زنجبیل و دارچین هرکدام دارای خواص بینظیری در درمان دردها و بیماری های مختلف هستند. همچنین این دو ماده غذایی در پخت و پز نیز بسیار پرکاربرد است. اما هرکدام مناسب برخی از افراد است که در ادامه آن را توضیح می دهیم.
دمنوش زنجبیل
زنجبيـل بـا مـزاج گـرم، خـواص زیادی دارد کـه بـرخـی از اون هـا عبارتنـد از : کاهـش تـهـوع، كاهـش التهـاب، رقیق کننـده خـون، بهبـود دهنـده دردهـای قاعدگی، تسکین دهنده دردهای عضلانی، کاهش اشتها بـا توجـه بـه تـداخـلات مزاجـی نـاشـی از مصـرف قهـوه و ممنوعیـت آن در رژیـم، دمنـوش زنجبیـل می توانـد جایگزیـن مناسـبـی بـرای افـرادی باشد که اعتیاد به مصرف قهوه دارند.
موارد منع مصرف : زنجبيـل بـرای افـرادی کـه از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفاريـن، اسـتفاده می کنـند ممنوع است. همچنیـن بـرای افـرادی کـه دیابتـی هسـتنـد و بـه ادويـه جـات تـنـد آلـرژی دارند توصیـه نمی شود.
دمنوش دارچین
دارچیـن ادویه ای با مزاج گرم و حاوی آنـتی اکسیدان های ضـروری است کـه خاصیت ضد التهابی دارد. دارچیـن بـا کـاهـش مقاومـت بـا انسولین، به کاهـش قند خون کمک می کند، بـا کـمـک بـه سیستم ایمنی بدن در درمان بیماری ها و عفونت ها نقش مؤثری دارد.
موارد منع مصرف : اسـتفاده از دارچیـن بـه مقـدار زیـاد بـرای افـرادی کـه فـشـار خـون بـالا دارند می توانـد بـا افزایـش فشارخون همراه باشد و بهتر است همچنیـن بـه دلـيـل تغييـر طـعـم شـيـرمـادر، در دوران شیردهی توصیه نمی شود. لطفا از مصـرف بی رویـه آن خـودداری کنید.