سیرابی فواید بسیاری برای حفظ سلامتی انسان دارد. البته خوردن بیش از اندازه سیرابی نیز بر سلامت انسان تاثیری منفی خواهد گذاشت.
دیروز 24 اکتبر را روز جهانی سیرابی نامیدهاند. سیرابی جدار معده حیوانات نشخوارکننده نظیر گوساله و گوسفند است.
سیرابی در واقع به لایه درونی معده گاو و گوسفند گفته می شود. سیرابی اگر به خوبی تمیز و طبخ شود یکی از لذیذترین غذاهای دنیا خواهد بود. خصوصا اینکه از نظر خواص غذایی بسیار غنی است. گرچه ظاهر ماده خام سیرابی چندان زیبا نیست، غذاهای لذیذی از آن طبخ میشود.
در کشورهای انگلیسیزبان سیرابی خوردن چندان معمول نیست. اما در ایتالیا حتی غذافروشهای کنار خیابان بعضا خوراکهای سریع از سیرابی درست میکنند و میفروشند.
حالا چند واقعیت ساده درباره سیرابی:
1. گاو معده چهار قسمتی دارند که سیرابی از سه قسمت اول درست میشود.
2. شکمبه یا سیرابی اولین قسمت معده نشخوارکننده است، نگاری دومین قسمت و هزارلا سومین.
3. سیرابی کالری و چربی کمی دارد و منبع غنی روی و ویتامین ب۱۲ است.
در ۲۴ اکتبر ۱۶۶۲، ساموئل پیپس وقایع نگار انگلیسی در دفترچه خاطرات روزانهاش گزارش کرد که آن روز "غذایی عالی از سیرابی با خردل" خورده است.
شاید به همین خاطر باشد که روز ۲۴ اکتبر را روز جهانی سیرابی نامیدهاند.
سیرابی در فارسی و معادل آن tripe در انگلیسی فحش است، اما این موضوع از محبوبیت خوراک سیرابی و فواید آن نمیکاهد.