مشاور مالیاتی شخصی است که ضمن تسلط بر امور مالی و حساب‌داری، بر امور مالیاتی و قوانین مربوط به آن نیز اشراف کامل دارد. مشاور مالیاتی به نوعی وکیل مالیاتی است که علم حساب‌داری مالیاتی را نیز آموخته است. مشاور مالیاتی در خدمات خود، به شرکت‌ها و بنگاه‌های شغلی، کمک می‌کند تا امور مالیاتی خود را بدون دردسر انجام دهند. او با ارائه مشاوره مالیاتی، درمورد قوانین مختلف و بخش‌نامه‌های جدید هشدار می‌دهد تا مانع از متضرر شدن آن‌ها در جریمه‌های مالیاتی ناخواسته احتمالی شود. مشاور مالیاتی همچنین هنگام عقد قراردادهای مختلف و معاملات متعدد، درمورد قوانین مالیاتی که مشمول حال آن‌ها می‌شود به صاحبان و مدیران مشاغل و شرکت‌ها مشاوره لازم را ارائه می‌کند تا قرارداد و معامله به بهترین نحو ممکن به سمت کسب سود حداکثری برای شرکت یا بنگاه پیش رود. به این ترتیب مدیران شرکت‌ها، در تصمیم‌گیری برای پیشبرد اهداف مالی شرکت تصمیمات دقیق‌تری و کم‌خطرتری می‌گیرند. ضمن اینکه در تنظیم اظهارنامه مالیاتی نیز بنگاه خود را با ریسک کمتری مواجه می‌کنند.

وظایف مشاور مالیاتی چیست؟

با آگاهی از اینکه بخش دریافت مشاوره از حوزه خدمات مالیاتی به چه معنی است و مشاور مالیاتی به چه کسی گفته می‌شود، بهتر می‌توانیم درمورد وظایف مشاور مالیات توضیح دهیم. مشاور مالیاتی در یک شرکت یا بنگاه مالی، به نوعی مدیریت امور مالیاتی را برعهده دارد و به‌صورت مداوم فعالیت‌های مالی شرکت را مطابق تکالیف مالیاتی شرکت و قوانین به‌روز شده رصد می‌کند. این کار  باعث می‌شود تا مالیات هر کسب و کار بزرگ یا کوچک، در چهارچوب قوانین مالیاتی کشور، به حداقل برسد. به‌این ترتیب صاحبان مشاغلی که بر این باورند که مالیات مشخص شده برای آن‌ها، بیش از سهم واقعی‌شان است، می‌توانند به کمک مشاوره مالیاتی این سهم را به عادلانه ترین رقم نزدیک کنند. باتوجه به اینکه در قوانین مالیاتی ایران، منابع مختلفی برای اخذ مالیات مشخص شده است، گاهی ممکن است یک عدم آگاهی باعث اخذ مالیات کلانی از شرکتی کوچک شود. اما مشاور مالیاتی با علم به تمامی این منابع و اقسام مالیات موجود در نظام مالیاتی کشور، با اصلاح امور مالی و حسابداری شرکت مانع از بروز این مشکل می‌شود. نتیجه اینکه، وظیفه اصلی مشاور مالیاتی، تشکیل یک پرونده مالیاتی دقیق و بی‌نقص برای حصول بهترین نتیجه در مالیات اخذ شده از شرکت، ضمن اصلاح نظام مالی و حسابداری شرکت برای رسیدن به این نتیجه خواهد بود.

انواع مشاور مالیاتی

خدمات مالیاتی در بخش مشاوره مالیاتی در سه مرحله انجام می‌شود. شرکت‌ها و مشاغل مختلف، ابتدا مرکزی معتبر و مطمئن را برای دریافت خدمات مالیاتی انتخاب می‌کنند تا از مشاوره مالیاتی آن‌ها بهره‌مند گردند. در ادامه نوع و مقطع دریافت مشاوره مشخص خواهد شد. این انواع عبارتند از:

مشاوره مقطعی

در این نوع مشاوره، یک دوره زمانی برای دریافت خدمات مالیاتی از مشاور مشخص می‌شود که مشاور مالیاتی موظف است در آن دوره زمانی، ضمن ارائه خدمات، راهنمایی‌های لازم را به مدیران شرکت‌ها و مدیران مالی آن‌ها ارائه نماید.

مشاوره همراه

در این نوع خدمات مالیاتی به صورت مداوم و مستمر و همیشگی ارائه می‌شود. درواقع شرکت قراردادی را با مشاور یا مرکز خدمات مالیاتی امضا می‌کند که برای مدت زمانی طولانی‌تر، از خدمات مشاوره همراه استفاده کند. در این نوع مشاوره، وکیل مالیاتی شرکت تمامی اسناد مالی و حسابداری را مطالعه کرده و ضمن ارائه راهنمایی و راه‌کار برای تنظیم پرونده مالیاتی، نواقص موجود را نیز برطرف می‌کند. در این روش مشاور مالیاتی هرزمانی که به راهنمایی و کمک او نیاز باشد، در اختیار مدیران شرکت خواهد بود.

مشاوره موردی

گاهی در یکی از بخش‌های مالی و امور مالیاتی شرکت مشکلی پیش آمده و نیاز به کمک مشاور مالیاتی احساس خواهد شد. در این زمان، از این نوع خدمات مالیاتی استفاده می‌شود. برای مثال ممکن است شرکت در اصلاح صورت‌های مالی نیاز به مشاوره و راهنمایی داشته باشد. یا اینکه در تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی کمک یک مشاور را لازم بداند. در این مواقع از مشاوره مالیاتی موردی استفاده می‌شود. معمولا مشاوره مالیاتی موردی به‌صورت تلفنی انجام می‌شود. این نوع مشاوره برای  مشاغل خرد و کوچک به‌منظور آگاهی از بخش‌نامه‌های جدید و جزئیات آن‌ها کارآمد خواهد بود.


چگونه یک مشاور مالیاتی خوب انتخاب کنیم؟

برای دریافت خدمات مالیاتی و استفاده از مشاوره مالیاتی، بهترین راه کمک گرفتن از موسسات و مراکز خدمات مالیاتی معتبر و قابل اعتماد است که سوابق و عملکرد آن‌ها در انواع پرونده‌های بزرگ و کوچک قابل پیگیری و بررسی باشد. ضمن آنکه در ارائه انواع خدمات مشاوره مالیاتی و خدمات مالیاتی فعال باشد. مرکزی مانند موسسه حساب‌داری تدبیر حساب، با بهره بردن از مشاوران و وکلای مالیاتی متخصص و مجرب، می‌تواند بهترین انتخاب در این زمینه باشد.

تدبیر حساب به شما کمک میکند تا تیم مالی و مالیاتی شرکت خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت و هدایت کنید. همچنین ممکن است شما برای راه‌اندازی کسب و کار خود، تنظیم پرونده مالیاتی و یا حل اختلافاتی که با اداره مالیات دارید نیاز به کمک یک مشاور مالیاتی مسلط به قوانین داشته باشد. تدبیر حساب می‌تواند در تمامی موارد فوق، به شما خدمات مالیاتی مد‌نظرتان را ارائه نماید و درصورت لزوم مالیات شرکت را به حداقل ممکن برساند.