شما تا چه میزان بیماری نقرس را می شناسید؟ آیا یک بیماری خطرناک است؟
نقرس معمولا به بیماری ای شناخته می شود که افرادی به آن مبتلا می شوند که بیش از اندازه گوشت می خورند. بنظر شما این مطلب چقدر حقیقت دارد؟
نقرس یک اصطلاح کلی برای شرایط ناشی از تجمع اسید اوریک است که این تجمع معمولا بر روی پاها تأثیر می گذارد.
افرادی که دچار نقرس می شوند، در مفاصل پاها، به ویژه شست پا احساس تورم و درد دارند. درد ناگهانی و شدیدی که باعث می شود حس کنید پاهایتان آتش گرفته است.
يکی از عوامل افزایش دهندهی اسید اوریک، مصرف زیاد غذاهای پر پروتئین مثل گوشت قرمز است.
برخی از افرادی که اسید اوریک بیش از حد در خونشان دارند هیچ علامتی از خود نشان نمی دهد و این مسئله هیپراوریسمی بدون علامت نامیده می شود.اما برای نقرس حاد، علائم به سرعت از تجمع کریستالهای اسید اوریک در مفصل ظاهر میشوند و برای 3 تا 10 روز ادامه پیدا میکنند.
اگر نقرس درمان نشود، میتواند مزمن شود و تودههای سختی به نام توفی در مفاصل، پوست و بافت نرم بدن ایجاد کنند که این رسوبات میتوانند در طول زمان به مفاصل آسیب بزنند. درمان سریع برای جلوگیری از مزمن شدن نقرس امری بسیار مهم است.
از جمله علل ایجاد نقرس در برخی از افراد موارد زیر می باشد:
1_ تجمع اسید اوریک در خون که با تجزیه پورینها باعث نقرس میشود.
2_برخی شرایط مثل اختلالات خونی و متابولیسمی یا کم آبی بدن که باعث می شود اسید اوریک بیش از حد در بدن تولید شود.
3_ مشکل کلیوی یا تیروئید یا یک اختلال ارثی می تواند حذف اسید اوریک اضافی را برای بدن دشوار کند و منجر به نقرس شود.
آن دسته از افرادی که یائسه شده اند، الکل مینوشند و شرایطی مانند فشار خون بالا، بیماری کلیوی، بیماری تیروئید، دیابت یا آپنه خواب دارند بیشتر در معرض ابتلا به نقرس هستند.
نقرس اغلب با موفقیت قابل درمان و مدیریت است. پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که به کاهش سطح اسید اوریک و کاهش التهاب و درد کمک کنند.
همچنین داشتن یک برنامه غذایی مناسب و رژیم غذایی سالم نیز نقش بسیار مهمی در جلوگیری، کنترل و درمان این بیماری دارد.