نقد و بررسی مکبوک پرو جدید از نگاه سایتهای معتبر
مدلهای ۱۴ و ۱۶ اینچی نسل جدید مکبوک پرو از فردا راهی بازار میشوند و ساعاتی قبل اولین نقد و بررسیهای این دو مدل در سایتها و کانالهای مختلف یوتیوب منتشر شد. در ادامه به صورت مختصر و مفید به قسمتهایی از این بررسیها میپردازیم.
به گزارش موبوایران، مدلهای ۱۴ و ۱۶ اینچی نسل جدید مکبوک پرو از فردا راهی بازار میشوند و ساعاتی قبل اولین نقد و بررسیهای این دو مدل در سایتها و کانالهای مختلف یوتیوب منتشر شد. در ادامه به صورت مختصر و مفید به قسمتهایی از این بررسیها میپردازیم.
عملکرد؛ M1 پرو و M1 مکس
هر دو مدل ۱۴ و ۱۶ اینچی مکبوک پرو با چیپستهای M1 پرو و M1 مکس راهی بازار میشوند و کاربران در این زمینه میتوانند دست به انتخاب بزنند. تفاوت این دو تراشه به پردازندهی گرافیکی آنها برمیگردد. اپل برای M1 پرو از پردازندهی گرافیکی ۱۶ هستهای استفاده کرده ولی چیپست M1 مکس از پردازندهی گرافیکی مبتنی بر ۳۲ هستهی پردازشی بهره میبرد.
سایت Six Colors بنچمارکهای این دو مدل را با مکبوک ایر M1 و دو سیستم دیگر اپل مقایسه کرده که در ادامه میتوانید نتیجهی این بررسیهای انجام شده را مشاهده کنید:
نویسندهی سایت MobileSyrup در مورد عملکرد نسل جدید مکبوک پرو نوشته: در مکبوک پرو ۱۴ اینچی با چیپست M1 پرو به طور همزمان در کنار ویرایش تصاویر در لایتروم و فتوشاپ و ادیت ویدیو در پریمیر، این لپتاپ را به مانیتور اکسترنال ۴K HDR وصل کرده بودم و حین انجام این کارها با کوچکترین مشکلی مواجه نشدم. در حقیقت فقط وقتی که در حال خروجی گرفتن ویدیوی ۴K بودم، صدای فن درآمد.
طراحی؛ ناچ، کیبورد و دیگر موارد
در مدل جدید مکبوک پرو برای اولین بار شاهد استفاده از ناچ نمایشگر هستیم که یک وبکم ۱۰۸۰p را در خود جای داده است. همچنین باید به کنار گذاشتن تاچبار هم اشاره کنیم که با استقبال کاربران مواجه شده است. نویسندهی سایت The Verge در این رابطه نوشته: و بله، مکبوک پرو جدید دارای ناچ نمایشگر است که بخشی از کاربران علاقهای به این مشخصه ندارند. اما مانند ناچ آیفون، در مورد مکبوک پرو هم خیلی زود به وجود ناچ عادت میکنید و دیگر متوجه آن نمیشوید.
در بخشی از نقد و بررسی سایت CNBC هم آمده: اینکه اپل بالاخره از دست تاچ بار خلاص شده خبر بسیار خوبی است و به جای آن کلیدهای فیزیکی فانکشن قرار گرفته که استفاده از آنها برای انجام کارهایی مانند تنظیم صدا، روشنایی و دیگر موارد اینچنینی راحتتر است.
پورتهای جدید؛ HDMI، درگاه کارت SD و مگسیف
در سال ۲۰۱۶ اپل تعدادی از پورتهای مکبوک پرو را حذف کرد که طی چند سال گذشته این تصمیم با انتقادات گستردهای روبرو شد. اما خوشبختانه اپل شکست را پذیرفته و مدل جدید مکبوک پرو از پورتهای HDMI، درگاه کارت SD و پورت شارژ مگسیف بهره میبرد. نویسندهی سایت CNET در رابطه با پورتهای مکبوک پرو به موارد زیر اشاره کرده:
پورت HDMI از جمله ویژگیهایی بود که کاربر زیادی خواستار بازگشت آن بودند. اگرچه آیندهنگری بسیار خوب است، اما از طرف دیگر HDMI همچنان پورت بسیار مفیدی محسوب میشود که با وجود قدیمی بودن برای کارهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین خاطر بعد از کنار رفتن پورت VGA، تا سالها این پورت در لپتاپها تعبیه میشد. در خانهها و محل کار کاربران پرینترها، پروژکتورها، نمایشگرها و دیگر گجتهای قدیمی وجود دارد که آنها میخواهند لپتاپ خود را بدون دردسر به این وسایل وصل کنند.
نمایشگر؛ mini-LED و پروموشن
مدلهای جدید مکبوک پرو از نمایشگر مبتنی بر فناوری mini-LED بهره میبرند که حین نمایش محتوای HDR تا ۳ برابر نور بیشتری ارائه میکنند. همچنین باید به فناوری پروموشن هم اشاره کنیم که به زبان ساده رفرش متغیر بین ۲۴ تا ۱۲۰ هرتز را بسته به محتوای موردنظر امکانپذیر میکند. نویسندهی سایت Gizmodo در مورد رفرش ریت نمایشگر این لپتاپ نوشته:
نسل جدید مکبوک پرو از همان نمایشگر آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی استفاده میکند و آنقدر خوب است که لپتاپهای بدون این مشخصه دیگر چنگی به دل نمیزنند. قابلیت پروموشن به طور پیشفرض فعال است و با توجه به محتوای در حال نمایش، میتواند رفرش ریت نمایشگر را تنظیم کند. اگرچه میتوانید رفرش ریت را بر روی یک عدد خاص تنظیم کنید، اما بعد از یک هفته استفاده از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز دیگر دوست ندارم به وضعیت سابق برگردم.
عمر باتری
اپل میگوید مدلهای جدید مکبوک پرو تا ده ساعت عمر باتری بیشتری نسبت به نسل قبلی خود دارند. در نقد و بررسی سایت Engadget در مورد عمر باتری مکبوک پرو جدید آمده: به لطف پایین بودن مصرف انرژی تراشههای M1 پرو و M1 مکس، باتری مکبوک پرو ۱۴ اینچی در بررسی ما ۱۴ ساعت و ۳۵ دقیقه دوام آورد و باتری مدل ۱۶ اینچی هم رکورد ۱۶ ساعت و ۳۴ دقیقه را ثبت کرد. این یعنی مدلهای موردنظر حدود ۵ ساعت عمر باتری بیشتری نسبت به نسل قبلی خود ارائه میکنند.
روی هم رفته همانطور که میبینید، نسل جدید مکبوک پرو با استقبال کارشناسان روبرو شده و باید ببینیم این لپتاپ در بازار هم با استقبال گسترده روبرو میشوند یا نه. ارزانترین مدل مکبوک پرو جدید با قیمت ۱۹۹۹ دلار راهی بازار میشود و برای خرید گرانترین مدل هم باید مبلغ ۵۸۹۹ دلار بپردازید.