سایت خبری طلا

رشد شاخص بورس در معاملات امروز /بورس بر سر دوراهی!

منبع: سایت طلا


بازار سرمایه روزی پرنوسان را پشت سر گذاشت؛ به طوری که شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی معاملات تا یک میلیون و ۴۲۶ هزار واحد کاهش یافت اما در ساعات میانی و پایانی روندی صعودی به خود گرفت و با 3499 واحد افزایش همراه شد.


به گزارش سایت طلا،شاخص کل بورس امروز با ۳۴۹۹ واحد افزایش، رقم یک میلیون و ۴۳۴ هزار واحد را ثبت کرد.

شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۳۷ واحد افزایش یافت و رقم ۳۸۴ هزار و ۹۲۹ واحد را ثبت کرد.

معامله‌گران این بازار ۶۳۰ هزار معامله به ارزش ۵۹ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال انجام دادند.

پتروشیمی نوری، ایران خودرو، گروه مپنا، پتروشیمی پردیس، سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و پتروشیمی شازند نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل سرمایه گذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس بیش از ۱۱۷ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۲۰ هزار و ۳۴۹ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار ۲ میلیارد و ۴۸۲ میلیون برگه سهم به ارزش ۶۲۷ هزار و ۹۴۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)، صنعتی مینو (غصینو)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، ریل پرداز نوآفرین (حآفرین)، مدیریت انرژی امید تابان هور (وهور)، توسعه سامانه نرم افزاری نگین (توسن)،‌نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس) و زغال سنگ پرورده طبی (کزغال)‌ با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بود.

در مقابل نمادهای فرابورس ایران (فرابورس)، شرکت سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)،‌ بیمه سامان (بساما)، ریل سیر کوثر (حسیر) و توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین (قچار) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.

بورس بر سر دوراهی!

هنوز یک هفته از وعده‌های رئیس سازمان بورس برای بهبود بازار سرمایه نگذشته است که چراغ این بازار روز گذشته دوباره قرمز شد؛ اتفاقی که یک تحلیلگر بازار سرمایه دلیل آن را وجود ابهامات متعدد برسر راه این بازار می‌داند و بر این باور است که نبود نقدینگی در بازار به روند کاهشی آن دامن زده است.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار دهم آبان ماه نسبت مثبت شدن حرکت بازار سرمایه ابراز امیدواری کرد و گفت وضعیت بازار به مرور بهتر خولهد شد. البته این اتفاق نیز رخ داد و برای حدود سه روز شاهد صعودهای چشم گیر شاخص کل بورس بودیم. اما عمر این روند بسیار کوتاه بود و چراغ بازار دوباره روز گذشته قرمز شد.

در این راستا، حسن کاظم‌زاده - تحلیلگر بازار سرمایه - در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که شرایط بازار سرمایه بسیار نوسانی است، اظهار کرد: علت اصلی این موضوع ابهام در متغیرهای کلانی است که روی بازار سرمایه تاثیرگذار هستند. از جمله این متغیرها می‌توان به وضعیت بودجه سال آینده، وضعیت شرکت‌ها در این بودجه، وضعیت تامین مالی دولت و انتشار اوراق، حذف یارانه‌ها و همچنین بازارهای جهانی اشاره کرد.

وی ادامه داد: در واقع این ابهامات شرایطی را ایجاد کرده است که نه می‌توان به مثبت بودن متغیرها امید داشت و نه به منفی بودن آنها؛ بنابراین نه می‌توان گفت وضعیت سهم‌ها مثبت است نه می‌توان گفت وضعیت آنها منفی و کاهشی خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این‌که ابهامات مذکور با کمبود نقدینگی در بازار سرمایه همزمان شده است، توضیح داد: به همین دلیل زمانی که بازار کاهشی می‌شود شاهد بازخوردهای بسیار شدید از سوی سهامداران هستیم.

کاظم زاده به این سوال که ابهامات مذکور چه زمانی برطرف خواهد شد؟ این‌گونه پاسخ داد که تکلیف برخی ابهامات از جمله وضعیت قیمت‌گذاری خودرو، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و غیره زودتر مشخص خواهد شد. اما تکلیف برخی ابهامات تا زمان ارائه لایحه بودجه و تصویب آن مشخص نمی‌شود بعد از آن هم باید دید که تغییرات بودجه‌ای چه تاثیری روی شرکت‌های بورسی خواهد داشت.