سایت خبری طلا

هفته پرنوسان بازار سكه

یک هفته پر نوسان در بازار ارز و سکه با رسیدن قیمت‌ها به سطح 6 روز پیش به پایان رسید.



در هفته‌ای که گذشت، قیمت‌ها در بازار آزاد، تحت‌تاثیر فضای روانی حاصل از مذاکرات ایران و غرب در «آلماتی» با شیب رو به پایین روزانه، ابتدا کاهش پیدا کرد و نوید روزهای بهتری داد،. اما روز گذشته، باز هم تقاضای خرید برای دلار و سکه افزایش یافت و قیمت‌ها بالا رفت؛ تا شرایط بازار به پیش از نوسان فعلی بازگردد.

رفت و برگشت هفتگی قیمت‌ها
با رسیدن تقریبی نرخ انواع ارز و سکه به سطوح قیمتی هفته گذشته، منحنی قیمت‌ها در پایان یک هفته پر فراز و نشیب در بازار، باز هم به روند صعودی خود ادامه داد. فعالان بازار در بیان دلایل آنچه ظرف یک هفته گذشته در بازار ارز و سکه رخ داده است به تاثیر روانی حاصل از موضع‌گیری‌های مثبت غرب در مذاکرات «آلماتی» اشاره می‌کنند و این خود نشان از سهم بالای سیگنال‌های مثبت سیاست خارجی در روند قیمت‌های کنونی بازار دارد.
موضوعی که دیروز نیز قیمت‌ها را تا حد زیادی با نوسان رو به بالا مواجه ساخت. بازار ارز و سکه روز گذشته در شرایطی کار خود را آغاز کرد که فعالان بازار در انتظار واکنش مثبت سیاستمداران کشور به پیشنهادهای موجود در مذاکرات بودند. هنگامی که از طرف ایرانی، چنین واکنشی دیده نشد؛ قیمت‌ها نیز در منحنی صعودی تا ظهر روز گذشته افزایش پیدا کرد و صف خرید برای دلار و سکه تشکیل شد. قیمت دلار تا ساعت 16 دیروز در کانال سه هزار و 550 تا سه هزار و 580 تومان نوسان قیمت داشت. این قیمت 100 تومان بیشتر از روز سه‌شنبه بود؛ اما نسبت به روز چهارشنبه گذشته 200 تومان کاهش پیدا کرده بود. یورو نیز تا همین ساعت به 4 هزار و 720 تومان رسید و هر پوند انگلستان 5‌هزار و 600 تومان فروخته شد. در عین حال قیمت سکه نیز با وجود کاهش 7 دلاری اونس جهانی طلا، بار دیگر افزایش یافت و به یک میلیون و 430 هزار تومان بر روی تابلو صرافی‌ها و یک میلیون و 410 هزار تومان در کف بازار رسید. البته این قیمت، 90 هزار تومان کمتر از قیمتی است که روز چهارشنبه گذشته برای سکه طرح جدید در بازار ثبت شد. روز گذشته همچنین نیم سکه 730هزار تومان و ربع سکه 440 هزار تومان فروخته شد. روز سه شنبه پس از دو روز سقوط قیمتی در بازار، برخی از اعضای تیم اقتصادی دولت از تداوم روند کاهشی قیمت‌ها تا پایان سال خبر دادند. از جمله وزیر اقتصاد که «کاهش برخی التهابات ناشی از فشار تحریم‌ها» و «ترمیم ذخایر ارزی کشور و استحصال منابع» را از جمله دلایل کاهشی قیمت دلار در روزهای آغازین هفته برشمرد و پیش‌بینی کرد که روند کاهشی قیمت‌ها در روزهای آینده نیز ادامه پیدا کند.با این حال بر خلاف اظهارات خوش بینانه، بازار در جهت معکوس عمل کرده و عوامل خارجی را برای قیمت‌گذاری ارز و سکه در اولویت قرار داد. هر چند قیمت‌ها به گونه‌ای دچار نوسان شد که به سطوح قیمتی چهارشنبه هفته گذشته نرسید؛ اما نمودار ارائه شده در این گزارش به خوبی نشان می‌دهد که قیمت‌ها در بازار با چه روندی طی هفته گذشته حرکت کرده است.
افزایش نرخ ارزها در مرکز مبادلات
همزمان با بازگشت قیمت‌های بازار آزاد به روند گذشته، در مرکز مبادلات ارزی نیز، نرخ انواع ارز افزایش پیدا کرد؛ به‌گونه‌ای که به جز نرخ تعیین شده برای «هزار وون کره جنوبی» نرخ بقیه ارزها افزایش یافت و این تغییرات قیمتی رو به بالا در مرکز مبادلات برای دلار 5 تومان و برای یورو بیش از 14 تومان بوده است.
کاهش قیمت طلا
اما در بازارهای جهانی نیز قیمت هر اونس طلا تا ساعت 16 دیروز (به وقت تهران) به هزار و 575 دلار کاهش پیدا کرد. این نرخ برای طلا نسبت به عصر روز سه شنبه (به وقت تهران) حدود 6 دلار کاهش داشته است.
ضمن اینکه پس از چندین ماه، روز گذشته نرخ یورو به کاهش‌های اخیر خود خاتمه داد. این اتفاق به‌دنبال افزایش میل ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران به وقوع پیوست. اگرچه، نرخ یورو هنوز نسبتا راه زیادی را باید بپیماید تا به روند نزولی نرخ خود که از اوایل فوریه (بهمن‌ماه) آغاز شده است، خاتمه دهد.