به گزارش موبوایران، پیکسل ۶ پرو که گوگل آن را با تمرکز بر کیفیت عکاسی و فیلمبرداری راهی بازار کرد توانست عملکرد فوقالعادهای از خود به نمایش بگذارد و در تست DxOMark در جمع ۱۰ گوشی برتر قرار بگیرد.
اگر مطلبهای مربوط به تست دوربین گوشیهای مختلف را دیده باشید قطعا با DxOMark آشنایی دارید. این وبسایت به صورت تخصصی به بررسی دوربین گوشیهای هوشمند، از میانردههای قدرتمند تا پرچمدارها و گوشیهای بالارده میپردازد و نتیجه را در بخشهای مختلف به نمایش میگذارد. البته تستهای این شرکت فقط به دوربین محدود نمیشود چرا که مدتهاست سیستم صوتی گوشیها نیز توسط متخصصین آن مورد بررسی قرار میگیرد.
اما آنچه که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم، تست دوربین گوگل پیکسل ۶ پرو توسط DxOMark است. محصولی که گوگل آن را با تمرکز بر دوربین و قابلیتهای مربوط به آن راهی بازار کرد و به نظر میرسد این گوشی هم اصلا گوگل را ناامید نکرد. همانطور که احتمالا میدانید، پردازندهی تنسور بکار رفته در گوشیهای سری پیکسل ۶ از لحاظ توان پردازشی شاید بتواند گوشیهای جدید این شرکت را در انجام تمام کارهای سنگین یاری کند اما در مقایسه با پردازندههای قدرتمند بازار نظیر اسنپدراگون ۸۸۸، اگزینوس ۲۱۰۰ و صد البته A15 اپل حرفی برای گفتن ندارد. هرچند در ابتدا هم به این نکته اشاره کردیم که پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو قبل از اینکه یک پرچمدار با قدرت سختافزاری بالا باشند، در واقع گوشیهایی با کیفیت عکاسی و فیلمبرداری بالا هستند و قرار است از این حیث با بهترینهای بازار رقابت کنند.
اینطور هم که بررسیها نشان میدهد، به نظر میرسد پیکسل ۶ پرو توانسته به عنوان پرچمدار قدرتمند گوگل، در زمینهی عکاسی و فیلمبرداری موفق عمل کند. البته این گوشی هنوز هم نتوانسته گوشیهایی نظیر آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس یا حتی پرچمدار قدرتمند هواوی و شیائومی را پشت سر بگذارد و طبق آنچه که در تصویر مشاهده میکنید، پشت سر آنها و یک سری پرچمدارهای دیگر قرار دارد اما اختلاف بین آنها بسیار کم است. در واقع هر گوشی که بتواند جز ۱۰ گوشی برتر از لحاظ عکاسی و فیلمبرداری از نگاه DxOMark باشد، عملکرد آن خوب ارزیابی میشود و پیکسل ۶ پرو هم از این قاعده مستثنی نیست.
نمایندهی قدرتمند گوگل توانست در این بررسیها به صورت کلی امتیاز بسیار عالی ۱۳۵ را به خود اختصاص دهد که این امتیاز آن را بالاتر از گوشیهای قدرتمندی چون آیفون ۱۳، آیفون ۱۲ پرو مکس، هواوی P40 پرو و می ۱۰ اولترا قرار میدهد. همچنین اختلاف این گوشی با بهترینهای بازار نظیر میت ۴۰ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس هم به ترتیب ۱ و ۲ امتیاز است که کاملا میتوان از آن چشمپوشی کرد. این امتیازات نشان میدهد نمایندهی گوگل کاملا توانست به هدفی که به خاطر دستیابی به آن راهی بازار شد دست پیدا کند و این خبر خوبی برای گوگل است؛ شرکتی که میخواهد مانند سامسونگ و اپل، هر سال گوشیهای بیشتری را به نسبت قبل راهی بازار کند تا رسما وارد رقابت با شرکتهای فعال در این زمینه شود.
امتیازی که پیکسل ۶ پرو به تفکیک عملکرد به دست آورد را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید. اما لازم است به یک سری موارد نیز اشاره کنیم. پیکسل ۶ پرو در زمینهی عکاسی امتیاز خوب ۱۴۳ را کسب کرد. در بزرگنمایی و فیلمبرداری هم امتیاز این گوشی به ترتیب به ۷۱ و ۱۱۵ میرسد که خوب ارزیابی میشود. برای مقایسه باید بگوییم مثلا آیفون ۱۳ پرو مکس در این بخشها به ترتیب به امتیاز ۱۴۴، ۷۶ و ۱۱۹ دست پیدا کرد و P50 پرو هم به عنوان بهترین گوشی در این زمینه به ترتیب به امتیازهای ۱۴۹، ۱۰۷ و ۱۱۶ را کسب کرد. بنابراین میتوان عملکرد پیکسل ۶ پرو را در این زمینه تحسین برانگیز دانست.
در توضیحات مربوط به بررسی پیکسل ۶ پرو آمده است که این گوشی توانست در تمام شرایط نوری، جزئیات را به خوبی حفظ کند، تصاویر را با گسترهی دینامیکی خوبی ثبت کند و در نمایش بافتها هم عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش بگذارد و حتی از سوژهها در فواصل دورتر هم تصاویر خوبی ثبت کند. عملکرد پیکسل ۶ پرو در این زمینه آنقدر خوب بود که این گوشی حتی در نمایش جزئیات توانست از آیفون ۱۳ پرو مکس و هواوی P50 پرو هم عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد.
اما تمام این موارد خوب به قیمت از دست رفتن یک سری جزئیات دیگر بدست آمد. از جمله مواردی که میتوان از آنها به عنوان نقاط ضعف پیکسل ۶ پرو یاد کرد عمق میدان کم خصوصا در نور کم، (که البته برای دوربینهایی با این اندازهی سنسور چیزی کاملا طبیعی است)، اندکی نیز نویز خصوصا در شرایطی که نور محیط کم بود، (هم در دوربین اصلی و هم دوربین فوق عریض) را شامل میشود.
بهزودی مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو، آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا را هم منتشر خواهیم کرد تا شما بتوانید ایدهی بهتری از عملکرد دوربین نمایندهی گوگل در مقایسه با بهترینهای بازار داشته باشید. البته از نگاه DxOMark، گلکسی S21 اولترا خیلی گوشی قدرتمندی در امر عکاسی و فیلمبرداری نیست (در مقایسه با بهترینهای بازار).