به گزارش موبوایران، مدتی قبل اپل بالاخره از جدیدترین مدلهای مکبوک پرو رونمایی کرد که به لطف ویژگیهای جذاب و توان بالا، مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند. اپل معمولا بعد از توجه ویژه به مکبوک پرو و استفاده از طراحی جدید، تا چند سال فقط بهبودهای جزئی برای این لپتاپها ارائه میکند. به عنوان مثال بعد از مکبوک پرو ۲۰۱۶ که مبتنی بر طراحی جدیدی بود، مدلهای بعدی با ویژگیهایی مانند پردازندههای جدید، کیبوردهای متفاوت، چیپ T2 و باتریهای بزرگتر از راه رسیدند.
بنابراین با توجه به این موضوع، در رابطه با نسلهای بعدی مکبوک پرو میتوانیم به ۴ ویژگی مورد انتظار اشاره کنیم که احتمالا در آیندهی نزدیک عملی خواهند شد.
۱. فیس آیدی
اگرچه مقامات ارشد اپل اخیرا اعلام کردهاند که تاچ آیدی برای مکبوک پرو بهتر است، اما برخی شایعات از توسعهی فیس آیدی مختص مک خبر میدهند. به نظر میرسد اپل در ابتدا قصد داشته برای مدل ۲۰۲۱ آیمک ۲۴ اینچی از فیس آیدی استفاده کند که به دلایلی این ویژگی عملی نشده است.
در یکی از گزارشها آمده که اپل طی چند سال آینده فیس آیدی را راهی کامپیوترهای خود میکند. با توجه به اینکه حالا مکبوک پرو از ناچ نمایشگر بهره میبرد، به نظر میرسد بستر برای استفاده از این مشخصه فراهم شده است.
۲. تراشههای M2 پرو و M2 مکس
احتمالا نسل بعدی M1 پرو و مکس تحت عنوان M2 پرو و مکس معرفی خواهند شد. مانند تراشههای M1 پرو و مکس که مدلهای قدرتمندتر چیپست M1 هستند، مطمئنا نسل بعدی آنها هم نسبت به M2 توان بسیار بیشتر را به ارمغان میآورند.
طبق شایعات منتشر شده، چیپست M2 همراه با نسل جدید مکبوک ایر در سال ۲۰۲۲ به دست کاربران میرسد. خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که پردازندهی آن مانند M1 از ۸ هسته بهره میبرد ولی کاربران میتوانند از دو نسخهی مبتنی بر پردازندهی گرافیکی ۹ و ۱۰ هستهای دست به انتخاب بزنند. برای یادآوری باید بگوییم تعداد هستههای پردازندهی گرافیکی M1 به ۷ و ۸ هسته میرسد. همچنین به احتمال زیاد چیپست M2 با فناوری ساخت بهتری تولید خواهد شد و سرعت بیشتر و مصرف انرژی کمتر به ارمغان میآورد.
در رابطه با M2 پرو و M2 مکس هم طبیعتا باید انتظار بهرهگیری از پردازنده و پردازندهی گرافیکی قدرتمندی را نسبت به نسل قبلی داشته باشیم. سایت The information به تازگی گزارش داده که اپل در حال آمادهسازی نسل بعدی تراشههای M1 پرو و مکس است که از نسخهی بهبودیافتهی فناوری ساخت ۵ نانومتری TSMC بهره میبرند.
همچنین نسل سوم تراشههای اختصاصی اپل، ظاهرا در سال ۲۰۲۳ همراه با حداکثر ۴۰ هستهی پردازشی ارائه میشوند و مبتنی بر فناوری ساخت ۳ نانومتری خواهند بود.
۳. نمایشگرهای اولد
گفته میشود اپل قصد دارد برای نسلهای بعدی سیستمهای مک، از جمله مکبوک پرو، از نمایشگرهای اولد دو لایه استفاده کنند که میزان روشنایی را تا دو برابر افزایش میدهند. احتمالا اولین مکبوک پرو مبتنی بر نمایشگر اولد در سال ۲۰۲۲ راهی بازار میشود سامسونگ هم ساخت این پنلها را بر عهده گرفته است.
البته از آنجایی که مدلهای ۱۴ و ۱۶ اینچی مکبوک پرو به تازگی با نمایشگرهای mini-LED معرفی شدهاند، کنار گذاشتن این فناوری در سال آینده بعید به نظر میرسد. با این حال، تا چند سال دیگر شاهد بهرهگیری مکبوک پرو از نمایشگر اولد خواهیم بود که روشنایی بیشتر، کنتراست بهتر و رنگ مشکی جذابتر برای این لپتاپها به ارمغان میآورد.
۴. مودم ۵G
ظاهرا اپل از نظر نرمافزاری زیرساختهای لازم برای پشتیبانی سیستمهای مک از اینترنت ۵G را آماده کرده است. احتمالا نسل بعدی مکبوک ایر مبتنی بر این مشخصه خواهد بود و اگر چنین مشخصهای داشته باشد، بدون شک اپل این قابلیت را برای مکبوک پرو هم ارائه خواهد داد.
در حال حاضر، سری آیفون ۱۲، آیفون ۱۳، نسل جدید آیپد پرو و آیپد مینی از اینترنت ۵G پشتیبانی میکنند. اگرچه اپل در حال حاضر از مودمهای ۵G ساخت کوالکام استفاده میکند، اما این شرکت قصد دارد در سال ۲۰۲۳ از مودمهای ۵G اختصاصی بهره ببرد. به همین خاطر شاید در همین سال مکبوک پرو با قابلیت پشتیبانی از اینترنت ۵G از راه برسد.
تاریخ عرضه
طی ۳ سال گذشته اپل در رابطه با بهروزرسانی مکبوک پرو رویکرد مشخصی نداشته است. با توجه به اینکه حالا اپل برای سیستمهای خود به بهرهگیری از تراشههای اختصاصی روی آورده، هنوز در مورد زمانبندی نسلهای بعدی آن مرجع مشخصی در اختیار نداریم. اپل برای کامپیوترهای خود دیگر به اینتل وابسته نیست و این یعنی میتواند زمانبندی منظم مشابه آیفون را برای معرفی نسلهای جدید این سیستمها عملی کند.
در این بین، کمبود تراشه منجر به تاخیر در زمان تحویل مکبوک پرو فعلی شده و شاید همین موضوع عرضهی نسل بعدی آن را به تعویق بیندازد. از طرف دیگر از آنجایی که مدلهای ۲۰۲۱ مکبوک پرو نسبت به نسلهای قبلی از ویژگیها و امکانات بسیار بهتری بهره میبرند، احتمالا اپل برای عرضهی نسل بعدی آنها چندان عجله ندارد.