سیارکی که بدون خطر از کنار زمین گذشت
به تازگی سیارکی از نزدیکی کره زمین عبور کرد، این سیارک سومین جرم عبوری در مجاورت زمین در چندماه گذشته است.
به گزارش موبوایران، به تازگی سیارکی از نزدیکی کره زمین عبور کرد، این سیارک سومین جرم عبوری در مجاورت زمین در چندماه گذشته است.
یکشنبه گذشته بود که دانشمندان متوجه شدند سیارکی با سرعتی زیاد از نزدیکی قطب جنوب عبور کرده است. این سیارک به اندازه یک یخچال با نام "۲۰۲۱ UA۱" شناخته میشود و سومین سیارکی است که بدون برخورد و حادثه از نزدیکی زمین عبور میکند.
براساس اطلاعات به دست آمده از بررسی آسمان کاتالینا، قطر این سیارک کوچک حدود دو متر است و اگر وارد جو زمین هم میشد، هیچ خطری برای زمین ایجاد نمیکرد و قسمت بزرگ آن در لحظه اول در برخورد با جو میسوخت. این سیارک حدود چهار ساعت پس از نزدیک شدن به زمین کشف شد.
عبور سیارک ها تهدیدی برای زمین نیست
از اوایل سال ۲۰۲۰، این سومین سیارکی است که به زمین نزدیک میشود. سال گذشته، سیارکهای ۲۰۲۰ HQ و ۲۰۲۰ VT۴ به ترتیب در فاصله ۲۹۴۶ کیلومتری و ۳۷۴ کیلومتری به سیاره ما نزدیک شدند. براساس آنچه منتشر شد، سیارکی که به زمین نزدیک شده بود با سرعت ۵۷ هزار کیلومتر در ساعت (۱۵.۸۴ کیلومتر بر ثانیه) حرکت میکرد.
گرانش زمین باعث انحراف قابل توجه این سیارک شد. اگر برخوردی به وجود میآمد، میتوانست انرژی معادل ۱۵۰ تن دینامیت تولید کند. آخرین باری که یک سیارک وارد جو زمین شد و به زمین برخورد کرد در سال ۲۰۱۳ در روسیه بود. این رویداد در ۱۵ فوریه همان سال رخ داد و باعث انفجار بزرگ گلوله آتشین شد که آسمان روسیه را روشن کرد. کارشناسان تخمین میزنند که شهاب سنگ در هنگام ورود به جو زمین دارای جرم ۱۰ هزار تن و قطر ۱۷ متر (۱۵ بیشتر از AU۱، ۲۰۲۱) بود که منجر به آزاد شدن معادل ۵۰۰ تن انرژی TNT شد.
گفتنی است که عبور سه سیارک مختلف در ۱۸ ماه گذشته از نزدیکی زمین نگرانیهایی را برای این سیاره به وجود آورده است. دانشمندان ثبت عبور این سیارکها از نزدیکی زمین را تهدیدی برای کره خاکی نمیدانند.