سایت خبری طلا

تعمیر نمایشگر آیفون ۱۳ فیس آیدی اپل را غیرفعال می‌کند

منبع: دیجی مگ


به طور کلی صنعت گوشی‌های هوشمند هرگز به نمایندگی‌های تعمیرات غیر رسمی این گجت‌ها اعتماد چندانی ندارد، چه برسد به قطعات جایگزینی که خارج از زنجیره‌ی تولید شرکت‌ها تهیه شده‌اند.


به طور کلی صنعت گوشی‌های هوشمند هرگز به نمایندگی‌های تعمیرات غیر رسمی این گجت‌ها اعتماد چندانی ندارد، چه برسد به قطعات جایگزینی که خارج از زنجیره‌ی تولید شرکت‌ها تهیه شده‌اند. اپل یکی از بدنام ترین مخالفان جنبش «اعطای حق تعمیر» بوده، و آخرین سیاست غیر رسمی آن در مورد صفحه‌نمایش آیفون ۱۳ بود که به دلیل استراتژی پنهانی که در آن به‌کار برده، تعمیر غیرمجاز آن با از بین رفتن قابلیت فیس آیدی این گوشی‌ها همراه خواهد. این موضوع موجب نارضایتی برخی از رسانه‌ها نظیر iFixit شده است.

صفحه‌نمایش‌ها در گوشی‌های هوشمند یکی از اصلی ترین قطعات مصرفی هستند و طبیعتا در معرض خرابی‌های بیشتری نسبت به سایر قطعات گوشی قرار دارند. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که با افتادن اتفاقی گوشی از دستتان، نمایشگر آن دچار شکستگی شود. بنابراین جای تعجب نیست که صنعت تولیدکننده‌ی نمایشگر گوشی‌های هوشمند، چه به‌صورت رسمی و غیر رسمی با رشد خوبی روبرو شوند. اگر آیفون ۱۳ شروع یک روند جدید در تعمیر گوشی‌های اپل باشد، ممکن است این اتفاق به ضرر غول فناوری آمریکایی تمام شود.

شایعات زیادی در مورد تعمیر نمایشگرهای آیفون ۱۳ به گوش می‌رسید، اما اکنون وب‌سایت iFixit و سایر تکنسین‌های تعمیرات گوشی‌های هوشمند تایید کرده‌اند که تعمیر نمایشگر آیفون ۱۳، قابلیت فیس آیدی آن را از کار می‌اندازد. تنها اپل می‌تواند با استفاده از ابزار و نرم‌افزار‌های مخصوص خود، تعمیر این صفحه‌نمایش‌ها را بدون ایجاد مشکلی انجام دهد. تراشه‌ی کوچکی که در قسمت پایینی نمایشگر آیفون ۱۳ استفاده می‌شود کد مخصوصی دارد که در هر آیفون متفاوت است و به همین دلیل این مشکل در تعمیر نمایشگر‌ آیفون ۱۳ به وجود می‌آید.

استراتژی «کدگذاری» قطعات برای اپل اتفاق جدیدی نیست، اما ما شاهد عجیب‌ترین و شاید مشکوک‌ترین حالت آن در نمایشگر آیفون ۱۳ هستیم. بر خلاف تعویض تاچ‌آیدی، هیچ دلیل فنی واضحی وجود ندارد که چرا صفحه‌نمایش آیفون ۱۳ به فیس آیدی آن متصل است و با تعمیر آن از کار خواهد افتاد. وب‌سایت iFixit می‌گوید که این بخش مورد دستکاری مهندسین اپل قرار گرفته تا نمایندگی‌های تعمیر غیر رسمی گوشی‌های هوشمند نتوانند آن را تعمیر کنند. راه‌حل‌هایی که بسیاری از آن‌ها برای حل این مشکل پیشنهاد می‌دهند هم به هیچ عنوان کارساز نیست. آن‌ها می‌توانند آن تراشه‌ی نمایشگر را لحیم کنند، اما این یک فرآیند پرزحمت و پرخطر است. همانطور که گفته شد، این نمایندگی‌های غیر رسمی می‌توانند وارد شبکه‌ی تعمیرات اپل شوند و این همان چیزی است که به هر حال اپل آن را ترجیح می‌دهد اما اگر الزامات و محدودیت‌های این شرکت نبود، خیلی زودتر از این‌ها چنین اتفاقی می‌افتاد.

همچنین این احتمال نیز وجود دارد که غیرفعال شدن فیس آیدی با تعویض نمایشگر، در واقع فقط یک اشکال باشد که اپل هنوز آن را برطرف نکرده است. اما وب‌سایت iFixit احتمال می‌دهد که این اقدام اپل، در جهت محدود کردن اکوسیستم محصولات خود به نمایندگی‌های مجاز خدمات پس از فروش این شرکت خواهد بود. با توجه به این شرایط، دارندگان مدل‌های آیفون ۱۳ راهی جز مراجعه به فروشگاه‌ها و تعمیرکاران مجاز اپل و استفاده از نمایشگرهای اصلی ندارند.

جدا از این مسائل، انجمن DisplayMate چندی پیش جایزه‌ی «Best Smartphone Display Award» را با بالاترین درجه عملکرد صفحه نمایش، یعنی A+ به آیفون ۱۳ پرو مکس اعطا کرده است. بر اساس گزارش DisplayMate، این گوشی همچنین بالاترین میزان روشنایی را برای گوشی های هوشمند با پنل OLED ارائه می‌دهد. گفته می‌شود که حداکثر روشنایی آیفون ۱۳ پرو مکس چیزی حدود ۱۰۰۰ نیت برای محتوای معمولی و ۱۲۰۰ نیت برای محتوای HDR است. همچنین از بالاترین دقت رنگ مطلق، بالاترین نسبت کنتراست، کمترین بازتاب صفحه و موارد دیگر نیز بهره می‌برد. البته با استفاده از چنین نمایشگر‌های قدرتمندی، اینکه اپل علاقه‌ای به تعمیر این قطعات توسط نمایندگی‌های غیرمجاز ندارد امری طبیعی به نظر می‌رسد. باید دید اپل چه واکنشی به این قضیه نشان خواهد داد.