سایت خبری طلا

يک مقام مسوول: طلاهاي ساخت داخل داراي کد استاندارد هستند

رييس انجمن صنفي کارگران طلا گفت: طلاهايي که در داخل کشور ساخته مي شوند، داراي کد استاندارد و آلياژ 750 هستند.




به گزارش سایت طلا "احمد حبيبي" در گفت و گو با ايرنا بااشاره به اينکه طلاهاي ساخت داخل با دستان توانمند کارگران ايراني ساخته مي شود، تاکيد کرد، بسياري از توليدات طلاي ساخت داخل داراي نشان "حک" هستند و از کيفيت مطلوبي برخوردار مي باشند.
حبيبي تصريح کرد، طلاي ايران داراي آلياژ 750 است، به اين معنا که از يک هزار قسمت 750 قسمت طلا و 250 واحد از ديگر فلزات بي ضرر نظير نقره،برنج و مس است. فلزات ياد شده نه تنها داراي ضرر و زيان براي بدن نيستند، بلکه مفيد هم هستند.
حبيبي با اشاره به رواج استفاده از زيور آلات ساخته شده از فلز تيتانيوم گفت: متاسفانه با توجه به اينکه اين فلز آثار نامطبوعي بر سلامت مردم دارد، اما نه تنها اطلاع رساني درستي در خصوص استفاده از اين فلز صورت نمي گيرد، بلکه واردات بي رويه آن بازار را تحت تاثير قرار داده است.
اين فعال انجمن صنفي تصريح کرد، کارگران صنف طلا توليدکنندگاني هستند که کار آنها منجر به ساخت کالايي ارزشمند و هنري مي شود.
وي با اشاره به اينکه اتحاديه سازندگان طلا و جواهر سال گذشته اعلام کرد که واحدهاي توليدي به منظور کنترل عيار و کيفيت مصنوعات طلا، اقدام به دريافت کد استاندارد کنند، افزود: اين اتحاديه جهت شناسايي، معرفي، بازرسي و کنترل کيفيت مصنوعات طلا ، بيشترين تلاش و همکاري را با بازرسان اداره استاندارد داشته است . براساس مصوبات ، تبديل کدهاي استاندارد به علامت استاندارد در واحدهاي واجد شرايط نيز در دستور کار قرار دارد.
وي يادآور شد، در حالي که طرح کدبندي کارگاهها از خواسته هاي ديرين صنعتگران بوده و هست، اما تاکنون نبود استاندارهاي اوليه مانع اجرايي شدن اين طرح شده و اين موضوع به بررسي بيشتر نياز دارد.
به گفته وي ،توليداتي که فاقد کد مي‌باشند، يا از کارهاي قبلي موجود در واحد صنفي‌اند و يا توليدکننده آن به دليل برخي مشکلات قادر به دريافت کد نيست.
حبيبي معتقد است، در هر صنفي برخي افراد سود جو درصدد استفاده از روشهاي نادرست براي کسب سود بيشتر هستند، اما اين امر را نمي‌توان به کل فعالان يک صنف تعميم داد و مردم را نسبت به آنها بي‌اعتماد و بدبين کرد.
وی افزود: اعضاي صنف طلا سازان کشور با مشکلات عديده‌اي مواجه هستند که مهمترين آن رکود اين صنعت است. اين رکود نه تنها براي کارگران، بلکه براي کارفرمايان اين صنف مشکلات متعددي ايجاد کرده است.
وي با ابراز تاسف از اينکه به علت رکود بازار و نبود حمايت از صنعت طلا و جواهر ، برخي از کارگاهها با تعطيلي مواجه شده اند، افزود: برخي از افراد دانسته يا نداسته در پي خاموش کردن کور سوي اين چراغي که به آرامي رو به خاموشي مي رود، هستند.
حبيبي ضمن بيان اينکه تا سال 1382 به طور ميانگين در هر کارگاه شش نفر مشغول به کار بودند،افزود: متاسفانه به دليل رکود بازار، هم‌اکنون در هر کارگاه دو تا سه نفر کارگر به کار اشتغال دارند و در صورت ادامه اين روند به طور يقين بسياري از کارگاه‌ها تعطيل خواهد شد.
اين عضو فعال جامعه کار تصريح کرد، به دليل رکود در اين صنف بسياري از کارفرمايان نمي‌توانند حداقل دستمزد را به کارگران پرداخت کنند، در حالي که کارگران اين صنف فاقد هرگونه خدمات رفاهي هستند.
وي در ادامه مشکل ديگر اين صنف را عدم دريافت تسهيلات عنوان کرد و افزود: برخي از کارگران اين صنف که مايل هستند پس از مدتي کارگاهي براي خود ايجاد کنند،نمي‌توانند تسهيلات بانکي براي اين امر دريافت کنند، زيرا پرداخت تسهيلات از سوي بانک‌ها نياز به سپردن وثيقه دارد که تهيه آن بسيار دشوار است. اين در حالي است که برخي تصور مي‌کنند از آنجايي که کارکنان اين صنف با طلا سر و کار دارند ، بنابراين بايد وضعيت معيشتي خوبي داشته باشند.
رييس انجمن صنفي کارگران طلا خواستار کاهش عيار طلا براي حل مشکلات اين صنف شد و گفت: در بسياري از کشورها از عيار کمتر از 14 براي طلا استفاده مي‌شود که قدرت خريد مردم را براي خريد اين کالا افزايش مي‌دهد.
حبيبي بااشاره به اينکه عيار طلا در کشور در سال 1370 از 17 به 18 افزايش يافت ، گفت: فقط در عربستان سعودي عيار طلا 21 است و در ايران 18 و در ژاپن سه مي باشد و با وجود اين عيار، طلاهاي ساخته شده در آن کشور زيبا است.
وي ميانگين قيمت يک گرم طلاي 18 ?عيار را در حال حاضر 300 هزار ريال اعلام کرد و با اشاره به افزايش چشمگير قيمت طلا و کاهش قدرت خريد مردم، گفت: افزايش قيمت طلا و همچنين بالا بودن عيار طلا در ايران نسبت به ساير کشورها ،شرايط توليد اين محصول را در کشور با مشکل مواجه کرده است.
وي در پايان خواستار مطرح نشدن اظهارنظرهاي غير مسوولانه در خصوص عيار طلاي ايران