گلکسی S21 فن ادیشن سامسونگ کجاست؟

در هفته‌های گذشته سامسونگ قسمت دوم رویداد آنپکد ۲۰۲۱ خود را برگزار کرد که هیچ محصول جدیدی در آن معرفی نشد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران،در هفته‌های گذشته سامسونگ قسمت دوم رویداد آنپکد ۲۰۲۱ خود را برگزار کرد که هیچ محصول جدیدی در آن معرفی نشد. البته انتظار می‌رفت کره‌ای‌ها در این رویداد از گلکسی S21 FE رونمایی کنند، اما یک بار دیگر معرفی نسخه‌ی Fan Edition گلکسی S21 به تعویق افتاد.

گلکسی S20 FE که یکی از مدل‌های پرطرفدار بازار است، در ماه اوت سال گذشته‌ی میلادی در رویداد آنپکد ۲۰۲۰ رونمایی شده بود و انتظار می‌رفت سامسونگ امسال در ماه سپتامبر از گلکسی S21 FE رونمایی کند. در نهایت، ماه سپتامبر گذشت و حتی ماه اکتبر هم به رو به پایان است، اما این گوشی تا به‌ حال معرفی نشده است. شایعه‌های جدید از معرفی این محصول در ماه ژانویه ۲۰۲۲ حکایت دارند که ممکن است پیش از معرفی سری پرچم‌دار گلکسی S22 یا هم‌زمان با آن انجام شود.

وب‌سایت TechRadar مدعی است در مصاحبه با سامسونگ از این شرکت درباره‌ی این موضوع که آیا قصد داشته در رویداد اکتبر گلکسی S21 FE را معرفی کند یا نه سؤال پرسید، اما آن‌ها درباره‌ی معرفی این گوشی یا حتی وجود آن پاسخی ندادند.

کمپانی کره‌ای در پاسخ به سؤال TechRadar گفته است که ما نمی‌توانیم درباره‌ی نقشه‌ی راه محصولات خود نظر بدهیم، اما بر شنیدن نیاز کاربران و ارائه‌ی گزینه‌های بیشتر به خط تولید موبایل خود برای هر بازه‌ی قیمتی متمرکز هستیم. این شرکت در ادامه اعلام کرده است که تقاضا و تمایل زیادی از سوی کاربران برای خرید هر دو سری گلکسی S و گوشی‌های تاشوی آ‌ن‌ها وجود دارد و برای پاسخگویی به تقاضای کاربران، این گوشی‌ها را در اولویت قرار می‌دهند.

تا به‌ حال شایعه‌های بسیاری درباره‌ی نسخه‌ی Fan Edition پرچم‌دار فعلی سامسونگ منتشر و تصاویر بسیاری از آن افشا شده است. اما چرا این گوشی همچنان آماده‌ی معرفی نیست؟

شاید شما هم حدس می‌زنید دلیل این تأخیرهای مکرر چیزی نیست به‌جز بحران جهانی چیپ‌ست‌ها باشد که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، فرایند تولید و توزیع بسیاری از محصولات، از PS5 تا خودروها و گوشی‌های هوشمند را با مشکل مواجه کرده است. گزارش‌های دریافت شده حاکی است که این مشکلات ممکن است تا سال ۲۰۲۲ باقی بمانند و قطعا بر موجودی کالاهای بلک‌ فرایدی و سایبر ماندی امسال تأثیر خواهند گذاشت.

با توجه به اینکه تولید آیفون ۱۳ با کاهش ۱۰ میلیونی همراه شده، این احتمال وجود دارد که این بحران برای سایر گوشی‌های هوشمند هم دردسر ساز شود. در ادامه به پیش‌بینی تحلیلگران برای گوشی‌هایی مانند گلکسی S21 FE و دلایل تأخیر در معرفی این گوشی نسبت به دستگاه‌های سایر برندها می‌پردازیم.

گوشی‌های هوشمند، بحران قطعات و فراتر از آن

از آوریل ۲۰۲۰ به‌بعد، گزارش‌های متعددی از تأثیر قرنطینه‌های متعدد ناشی از همه‌گیری کرونا بر تولید قطعات در چین و سایر نقاط منتشر شد. به همین دلیل، بسیاری از صنایع در سطح جهان با بحران کمبود چیپ مواجه شدند.

آوی گرینگارت، مؤسس شرکت تحقیقاتی Techsponential در مصاحبه با TechRadar می‌گوید که قرنطینه‌های سراسری که در ابتدای همه‌گیری در چین اجرا شدند برای چند هفته تولید گوشی‌های هوشمند را متوقف کردند. اما این موضوع خیلی مشکل‌ساز نبود، زیرا در همان بازه‌ و در قرنطینه‌های اولیه‌ی اروپا و آمریکا، میزان تقاضا برای گوشی‌های هوشمند و فروش آن‌ها کاهش یافت.

او در ادامه‌ی صحبت‌هایش به این موضوع اشاره می‌کند که پس از این اتفاق، یک‌باره تقاضا برای همه‌ی محصولات الکترونیک افزایش یافت و تآمین قطعه برای گوشی‌های هوشمند، کارت گرافیک رایانه‌ها، کنسول‌‌های بازی، رایانه‌ها، لوازم خانگی و خودروها سخت شد. تأثیر این کمبود قطعات با قرنطینه‌های بیشتر، مشکلات حمل‌و‌نقل و ترافیک بنادر و بلایای طبیعی بیشتر نمایان شد.

گرینگارت می‌گوید در مصاحبه‌هایش با شرکت‌ها، به این موضوع واحد رسیده که در همه‌جای دنیا زنجیره‌ی تأمین شرکت‌های تولیدی با مشکل مواجه شده‌اند. حتی اگر به‌جای حمل‌ونقل دریایی از سیستم هوایی برای ارسال محصولات آماده‌ی فروش استفاده می‌شد تا ترافیک دریایی را دور بزنند،‌ باز هم مواد خام و قطعات لازم همچنان در کشتی‌های پهلو گرفته در بندرها گیر افتاده بودند، یا در کارخانه‌هایی انبار شده بودند که راننده‌ی کامیون کافی برای انتقال آن‌ها به مقاصد بعدی نداشتند.

بازار گوشی‌های هوشمند نسبت به سایر حوزه‌ها کمتر از این آسیب‌ها تأثیر پذیرفت. درست است که بعضی از مدل‌ها مانند سری گلکسی S21 به‌دلیل کمبود قطعات با کاهش تولید مواجه شدند، اما بازهم گوشی‌های هوشمند مانند کارت‌های گرافیک و پلی استیشن ۵ کمیاب نشدند و مدل‌های مختلفی از آن‌ها در بازار وجود داشت.

نابیلا پوپال، تحلیلگر حوزه‌ی موبایل در IDC، معتقد است شاید دلیل این تأثیرپذیری کمتر را بتوان این‌گونه توضیح داد که برخلاف بازار رایانه‌ها و لپ‌تاپ‌ها که در سال‌های اخیر با رکود یا کاهش تقاضا همراه بوده‌اند، بازار گوشی‌های هوشمند به‌صورت کلی رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است. IDC انتظار داشت بازار گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۰ رشد داشته باشد. در نهایت هم این بازار بهتر از بقیه توانست با شوک ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ کنار بیاید.

پوپال در مصاحبه‌ی تلفنی خود با وب‌سایت TechRadar اعلام کرده است که تولید کنندگان و فروشندگان گوشی هوشمند پیش از سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی می‌کردند بازار در این سال رشد داشته باشد، به همین دلیل از قبل مقدمات را فراهم کرده بودند. او در ادامه به شیوع ویروس کرونا اشاره می‌کند و می‌گوید که این اتفاق باعث کاهش ۶ درصدی رشد بازار شد، اما به‌دلیل پیش‌بینی‌ها، این بازار از هر جهت (نیاز به مواد، لوجستیک، خط تولید و ظرفیت یا تنوع زنجیره تأمین) آمادگی بیشتری نسبت به سایر بازارها داشت.

البته او منکر وجود مشکل در این بازار نمی‌شود ولی معتقد است این مشکلات به سختی مشکلات پیش آمده برای بازار خودرو و رایانه نیستند. همچنین، او دلیل دیگری را هم برای آسیب‌پذیری بازار موبایل از وقفه‌ی ایجاد شده در زنجیره‌ی تأمین بیان می‌کند صنعت گوشی‌های هوشمند در حال انتقال از شبکه‌ی ۴G به ۵G بود که این فرایند به چیپست‌ها و مودم‌های جدید نیاز دارد.

به همین دلیل، کمپانی‌های تولید کننده‌ی گوشی‌های هوشمند باید در زنجیره تأمین و تولید خود بازنگری می‌کردند تا بتوانند چیپ‌های جدیدی را تولید کنند که خیلی تحت تأثیر بحران جهانی کمبود چیپ قرار نگیرند. اما به‌جای آن، این شرکت‌ها با بحران کمبود قطعه مواجه شدند که در نتیجه‌ی آن تولید گوشی‌های ۴G بیشتر از گوشی‌های ۵G شد که این یعنی در سال ۲۰۲۱ بیش از گوشی‌های پرچم‌دار، گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی راهی بازار شدند.

سرانجام داستان گلکسی S21 FE به کجا رسید؟

پوپال نتوانست جزئیات دقیقی درباره‌ی تأخیر به‌وجود آمده در معرفی گلکسی S21 FE ارائه کند، اما به فشاری که در سه‌ماهه‌ی دوم ۲۰۲۱ روی خط تولید سامسونگ وجود داشت اشاره کرده است. در این بازه‌، خط تولید سامسونگ در ویتنام به‌دلیل شیوع ویروس در این کشور با مشکل مواجه شد.

رویترز در گزارشی اعلام کرد که برخلاف محدودیت‌های قبلی، شیوع بیماری در ماه مه تولید شرکت‌های فناوری را با تهدید جدی روبرو کرد. طبق اعلام Nikkei Asia، همین عامل باعث شد تا سامسونگ برای جلوگیری از شیوع بیماری مجبور شود در ماه ژوئیه کارخانه‌های خود را تعطیل کند.

البته طبق ادعای بلومبرگ، کمپانی کره‌ای تنها شرکتی نبود که تحت تأثیر چنین شرایطی متحمل ضرر شد، فاکس‌کان که یکی از تأمین‌کنندگان اصلی اپل است هم مجبور شد در ماه اوت کارخانه‌های خود را به‌صورت موقت تعطیل کند. اما چون نیمی از خط تولید گوشی‌های سامسونگ در ویتنام مستقر است، تعطیلی‌ها و بحران کمبود قطعات ممکن است خط تولید گوشی‌های فعلی و آینده‌ی این شرکت را نسبت به سایر کمپانی‌ها بیشتر تحت تأثیر قرار دهد.

همچنین، پوپال با بیان این که شیوع کرونا در ویتنام در سه‌ماهه‌ی دوم ۲۰۲۱ باعث شد تا سامسونگ در همکاری با زنجیره‌ی تأمین خود دچار مشکل شود و برای سری S21 با کمبود قطعه مواجه شد، اعلام کرد که به‌همین دلیل کره‌ای‌ها از تولید گلکسی نوت ۲۱ منصرف شدند.

حتی اگر نتوان پاسخ واضحی درباره‌ی تأثیر بحران کمبود قطعات بر تولید گلکسی S21 FE از سوی سامسونگ یا سایر تحلیلگران دریافت کرد، مشکلات پیش آمده برای افزایش موجودی مدل‌های فعلی و انصراف از تولید مدل‌های پرطرفداری مانند سری گلکسی نوت نشان می‌دهند که بحران کمبود قطعات و به‌ویژه چیپ‌ست‌ها، به احتمال زیاد اصلی‌ترین دلیل ناتوانی سامسونگ در معرفی گلکسی S21 FE در ماه‌های سپتامبر و اکتبر سال جاری است.

با توجه به اینکه شیوع کرونا همچنان به ایجاد دومینوی بحران در تجارت جهانی ادامه می‌دهد، دور از انتظار نیست که شرکت‌های مختلف باز هم با مشکل کمبود قطعه مواجه شوند. اما بعضی از شرکت‌ها برای برون‌رفت از این مشکل، راه‌های مختلفی را امتحان کرده‌اند. برای مثال، اپل مجبور شده ۱۰ میلیون دستگاه از تولید سری آیفون ۱۳ کم کند، اما تقاضای بالا برای این مدل‌ها و ثبت سفارش انبوه سبب شده این شرکت در اولویت زنجیره‌ی تأمین بازار گوشی‌های هوشمند قرار بگیرد و پیش از همه قطعات لازمشان را تحویل بگیرد.

همچنین، کوپرتینویی‌ها برای جبران کاهش تولید پرچم‌داران امسال خود، بازارهای هدف خود را اولویت‌بندی کرده‌اند. بزرگ‌ترین بازاهای اپل بازار آمریکا، اروپا و چین هستند و این شرکت هم بیشترین حجم از تولیدات خود را به این بازارها اختصاص داده و در مقابل، محموله‌های کمتری را راهی بازار اروپای شرقی و خاورمیانه کرده است.