چرا نباید همیشه برنامههای گوشی اندرویدی را ببندیم؟
انجام این کار آنقدرها هم که فکر میکنید، سودمند نیست. بسیاری از مردم فکر میکنند که بستن مداوم برنامههای پسزمینه گوشی اندرویدی، باعث افزایش عملکرد آن میشود و همچنین راندمان کاری گوشی موبایل را افزایش میدهد.
به گزارش موبوایران، انجام این کار آنقدرها هم که فکر میکنید، سودمند نیست. بسیاری از مردم فکر میکنند که بستن مداوم برنامههای پسزمینه گوشی اندرویدی، باعث افزایش عملکرد آن میشود و همچنین راندمان کاری گوشی موبایل را افزایش میدهد. از این دست تصورات، در روزهای ابتدایی پیدایش اندروید و گوشیهای اندرویدی منطقی بود؛ اما دیگر وقت تغییر تصورات اشتباه است. در حقیقت، اگر به طور منظم برنامههای دستگاه اندرویدی خود را ببندید، بیشتر از اینکه سودی به تلفن همراه خود برسانید، به آن ضرر میزنید! حال با ما در دیجیکالا مگ همراه شوید تا در مورد این تصور غلط و مرسوم، مفصلتر صحبت کنیم.
بستن برنامههای پسزمینه در اندروید
قبل از اینکه به سراغ موضوع اصلی برویم، باید مطمئن شویم که شما میدانید منظور از بستن برنامههای باز در اندروید چیست. بسته به نوع گوشی موبایل و نسخه اندروید، شما میتوانید با انجام یکی از این دو مرحله، برنامههای باز شده را در گوشی خود مشاهده کنید:
۱) انگشت خود را روی صفحه موبایل تا نیمه به بالا بکشید و نگه دارید.
۲) روی دکمه مربعی شکل در قسمت پایینی گوشی موبایل خود کلیک کنید.
حال با انجام یکی از موارد بالا، تمام برنامههایی که در پسزمینه باز باشند را میتوانید مشاهده کنید. در این بخش نیز دو راه برای بستن برنامههای باز داریم که عبارتند از:
۱) شما میتوانید برنامهها را صورت تک به تک ببندید.
۲) با استفاده از گزینه Clear All همه برنامهها با هم بسته میشوند.
چرا نباید برنامههای اندرویدی را ببندید؟
عواملی زیادی برای اثبات این موضوع وجود دارند که بستن مداوم همه برنامهها در اندروید، به تلفن همراه شما آسیب میرساند. پس در این بخش شش مورد از دلایل محکم برای اثبات جمله قبلی را بررسی میکنیم:
۱) بستن برنامههای اندروید عمر باتری گوشی شما را افزایش نمیدهد!
احتمالا شما هم فکر میکنید که برنامههای باز پسزمینه در گوشی اندروید، دائما در حال مصرف توان باتری شما هستند. اندروید طی سالهای گذشته پیشرفت زیادی کرده و در اصل ویژگیهای مدیریت باتری در آن مانند Doze اجازه نمیدهد که برنامههای پسزمینه بر عمر باتری گوشی شما تأثیر منفی بگذارند. به طور خلاصه، این ویژگیها برنامههای باز را به شکل خواب و غیرفعال قرار میدهند. با انجام این کار، استفاده از CPU و اینترنت در برنامههای باز، به حداقل مصرف ممکن میرسد.
۲) گوشی اندرویدی شما برنامههای بسته را سریعتر اجرا نمیکند!
از تصورات اشتباه دیگر این است که اگر برنامههای موجود در پسزمینه را ببندید، سرعت بازشدن و اجراشدن برنامههای جدید افزایش مییابد. این تصور کاملا اشتباه است؛ زیرا اندروید رم موبایل شما را هوشمندانه مدیریت میکند و در عین حال چندین برنامه منتخب را در حافظه نگه میدارد. در واقع اندروید اجازه نمیدهد آن برنامهها بر عملکرد تلفن همراه شما تأثیر منفی بگذارند.
علاوه بر موارد بالا، هنگامی که یک برنامه پسزمینه که اندروید در رم نگه داشته را دوباره باز میکنید، از آنجایی که قبلاً در حافظه بوده، بلافاصله ظاهر میشود و در واقع به مصرف کمتر باتری شما نیز کمک میکند. بنابراین، اگر به برنامهها اجازه دهید در پسزمینه اجرا شوند، گوشی شما بهتر پاسخگو خواهدبود. وقتی شما میخواهید چند لحظه بعد برنامه ها را باز کنید، هیچ فایده ای ندارد که دائماً برنامهها را ببندید.
۳) بستن برنامهها قدرت CPU بیشتری مصرف میکند!
اگر به طور مداوم به بستن و راهاندازی مجدد برنامهها ادامه دهید، قطعا CPU گوشی شما باید هر بار برای پردازش آن دستورات انرژی صرف کند. از آن جایی که بهتر است برنامههای شما در حافظه باقی بمانند، درگیر کردن CPU شما در این دستورات، تنها به معنی اتلاف قدرت پردازش است. علاوه بر موارد قبلی، بسیاری از برنامهها حتی پس از بستن برنامه اصلی فرآیند پسزمینه را دوباره راهاندازی میکنند. بنابراین هیچ فایدهای در تلاش برای بستن مداوم برنامهها وجود ندارد.
۴) بستن و راهاندازی منظم برنامهها باتری بیشتری مصرف میکند!
هنگامی که پردازنده گوشی خود را مجبور میکنید تا انرژی خود را صرف انجام دستورات مکرر شما کند، قطعا باتری بیشتری در این فرآیند مصرف میکند. مثال بسیار ساده نیز راه اندازی یک برنامه و سپس بستن آن به صورت مداوم است. فرضکنید که هدف شما از بستن برنامههای پسزمینه، حفظ عمر باتری است. در این حالت به جای بستن برنامههای باز در پسزمینه، باید سایر اقدامات صرفهجویی در باتری مانند کاهش روشنایی صفحه نمایش، خاموشکردن اعلانها یا تغییر حالت به ذخیره انرژی را انجام دهید. این موارد روشهایی هستند که در واقع به شما در صرفهجویی باتری موبایل کمک میکنند.
۵) برنامههای پسزمینه روی مصرف اینترنت موبایل تأثیر زیادی نمیگذارند!
شما میتوانید برای مصرف بهتر اینترنت همراه خود، اجازه استفاده آن را تنها به اپلیکیشنهای خاصی در موبایل بدهید. علاوه بر این، برنامههای پسزمینه به هر حال از اینترنت زیادی استفاده نمیکنند. با انجام مراحل زیر میتوانید به لیست اپلیکیشنهای موجود در تلفن همراه خود دسترسی پیدا کنید و در مورد استفاده اینترنت، ارسال اعلانات و مصرف باتری، اجازههای مختلفی را به هر یک از اپلیکیشنها بدهید:
الف) وارد بخش Settings شوید.
ب) روی گزینه Apps کلیک کنید.
ج) در نهایت گزینه See all apps را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید.
د) در این مرحله شما میتوانید به هر یک از برنامهها، برای مواردی که در بالا ذکر شد، مجوزهایی را بدهید. بهتر است که برای تعدادی از اپلیکیشنها محدودیتهایی را قائل شوید تا در هنگام استفاده از تلفن همراه، خیال شما از بابت همه چیز راحت باشد.
۶) تلفن اندرویدی شما به طور خودکار برنامههای غیرضروری را میبندد
اندروید در حال حاضر به اندازه کافی هوشمند شده تا بفهمد کدام برنامهها باید کار کنند و کدام برنامه باید بسته شود. در واقع الگوریتم مدیریت حافظه آن به گونهای عمل می کند که در صورت پر شدن رم، برنامههای استفاده نشده را از حافظه حذف میکند. به عبارت دیگر، گوشی اندرویدی شما به طور خودکار از خود مراقبت میکند. برای افزایش عملکرد دستگاه خود نیازی به پاک کردن برنامه ها از حافظه ندارید. نسخههای اندرویدی مدرن آنقدر هوشمند هستند که بدانند از کدام برنامهها همیشه استفاده میکنید و کدام یک در اولویت نیستند.
چه زمانی باید برنامههای اندروید را ببندید؟
قطعا استثنائاتی نیز در این حوزه وجود دارد؛ یعنی گاهی از اوقات بستن برخی از برنامههای اندروید، ایده بسیار خوبی است. یک استثنای مهم زمانی است که یک یا چند برنامه شما از کار افتاده یا مسدود باشند. در چنین شرایطی، بستن این برنامهها راه حل فوری شماست که باید سریعا انجام دهید. در چندین موقعیت بستن برنامهها بسیار جایز است که در ادامه آنها را برای شما ذکر میکنیم:
۱) از موقعیتهایی که در آن بستن یک برنامه منطقی است، زمانی است که استفاده از آن برنامه را تمام کردهاید. این مورد به خصوص در مورد برنامههای “سنگین” مانند بازیهایی که برای مدتی در پس زمینه اجرا می شوند، صدق میکند.
۲) زمانی که نیاز دارید یک اپلیکیشن را که بهروزرسانی شده، دوباره فعال کنید. در این موقعیت اکثرا نیاز است که از برنامه خارج شوید و آن را به طور کامل ببندید و دوباره فعال کنید.
۳) بستن برنامههایی که دیگر در طی روز نیازی به آنها ندارید و فقط برای چند دقیقه نیاز به استفاده از آنها داشتید.
لازم به ذکر است که باز بودن تعداد بسیار زیاد برنامهها در اندروید، زیاد جایز نیست. از سادهترین دلایل برای اثبات جمله قبل این است که شما برای پیداکردن آن برنامه در بخش برنامههای باز در پسزمینه، باید چندین ثانیه را صرف گشتن کنید!
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم تا چندین تصور غلط در مورد بستن برنامههای پسزمینه اندروید را بررسی کنیم. همچنین متوجه شدیم که در برخی موارد نیز باید برنامهها را به سرعت ببندیم تا هم عملکرد باتری بهتری داشتهباشیم و هم پردازنده تلفن همراه کمتر تحت تاثیر قرار بگیرد. با استفاده از نکات بالا دیگر نگران بازبودن برنامههای اندرویدی نیستیم و میدانیم که چه زمانی باز بودن آنها آسیبی به موبایل ما وارد نمیکند و چه زمانی باید آنها را ببندیم.
از مهمترین موارد این مقاله میتوان به گزینه شماره پنج اشاره کرد که به ما آموزش میدهد تا برای برخی از برنامهها محدودیتهایی را قائل شویم. علاوه بر این متوجه شدیم که بستن برنامههای پسزمینه به صورت مداوم، بر عمر باتری و عملکرد کلی گوشی شما تأثیر منفی میگذارد. مزایایی که میخواهید با خاموش کردن برنامههای پسزمینه بهدست آورید، با استفاده از تنظیمات قوی اندروید به راحتی قابل دستیابی هستند. اندروید یک سیستمعامل عالی و قوی است که برنامههایی را که در پس زمینه اجرا میشوند، به صورت کامل تحتنظر دارد.
کدام یک از موارد بالا برای شما بیشتر مفید بود؟ اگر مواردی را میدانید که ما ذکر نکردیم، حتما در بخش نظرات برای ما بنویسید.