صنف طلا و جواهر جزء پاکترین صنفهاست
سایت طلا: یک تولیدکننده طلا و جواهر ضمن بیان لزوم حمایت از صنایع درآمدزا تأکید کرد: صنف طلا و جواهر یکی از پاکترین و سالمترین صنفهاست.
طی سالهای اخیر شرکتهای تولیدکننده طلا به شکل قابل ملاحظه ای رشد داشته اند، و تولیدکنندگان جوانی پا به عرصه وجود گذاشته اند، یکی از این شرکتهای تولیدی، شرکت «آریا طلا» می باشد، شرکتی که در سال 1380 توسط حجت رحیمی تأسیس شد.
وی که از کارگری در این صنف مشغول به کار بوده است، در طول 17 سال پله پله مدارج ترقی را در صنعت طلا پیموده، و در مسیر پر افت و خیز کار، سختی های طلاسازی را به خوبی لمس کرده است، تا از تبدیل کارگاهی کوچک به شرکت تولیدی طلا و جواهر گامهای خوبی را در مسیر رشد کشورمان بردارد.
آریا طلا، همکنون مصنوعات مختلفی را به بازار عرضه نموده است، از انگشتر گرفته تا دستبند و سرویس طلا.
حجت رحیمی، مدیر عامل شرکت آریا طلا در گفتگو با سایت طلا، با اشاره به ضرورت ایجاد وحدت کلمه در صنف طلا و جواهر می گوید: باید همه تشکلها و اتحادیه های صنف طلا و جواهر زیر یک پرچم جمع شوند، و همه یک حرف را بزنند، و برخی مواقع یک مسئول حرفی را در صنف طلا و جواهر به زبان می آورد که سالها عوارض آن باقی می ماند.
وی با اعلام پیشرفت صنعت طلا و جواهر در دنیا و اهتمام تولیدکنندگان داخلی برای رسیدن به جایگاه جهانی اظهار می دارد: با توجه به ممنوعیت مصنوعات طلا و جواهر به کشور، لازم است که تجهیزات طلاسازی در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار گیرد، تا بتواند در خلاء ایجاد شده کارهای خارجی تولید داشته باشد، و بتواند در این عرصه رقابت کند.
این فعال صنف طلا و جواهر حمایتهای دولت را برای رشد صنعت طلا و جواهر مهم برمی شمارد، و خاطرنشان می کند: دولت می تواند با ایجاد شرایط ویژه و تسهیلات گمرکی کمکهای فراوان به صنعت طلا و جواهر کشورمان کند، و اگر سازندگان طلا و جواهر دستشان خالی باشد، و چیزی برای عرضه نداشته باشند، ناخودآگاه راه برای کارهای قاچاق باز می گردد.
رحیمی با اشاره به شرایط اخیر ارزی در کشور یادآورمی گردد: با توجه به نوسانات ارزی طی چند ماه گذشته، بسیاری از تولیدکنندگان از بازار طلا و جواهر دور شده اند، و در این میان در راسته برخی از صنفها «بدل فروشی» افزایش یافته، بطوریکه این بدلیجات که اکثراً از آهن، یا سرب خشکه تشکیل شده و بسیار خطرناک و سرطانزاست، جای طلا را در بازار گرفته است، و این یک واقیت بسیار تلخ و تکان دهنده است.
وی ضمن انتقاد از خروج بی رویه ارز از کشور بواسطه ورود بدلیجات می افزاید: مردم ما نشان دادند که زیورآلات را می خواهند، از هر جنسی که باشد، اگر توان خرید جواهر را داشته باشند، جواهر می خرند، و اگر قدرت خرید طلا را هم نداشته باشند رو به بدلیجات می آورند، ولی اگر قرار است که بدلیجات را عرضه کنیم چرا تولیدکنندگان داخلی این کار را نکنند، که هم اشتغالزایی برای کشور داشته باشیم، و هم از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.
مدیر عامل شرکت تولیدی آریا طلا با بیان اینکه همکنون شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی طلا هستیم که حتی شرایط تولید بدلیجات را هم ندارند، خاطرنشان می کند: بسیاری از همکاران ما در نمایشگاه طلا و جواهر امسال شرکت نکردند، و برخی دیگر اعلام کردند، که ما با شرکت در این نمایشگاه تیر آخر را می زنیم، اگر با شرکت در نمایشگاه نتیجه ای نگرفتیم، سال آینده تعطیل می کنیم.
رحیمی در مورد بحث کاهش عیار طلا، به سایت طلا می گوید: من به عنوان تولیدکننده و در جایگاه سازنده طلا با این طرح موافقم، چون کاهش عیارها چرخه تولید را افزایش داده و اشتغالزایی و درآمد بیشتری برای ما به دنبال می آورد، ولی اگر کامل تر نگاه کنیم، ما ضعف هایی داریم که مهمترین آن بحث نظارت بر مصنوعات طلا، و تأمین موادخام استاندارد است. بطوریکه همکنون مهمترین دغدغه و نگرانی تولیدکنندگان طلا، تهیه مواد اولیه یا همان شمش طلای استاندارد است.
وی با اعلام نیاز نظارت بیشتر بر آزمایشگاههای تعیین عیار اظهارمی دارد: چرا اداره استاندارد بخاطر ضعف آزمایشگاههای تعیین عیار باید کارهای ساخته ما را از ویترین ها جمع کند، و یا وقتی که ما برای دریافت کد تولید هزینه می کنیم، همانطور انتظار داریم که در مقابل سوء استفاده ازعنوان کد ما هم حمایت شویم و اتهامی به ما وارد نشود.
این فعال بازار طلا و جواهر تأکید می کند: 98 درصد صنف طلا و جواهر پاک و بدون تخلف است، دو درصد هست که در هر صنفی وجود دارد، و متخلف می باشند، و در حوزه طلا و جواهر و تولید طلا صنف ما یکی از پاکترین صنفهاست، چون به شرافت و دیانت افراد وابسته است، و همه ما مسلمانیم، چگونه می توانیم به خود اجازه تخلف و کم فروشی را بدهیم.
رحیمی با بیان اینکه حمایت عمده ای از صنایع درآمدزا در کشور صورت نگرفته است، یادآور می شود: بعضی ها به صنعت طلا و جواهر به عنوان کسب و کار، و کاسبی و یا تجارت نگاه می کنند، ولی اصل صنف طلا یک هنر است، خلاقیت و نوآوری و سلیقه را ما داریم، ما جوانان فعال و خوش ذوقی در صنعت طلا و جواهر داریم، که اگر حمایتهای لازم از آنان صورت گیرد، ما بهترین مصنوعات را می توانیم تولید کنیم./ج