سایت خبری طلا

با ۱۰ شهر هوشمند دنیا آشنا شوید

منبع: دیجی مگ


شهرهای هوشمند از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه‌ی هوشمندتر و پایدارتر شبکه‌های حمل‌ونقل شهری، تأمین انرژی مصرفی مردم، ایمن‌سازی فضاهای شهری و… استفاده می‌کنند. در ادامه با ۱۰ نمونه از باهوش‌ترین شهرهای دنیا آشنا می‌شوید.


به گزارش موبوایران، شهرهای هوشمند از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه‌ی هوشمندتر و پایدارتر شبکه‌های حمل‌ونقل شهری، تأمین انرژی مصرفی مردم، ایمن‌سازی فضاهای شهری و… استفاده می‌کنند. در ادامه با ۱۰ نمونه از باهوش‌ترین شهرهای دنیا آشنا می‌شوید.

۱- نیویورک

هر نیویورک در سال ۲۰۲۰ برنامه‌ی آزمایشی شهر هوشمند را آغاز کرد و صدها حسگر هوشمند را در مناطق مختلف شهر قرار داد. این حسگرها داده‌های مختلف سبک زندگی، عادات مردم و اتفاقات روزمره را جمع‌آوری می‌کنند؛ به این ترتیب، خدمات شهری مانند جمع‌آوری زباله‌ها به‌صورت بسیار کارآمدتری مدیریت می‌شود. همچنین باجه‌های تلفن کم‌کم جای خود را به ایستگاه‌های شارژ می‌دهند تا ارتباطات مردم بیشتر توسعه پیدا کند.

جمعیت تقریبی: ۸٫۶ میلیون نفر

۲- سنگاپور

یکی از باهوش‌ترین شهرهای دنیا شناخته می‌شود. میانگین سنی مردم این کشور به‌سرعت در حال افزایش است؛ به همین دلیل دولت سنگاپور از فناوری‌ها و ابتکارات دیجیتالی برای افزایش بهره‌وری اقتصادی این کشور بهره می‌برد. در تمام گوشه و کنار شهر و حتی درون خانه‌ها می‌توانید انواع فناوری‌های هوشمند را ببینید. سنگاپور قصد دارد تا سال ۲۰۲۲ از سیستم‌های روشنایی کم‌مصرف در مکان‌های عمومی و از صفحات خورشیدی در پشت بام حدود ۶۰۰۰ ساختمان استفاده کند.

جمعیت تقریبی: ۵٫۹ میلیون نفر

۳- آمستردام

پروژه‌ی بزرگ هوشمندسازی شهر آمستردام در سال ۲۰۰۹ و با بیش از ۱۷۰ طرح مختلف آغاز شد. یکی از مهم‌ترین طرح‌ها، جمع‌آوری داده‌های حمل‌ونقل و ترافیک است؛ این داده‌ها به‌طور مداوم در حال به‌روزرسانی هستند و توسعه‌دهندگان و شهرسازان می‌توانند با استفاده از این اطلاعات برای نقشه‌برداری‌های دقیق، کنترل ترافیک و بهبود سیستم حمل‌ونقل شهر استفاده کنند. گذشته از این‌ها، آمستردام دهکده‌های شناوری‌ دارد که در کنار زیبایی و جذابیت توریستی به کنترل جمعیت و جلوگیری از ازدحام بیش از حد مردم کمک می‌کند. این دهکده‌ها همچنین تأثیر زیادی در ترویج یک جایگزین پایدار در ساخت‌وسازهای داخلی این شهر داشته است.

جمعیت تقریبی: ۱٫۱ میلیون نفر

۴- دبی

دبی در اوایل سال ۲۰۲۱ طرحی هفت ساله را برای دیجیتالی کردن تمام خدمات دولتی و اقتصادی مانند ارتباطات، شهرسازی، حمل‌ونقل و… آغاز کرده است. این شهر به‌سرعت در حال هوشمندسازی زیرساخت‌های خود است، تا جایی که در حال حاضر بسیاری از خدمات آن دیجیتالی شده و از طریق برنامه‌ی DubaiNow در دسترس شهروندان قرار گرفته است. هوش مصنوعی به‌طور خاص در بخش حمل‌ونقل به کاهش تصادفات ناشی از ترافیک‌های سنگین و خستگی رانندگان کمک زیادی می‌کند.

جمعیت تقریبی: ۲٫۹ میلیون نفر

۵- لندن

طی چند سال اخیر، لندن چند ایده‌ی هوشمندسازی را پیاده کرده است. برنامه‌ی Connect London با هدف پوشش اینترنت ۵G و گسترش فیبر نوری در کل شهر در حال اجراست. همچنین انتظار می‌رود چراغ‌های نمادین لندن به حسگرها و ایستگاه‌هایی برای شارژ خودروهای برقی تبدیل شوند.

معیت تقریبی: ۹٫۴ میلیون نفر

۶- هنگ کنگ

هنگ کنگ نه تنها خیابان‌های خود را به چراغ‌های هوشمند با حسگر مجهز کرده، بلکه یک گام هم فراتر رفته است؛ چراغ‌های سازگار با اینترنت ۵G برای آینده. همچنین شهروندان به داشبوردهای مخصوص گوشی همراه دسترسی دارند. این داشبوردها تصاویر و نقشه‌های مختلف را به کاربران نشان می‌دهد و اطلاعات مربوط به بارش باران و برف، دمای هوا، نزدیک‌ترین پارکینگ خالی و… را در اختیار آن‌ها می‌گذارد.

جمعیت تقریبی: ۷٫۵ میلیون نفر

۷- کوپنهاگ

در سال ۲۰۱۷، کوپنهاگ با رونمایی از طرح Solutions Lab توانست تحسین و توجه دنیا را به خود جلب کند. این طرح با هدف نظارت و بررسی دقیق کیفیت هوا، مصرف انرژی، وضعیت ترافیک و مدیریت زباله‌ها راه‌اندازی شده است. هم‌گام‌سازی چراغ‌های راهنمایی، ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی و مسیریابی در یک پلتفرم واحد از دیگر ابتکارات انجام شده در کوپنهاگ است. این پلتفرم به افزایش ایمنی و آرامش رانندگان و همچنین تحویل سریع سفارش‌های مردم کمک زیادی می‌کند. کوپنهاگ در حال حاضر قصد دارد با همکاری مؤسسه‌ی تکنولوژی ماساچوست (MIT) سیستم دوچرخه‌سواری هوشمند خود را توسعه دهد.

جمعیت تقریبی: ۱٫۳ میلیون نفر

۸- بارسلونا

بارسلونا در سال ۲۰۱۱ میزبان اولین نمایشگاه شهر هوشمند و کنگره‌ی جهانی بود. از زمان برگزاری این نمایشگاه تا امروز، بارسلونا از شهرهای پیشرو در مسیر هوشمندسازی خدمات و امکانات شهری بوده است. خیابان‌های این شهر به تیرهای چراغ LED مجهز هستند و می‌توانند وضعیت ترافیک و ازدحام، رفتار عابران پیاده، کیفیت هوا و آلودگی صوتی را بررسی کنند. از این گذشته، استفاده از سطل‌های زباله‌ی هوشمند یکی از ابتکارات منحصربه‌فرد در این شهر است. این سطل‌ها به مخزن‌ها و تونل‌های زیرزمینی مجهز هستند که باعث کاهش رفت‌وآمد ماشین‌های جمع‌آوری زباله و از بین رفتن بوی بد فضا می‌شود.

جمعیت تقریبی: ۵٫۶ میلیون نفر

۹- بوستون

بوستون از اولین شهرهای دنیاست که برنامه‌های هوشمندسازی را آزمایش و اجرا کرد. برنامه‌ی بلندمدت این شهر ایجاد «شهرسازی مشارکتی» با استفاده از برنامه‌های تلفن همراه است. این برنامه‌ها اطلاعات سریع و دقیقی از وضعیت ترافیک، نزدیک‌ترین پارکینگ خالی و… را در اختیار مردم می‌گذارد؛ ضمن اینکه مردم هم می‌توانند به‌صورت تعاملی عملکرد حمل‌ونقل عمومی را پیگیری کنند و مسائل مربوط به سطح شهر را گزارش دهند.

جمعیت تقریبی: ۶۹۵ هزار نفر

۱۰- شیکاگو

سومین شهر بزرگ ایالات متحده، شیکاگو، از فناوری‌ها و استراتژی‌های مختلفی برای رشد و توسعه‌ی هوشمندسازی برخوردار است. برنامه‌ی Array of Things با هدف رفع مشکلات شهری طراحی شده است. به این ترتیب، شهروندان می‌توانند با گزارش‌های خود به شناسایی وضعیت نامساعد ازدحام جمعیت، ترافیک، هوای آلوده، زباله‌های خیابان و… کمک کنند.

 جمعیت تقریبی: ۲٫۶ میلیون نفر