به مناسبت روز جهانی وگان ها، درباره گیاهخواری بیشتر بدانیم
در سالهای اخیر وگانیسم در سرتاسر جهان محبوبتر شده و محصولات گوشتی و لبنیاتی جای خود را به محصولاتی کاملا گیاهی داده است.
اول نوامبر روز جهانی وگان است. وگانها در حدود سه دهه اخیر هر ساله این روز را با یادآوری فواید وگانیسم برای انسان و محیط زیست جشن میگیرند.
وگانیسم روشی است برای زیستن که در آن هر گونه استثمار حیوانات و خشونت علیه آنها حتیالمقدور حذف میشود، به این ترتیب که محصولات غذایی، پوشاک یا هر کالای مصرفی دیگر عاری از مواد اولیه حیوانی باشد.
انگیزهها متفاوت است، از تلاش برای کاهش ردپای کربنی انسان گرفته تا ارتقای سطح سلامت.
در روز جهانی وگان فعالان این حوزه تجربههای خود از سبک زندگی عاری از خشونت را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، و دیگران را تشویق میکنند که به این سبک زندگی بپیوندند.
همچنین در مدارس سرتاسر دنیا مانند بریتانیا در این روز برنامههایی برای آموزش فواید گیاهخواری به کودکان دارند.
در سالهای اخیر پژوهشهای زیادی انجام شده تا نشان دهد کاهش مصرف گوشت چه تاثیری میتواند بر محیط زیست داشته باشد. این پژوهشها نشان دادهاند که آلودگی صنایع تولید غذاهای گوشتی تاثیر قابل توجهی بر گرمایش زمین داشته است.
انواع رژیم های وگان وجود دارد که ممکن است فرد یکی یا چند تایی آن ها را ترجیح دهد : رژیم وگان کامل شامل غذاهای گیاهی، میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات و آجیل و دانه های گیاهی است.
1. رژیم وگان خام خواری شامل میوه های خام ، سبزیجات ، آجیل ، دانه های گیاهی و سبزیجاتی است که در دمای کمتر از ۴۸ درجه پخته شده اند.
2. رژیم ۸۰/۱۰/۱۰ شامل گیاهان کم چرب و اغلب مبتنی بر سبزیجات و میوه های خام است . ۸۰ درصد کالری این رژیم از کربوهیدرات ، ۱۰ درصد از پروتئین ، و ۱۰ درصد باقیمانده از چربی تامین می شود.
3.رژیم ترکیبی نشاسته بیشتر شامل غذاهای کم چرب و پرنشاسته مثل سیب زمینی ، برنج و ذرت است.
4. رژیم فست فود وگان ، بیشتر شامل شبه گوشت ، شبه پنیر ، گیاهان سرخ شده ، دسر وگان و غذاهای وگان کاملا فراوری شده است.