مایکروسافت از رفع مشکل انقضای برخی از برنامههای ویندوز ۱۱ خبر داد
مایکروسافت مشکل برخی از برنامههای ویندوز ۱۱ را که به دلیل انقضای گواهی آنها از دسترس کاربران خارج شده بودند را رفع کرده است.
به گزارش موبوایران، مایکروسافت مشکل برخی از برنامههای ویندوز ۱۱ را که به دلیل انقضای گواهی آنها از دسترس کاربران خارج شده بودند را رفع کرده است. برخی از کاربران ویندوز ۱۱ نمیتوانستند برنامههایی مانند Snipping Tool، صفحهکلید لمسی یا پنل ایموجی را پس از انقضای گواهی آنها از تاریخ ۳۱ اکتبر (۹ آبان) اجرا کنند. مایکروسافت در اوایل این هفته به کاربران ویندوز ۱۱ در مورد مشکلات احتمالی این برنامهها هشدار داد و یک بهروزرسانی خارج از برنامه را هم برای حل این مشکلات منتشر کرد.
این مشکلات همچنین بر روی تایپ صوتی ویندوز ۱۱ هم تأثیر گذاشت. مایکروسافت انتشار یک پک بهروزرسانی برای مشکلات مربوط به نسخههای بتا و پیشنمایش نسخه ویندوز ۱۱ را به صورت آزمایشی آغاز کرد و اکنون آن را برای همهی کاربران ویندوز ۱۱ بهصورت رسمی منتشر کرده است. اگر از ویندوز ۱۱ استفاده می کنید، باید بهروزرسانی KB5008295 توسط سیستم شما دریافت و به طور خودکار از Windows Update نصب شود. این پک بهروزرسانی بعد از نصب نیاز به ریاستارت سیستم دارد و مایکروسافت خاطرنشان میکند که تمام مشکلات مربوط به گواهیهای منقضی شده، از جمله صفحهی حسابها در ویندوز ۱۱ و اجرا نشدن حالت S را برطرف میکند.
مایکروسافت پس از پیدا کردن مشکل گواهی برخی از برنامهها در روز دوشنبه، نسبت به رفع سریع به این مشکلات اقدام کرد. برای مایکروسافت کمی عجیب به نظر میرسد که پکهای بهروزرسانی خود را که مربوط به امنیت سیستمعامل ویندوز آنها نیست، بدون برنامهریزی قبلی منتشر کند. رفع این مشکلات، اولین اقدام اضطراری مایکروسافت برای ویندوز ۱۱ بوده است.
همانطور که میدانید ماه قبل مایکروسافت از جدیدترین نسخهی ویندوز، یعنی ویندوز ۱۱ رونمایی کرد. ویندوز ۱۱ با بهرهگیری از تجربههای کاربران برای تقویت و الهام بخشیدن به خلاقیت منتشر و سعی شده که در طراحی این ویندوز همه چیز ساده باشند. از گزینهی start در نوار منو و نوار وظیفه تا هر فونت و نماد دیگر، همه چیز عمدا برای کنترل بیشتر افراد و ایجاد آرامش و راحتی طراحی شده است. در ویندوز ۱۱ گزینهی start در وسط قرار داده شد تا جستوجوی هر آنچه نیاز دارید تبدیل به امری لذتبخش شود. برای تغییر تنظیمات مربوط به نوار ابزار و تسکبار، به صفحهی تنظیمات هدایت میشوید که بیشترین تغییر را به نسبت قبل داشته است و اکنون بسیار جدید و ناآشنا به نظر میرسد. البته این موضوع همیشه در سیستمعاملهای جدید طبیعی است که کمی سخت باشد به شرایط جدید عادت کنید و به نظر میرسد اگر منوی کاربری ویندوز ۱۱ برایتان عادی شود بسیار از کار با آن لذت خواهید برد.
گفتنی است که مایکروسافت اساس بازطراحی ویندوز را بر اصل افزایش بهرهوری از طریق اولویتبندی، حذف عواملی که باعث حواسپرتی یا سردرگمی میشوند و دستهبندیهای منطقی گذاشته است. تسکبار مرکزی با آیکون استارتی که به جای مایل بودن به چپ، کاملا به سمت ما برگشته، بهخوبی زبان طراحی ویندوز ۱۱ را برای ما ترسیم میکند. اکنون با رابط کاربری جدیدی سروکار داریم که تلاش میکند تا حد ممکن نگاه ما را مستقیم و روبهجلو نگه دارد تا دیگر لازم نباشد سر یا حتی چشمهایمان را هنگام جستوجوی ابزار و اپلیکیشنهای لازم به چپ و راست بچرخانیم.
در تسکبار جدید ویندوز ۱۱ شاهد ۹ آیکون از پیش پینشده هستیم که به ترتیب منوی استارت، جستوجو، تسک ویو، ویجتها، چت، مرورگر اج، فایل اکسپلورر، مایکروسافت استور و ایمیل را شامل میشود. برای حذف پنج آیکون اول از سمت چپ باید از بخش Personalization > taskbar اقدام کرد؛ اما باقی آیکونها را میتوان با کلیک راست و انتخاب گزینه unpin از تسکبار حذف کرد. به منوی تسکبار، مایکروسافت Team هم اضافه شده است که به کاربران، بهخصوص کسانی که کارهای اداری از راه دور انجام میدهند امکان برقراری تماس صوتی، تصویری و اشتراکگذاری صفحه را میدهد. البته این اپلیکیشن هنوز برای کسب و کار بهینه نشده است اما عملکرد نسبتا خوبی دارد. هر چند بعید به نظر میرسد با وجود اپلیکیشنهای مختلف در این زمینه کسی تمایل داشته باشد از مایکروسافت تیمز استفاده کند.
گزینهی جستوجو در ویندوز ۱۱ که حالا آیکون و پنجرهی مخصوص خود را دارد، از نقص نسبتا آزاردهندهای در طراحی رنج میبرد. مایکروسافت امکان جستوجو در محیط ویندوز را در چندین جا از جمله منوی استارت و آیکون جستوجوی کنار منوی استارت دراختیار کاربر میگذارد، اما تایپ در تمام نوارهای جستوجو، پنجرهی مجزایی را بدون یکپارچگی با UI کلی محیط ویندوز باز میکند که تجربهی کاربری روان سیستمعامل را بر هم میزند.
فروشگاه مایکروسافت هم یکی دیگر از بخشهای خوب و جذاب ویندوز ۱۱ به حساب میآید که چند سالی بدون تغییر باقی مانده بود. مایکروسافت نسخهی جدید استور ویندوز را، قدم بزرگی برای ایجاد تحول در اکوسیستم ویندوز دانست. این در حالی است که مایکروسافت تاکنون هیچگاه قادر به جلب نظر توسعهدهندگان و ایجاد محلی یکپارچه و مملو از نرمافزارهای مختلف نشده و فروشگاه کنونی ویندوز نمادی از شکست در این زمینه است.
شاید بتوان مهمترین بهروزرسانی فروشگاه ویندوز را تغییر سیاست مایکروسافت در قابل توسعهدهندگان دانست. اکنون هر شرکتی قادر خواهد بود انواع نرمافزار را اعم از Win32، یونیورسال UWP و PWA در فروشگاه و در دسترس کاربران قرار دهد. در سال ۲۰۱۹ مایکروسافت آرزوی ایجاد اکوسیستمی جامع از اپلیکیشنهای UWP را به فراموشی سپرد و فروشگاه خود را میزبان انواع win32 هم کرد.