بهینهسازی گسترده تجربهی اولیهی کار با اندروید ۱۲L
در حالی که استفاده از شبیه ساز هیچوقت بهترین راهحل برای تجربهی نرمافزار نبوده، اما به ما در بررسی اولیه و دقیقتر سیستمعامل جدید اندروید ۱۲L کمک شایانی کرده است.
به گزارش موبوایران، در حالی که استفاده از شبیه ساز هیچوقت بهترین راهحل برای تجربهی نرمافزار نبوده، اما به ما در بررسی اولیه و دقیقتر سیستمعامل جدید اندروید ۱۲L کمک شایانی کرده است. در حال حاضر گوگل همچنان بر روی این سیستمعامل کار میکند و این نسخه فقط از طریق شبیه ساز در دسترس ما قرار گرفته و شما باید با استفاده از نرمافزار اندروید استودیو بیلد اولیهی آن را تست کنید. اندروید ۱۲L، نسخهای از سیستمعامل گوگل است که برای ارائه بهترین تجربه کاربری هنگام استفاده از گوشیهای هوشمند تاشو و تبلتها توسعه یافته و اصلاح شده است. گوگل اولین نسخهی پیشنمایش توسعهدهندگان اندروید ۱۲L را منتشر کرده و همچنین بهزودی نسخهی مختص تبلت لنوو P12 پرو هم انتشار مییابد.
وقتی شبیهساز اندروید ۱۲L را برای اولین بار اجرا میکنید، در واقع تشخیص اینکه چه چیزی تغییر کرده است دشوار است، اما وقتی شروع به کار با قسمتهای مختلف دستگاه میکنید، همه چیز فورا آشکار میشود.
بهبود و بهینهسازی مالتی تسکینگ
در حالی که تجربهی مالتی تسکینگ گوگل، تجربهی بدی نبوده اما این شرکت قصد دارد تا با ارائهی اندروید ۱۲L به شما این امکان را دهد تا با قابلیتهایی که مالتی تسکینگ را بهتر و بصریتر میکنند، در تبلتها و گوشیهای تاشو بهرهوری بیشتری داشته باشید. برای استفاده بهینهتر از فضای خالی موجود در صفحهنمایش، این سیستمعامل تغییراتی در پنجرهی مالتی تسکینگ یا Recent ایجاد کرده که تا کارها را آسانتر کند. گوگل همچنین در حال اضافه کردن پشتیبانی از چند حرکت مختلف به نوار وظیفه است که از آنها میتوان به کشیدن و رها کردن برای ورود به حالت تقسیم صفحه و کشیدن انگشت به بالا برای رفتن به خانه اشاره کرد. همچنین حرکت جابهجایی سریع هم به این سیستمعامل اضافه شده است که به شما امکان میدهد اپلیکیشنهای اخیر را ورق بزنید. درضمن، هر زمان که دوست داشتید میتوانید با فشار طولانی روی نوار وظیفه، آن را مخفی یا آشکار کنید.
میانبُر Split هم از دیگر تغییرات مالتی تسکینگ سیستمعامل اندروید ۱۲L است. از این عملکرد میتوانید در تقسیم صفحهنمایش خود برای اجرای اپلیکیشنهای مختلف استفاده کنید. با اندروید ۱۲L، اجرای دو اپ بهطور همزمان روی یک صفحهنمایش از همیشه سادهتر شده است. میتوانید اپلیکیشنهای دلخواه خود را مستقیما از نوار وظیفه به صفحه تقسیم شده بکشید و رها کنید. گوگل اعلام کرده است که همه اپلیکیشنها میتوانند وارد حالت چند پنجرهای شوند و اندازه آنها مهم نیست. اپلیکیشنهایی که در بخش Recent باز هستند در یک قالب ۴ در ۴ کوچک در سمت چپ نمایشگر نشان داده میشوند. شما میتوانید روی نمادهای این اپلیکیشنها ضربه بزنید تا با استفاده از گزینه Pin بهسرعت وارد صفحه تقسیم شده شوید.
تسکبار
به نظر میرسد که تسکبار بخش مهمی در اندروید ۱۲L برای دستگاههای با نمایشگرهای بزرگ به حساب میآید. در این تسکبار، آیکون اپلیکیشنهای مختلفی قرار میگیرد که مثلا در صورت نیاز به استفادهی همزمان از دو اپلیکیشن، کافی است آیکون اپ دلخواه را به سمت چپ یا راست نمایشگر بکشید و رها کنید. این تسکبار به تسکبار Chrome OS شباهتهای بسیاری دارد. نوار وظیفهی اندروید ۱۲L امکان سوییچ میان اپها را برای کاربران سادهتر میکند و با درگ و دراپ یک اپ از تسکبار، میتوان آن را در حالت اسپلیت اسکرین باز کرد و دو برنامه در کنار یکدیگر داشت. با دوبار ضربه زدن به تسکبار، میتوانید آن را مخفی کنید. این کار به شما یک نمایشگر کامل را ارائه میدهد که از آن میتوانید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
صفحهنمایش تقسیم شده
اگرچه حالت جدید تقسیم صفحه، بسیار با جهتگیری دستگاه در اندروید ۱۲L مرتبط است اما محدودیتهایی هم دارد. اگر یک دستگاه تاشو در حالت عمودی باشد، پنجرهها فقط میتوانند روی هم چیده شوند و در حالت افقی، پنجرههای تقسیمشده تنها در کنار هم به اجرای اپلیکیشنها میپردازند. از رابط کاربری One UI سامسونگ که بهعنوان یکی از معدود سازندههای قطعات گوشیهای تاشو در بازار فعالیت دارد، میتوانیم بر خلاف گوگل در هر جهتی استفاده کنیم و از این بابت هیچ محدودیتی وجود ندارد. اما به نظر میرسد که در نسخهی اصلی این سیستمعامل که اوایل ۲۰۲۲ منتشر میشود، این محدودیتها رفع شده باشد.
حالت تقسیم صفحهنمایش بهصورت هماهنگ با تسکبار کار میکند، یعنی شما قادر خواهید بود تا با درگ و دراپ دو اپلیکیشن آن را بهصورت همزمان در نمایشگر اجرا کنید. این صفحهنمایش، هر دو طرف نمایشگر را که در آن اپی در حال اجرا است را پر رنگتر خواهد کرد تا به شما کمک کند تا باید جهت گیری درست آن، تجربه بهتری از کار با این سیستمعامل داشته باشید. به نظر میرسد که از این قابلیت در سیستمعامل هم iPadOS استفاده شده است.
پنل نوتیفیکیشن
بخش دیگری که در اندروید ۱۲L بهبود یافته، بخش اعلانات (نوتیفیکیشنها) است. این بخش به لطف اندروید ۱۲ تغییرات زیادی را به خود دیده، اما در اندروید ۱۲L این پنل تغییرات چشمگیرتری را در نمایشگرهای بزرگتر ایجاد میکند. به جای تنها یک صفحه، پنل نوتیفیکیشن به دو ستون تقسیم میشود. در نمونهای که گوگل منتشر کرده، تنظیمات سریع در سمت چپ نمایشگر قرار گرفته و پنل نوتیفیکیشنها در سمت راست به چشم میخورد که باعث دسترسی همزمان به آنها میشود. بخش سمت چپ شامل ۸ نمونه از تنطیمات سریع است که همانند اندروید ۱۲، شما میتوانید این بخش را به دلخواه خود تغییر دهید.
در حالی که بدون شک این تغییر بسیار خوبی محسوب میشود اما زمانی که هیچ نوتیفیکیشنی برای نمایش به شما وجود نداشته باشد، فضای زیادی از نمایشگر بدون استفادهی خاصی در بر میگیرد و این ممکن است از دید برخیها یک نکتهی منفی در این سیستمعامل نام بگیرد.
منوی تنظیمات
تقریبا به همان روشی که پنل نوتیفیکیشنها برای استفاده بهتر از نمایشگرهای بزرگتر بهینهسازی شده، منوی تنظیمات هم برای معرفی رویکرد دو ستونی در اندروید ۱۲L بهبود یافته است. این بخش هم از ۲ ستون تشکیل شده که در ستون سمت چپ ما شاهد بخشهای مختلفی از تنظیمات هستیم و در سمت راست هم تنظیمات و گزینههای خاصتری دیده میشود. به طور کلی استراتژی این طراحی، صرف وقت کمتر در پیدا کردن تنظیمات بخش مد نظر کاربران خواهد بود. این قابلیت برای دستگاههای تاشو و تبلتها، تفاوت بزرگی ایجاد میکند زیرا تمام تنطیمات بخشهای مختلف دستگاه در یک صفحه به صورت مختصر و مفید به شما نمایش داده میشود. بنابراین این بخش بهبود قابلتوجهی داشته است.
بهطور کلی، اندروید ۱۲L رابط کاربری سیستم را برای استفاده از فضای اضافی روی تبلت اصلاح میکند. با وجود این سیستمعامل، استفاده از یک صفحهنمایش بزرگ برای کارهایی مانند اعلانها، تنظیمات سریع، صفحه قفل، نمای کلی، صفحه اصلی و چیزهای دیگر آسانتر میشود. گوگل اعلام کرده که تمام دستگاهها با تراکم پیکسلی ۶۰۰ پیکسل مستقل و بالاتر از Layout با دو ستون استفاده میکنند تا تمام نمایشگر برای کاربران کاربرد داشته باشد. همچنین این شرکت بیان کرده که با شرکتهای مختلف برای آپدیت ۱۲L همکاری میکند. سیستمعامل اندروید ۱۲L احتمالا اوایل ۲۰۲۲ منتشر خواهد شد.