تیمی از محققان دانشگاه آلبرتای کانادا و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ایران مطالعه جدیدی را در مجله تغذیه منتشر کردند. در آن، محققان بررسی کردند که چگونه غذاهای لبنی ممکن است در میان بیمارانی که قبلاً در معرض خطر بودند، منجر به دیابت نوع 2 شود.
محققین دریافتند که مصرف لبنیات و چربی موجود در آن تاثیر خاصی بر روی ریسک ابتلا به دیابت نوع دو دارد. برای مثال شرکت کنندگان در این تحقیق که مصرف لبنیات خود را کاهش دادند خطر ابتلا به دیابت در آنها افزایش یافت.
آنها همچنین دریافتند که افزایش مصرف لبنیات کم چرب می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را نسبت به افرادی که میزان مصرفشان تغییری نمی کند کاهش دهد.
شرکت کنندگان این تحقیق که به طور مشخص مصرف شیر و ماست کم چرب خود را افزایش دادند، به میزان 43 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها کاهش پیدا کرد.
محققان همچنین مشاهده کردند که وقتی پنیر معمولی (پرچرب) جایگزین شیر کم چرب شد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 66 درصد افزایش داد. زمانی که این پنیر جایگزین ماست کم چرب شد، خطر 47 درصد بیشتر بود.
محققان بر این باورند که مصرف ماست کم چرب می تواند جایگزین برخی دیگر از غذا های غیر سالم مانند بستنی شده و از این رو خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.