به گزارش سایت طلا، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به عنوان نهاد بازرسی مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت، بخش عمده مسئولیت ارزشیابی کیفی خودروها در کشور را برعهده دارد. این شرکت نتایج این ارزشیابی را ضمن مقایسه با اهداف کیفی تعیین شده برای هرخودرو، براساس جدول سطوح کیفیت و حدود مجاز مصوب نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. گزارشی که از این بررسی حاصل میشود را هرماه به وزارت صمت ارائه میکند.
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مطابق دستورالعملهای موجود، خودروهای داخلی را در پنج دسته قیمتی، مورد بررسی قرار داده و بسته به سطح کیفی و البته میزان رضایت مشتریان، بین 1 تا 5 ستاره کیفی را به آنها اختصاص میدهد. هدف اصلی از این گزارش، ارتقا کیفیت خودروها، افزایش رضایت مشتریان و ایجاد رقابت مثبت بین خودروسازها است.
براساس این گزارش در شهریورماه 1400 در گروه خودروهای سبک، بخش وانت و در لیست قیمتی 2، وانتهای کارا 2000 تک کابین تیپ 3 و وانت کارا 2000 دو کابین تیپ 3 از تولیدات شرکت بهمن موتور و خودرو سایپا 151 شرکت سایپا بنرو موفق به کسب سه ستاره کیفی شدهاند.
همچنین وانتهای نیسان تک سوز آپشنال و نیسان دوگانه سوز آپشنال از محصولات شرکت زامیاد هر کدام یک ستاره کیفی به دست آوردند.
در لیست قیمتی یک گروه وانت نیز وانت نیوپیکاپ فوتون دیزلی (ایران خودرو دیزل) 4 ستاره کیفی را از آن خود کرد و وانت پیکاپ UAZ شرکت سروش دیزل مبنا نیز سه ستاره کیفی به دست آورد.
در گروه سبک، بخش سواری و در لیست قیمتی یک، خودرو تیگو 7 تولید شده در شرکت مدیران خودرو سه ستاره کیفی دریافت نموده است. همچنین در لیست قیمتی 2، هایما S7 اتوماتیک ایرانخودرو خراسان چهار ستاره کیفی را از آن خود نمود.
JAC_S5 و JAC_S3 کرمان موتور در این لیست قیمتی سه ستارهای شدند. SWM G01 شرکت سیف خودرو، تیگو 5 و آریزو 5 توربو مدیران خودرو نیز سه ستاره کیفی به دست آوردند.
در این گروه و این کلاس قیمتی خودروی دیگنیتی شرکت بهمن موتور 5 ستاره کامل کیفی را از آن خود کرد و MVM XS33 مدیران خودرو نیز دو ستاره کسب کرد.
همچنین در کلاس قیمتی چهار، دنا پلاس توربو اتوماتیک شرکت ایران خودرو 5 ستاره کامل کسب کرد و خودروهای پژو 207، پژو 207 اتوماتیک و دنا پلاس از ایران خودرو و پژو 207 اتوماتیک پانورمای شرکت ایران خودرو نیز هر کدام چهار ستاره کیفی به دست آوردند.
در این لیست قیمتی رانا پلاس، پژو 206 و دنا همگی از محصولات ایران خودرو سه ستاره کیفی را از آن خود کردند و پژو پارس اتوماتیک ایران خودرو کرمانشاه نیز سه ستارهای شدند. در این لیست، سمند و سورن پلاس ایرانخودرو تبریز، پژو پارس ایران خودرو خراسان، پژو پارس ایران خودرو کرمانشاه، پژو پارس ایران خودرو، پژو پارس ایران خودرو مازندران، پژو پارس ایران خودرو فارس همگی 3 ستاره کیفی را از آن خود کردند.
همچنین پژو 405 ایرانخودرو خراسان سه ستاره کیفی کسب کرد و تارای ایرانخودرو موفق به کسب 4 ستاره کیفی شد. در سطح قیمتی پنج نیز کوییک سایپا 4 ستاره به دست آورد. در این سطح قیمتی کوییک R پارس خودرو، تیبا 2 شرکت سایپا و همچنین ساینای پارس خودرو موفق به دریافت 3 ستاره کیفی شدند.
ساینای شرکت سایپا سیتروئن و تیبای شرکت سایپا سیتروئن نیز 3 ستاره دریافت نمودند. کوییک S شرکت سایپا 4 ستاره و ساینا S پارس خودرو نیز 3 ستاره به دست آوردند.
در بخش کامیونت، کامیونت ایسوزو 85NMR و کامیونت ایسوزو NPR75K بهمن دیزل موفق به کسب 5 ستاره کامل کیفی شدند و کامیونت شیلر بهمن دیزل به همراه کامیونت الوند شرکت سایپا دیزل نیز 4 ستاره کیفی را از آن خود کردند.
در بخش کامیون نیز کامیون ایسوزو NPR75M بهمن دیزل چهار ستاره کیفی به دست آورد و کامیون بنز WH ایران خودرو دیزل نیز سه ستاره کیفی به دست آوردند. همچنین کامیون FAW TigerV8 از تولیدات شرکت سیبا موتور نیز موفق شد 4 ستاره کیفی را به دست آورد. در بخش کشنده، خودروی کشنده FAWJ6 سیباموتور و کشنده نیوفوتون 4AUMAN H ایرانخودرو دیزل چهار ستارهای شدند. در این بخش، کشنده سیتراک C7 متعلق به شرکت پیلسان نیز 4 ستاره کیفی را از آن خود کرد و کشنده دیما HT490 دیما دیزل و کشنده C&C آریا دیزل نیز 4 ستاره به دست آوردند.
در بخش مینی بوس؛ مینی بوس پگاسوز شرکت بهمن دیزل 3 ستاره کیفی به دست آورد و ون مسافری هیوندا H350 از تولیدات سروش دیزل مبنا نیز 4 ستاره کیفی را از آن خود کرد. در بخش اتوبوس شهری نیز اتوبوس شهری ATROS تولید شرکت ایران خودرو دیزل 4 ستاره کیفی را به دست آورد.