سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ارتباط سفر راب مالی به غرب آسیا از جمله سرزمین های اشغالی و مذاکرات وین گفت که (راب) مالی برای مشورت با همکاران ما به منطقه سفر کرده است. او در امارات بود و اکنون در اسرائیل است. در آنجا تعاملات عالی داشته است.
وی تصریح کرد که نماینده ویژه کشورش در امور ایران با وزیر خارجه، دفاع، مشاور امنیت ملی، رئیس موساد و دیگر مقامات رژیم اسرائیل دیدارهایی داشته است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که ما در طول شش دور پیشین مذاکرات در وین به صورت مرتب به همکاران خود در خلیج فارس و همچنین اسرائیل توضیح داده ایم و همانطور که ما برای دور هفتم مذاکرات آماده می شویم. این فرصتی است تا نقطه نظرهای خود را مقایسه کنیم و برای دور هفتم مذاکرات آماده شویم.
ند پرایس اضافه کرد که همانطور که ما به ۲۹ نوامبر (هشتم آذرماه/ زمان آغاز دور جدید مذاکرات) نزدیک می شویم، به رایزنی و هماهنگی نزدیک نیز ادامه خواهیم داد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد حضور لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل در سرزمین های اشغالی و همچنین شرکت در مذاکرات در خصوص ایران گفت که سفر سفیر آمریکا در سازمان ملل به اسرائیل اهدافی گسترده تر را دنبال می کند اما رابرت مالی در این سفر به خصوص بر ایران و امکان بازگشت متقابل مشترک به پایبندی به برجام متمرکز است.
به گزارش سایت طلا از تارنمای عرب ۴۸، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در دیدار با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ادعاهای خود را علیه تهران تکرار و ادعا کرد که ایران به توافق هستهای بازنمیگردد.
یائیر لاپید روز دوشنبه در دیدار با رابرت مالی که به فلسطین اشغالی سفر کرده است، مدعی شد: ایران قصدی برای بازگشت واقعی به توافق هستهای را ندارد.
وی با تکرار ادعاهای دیگر مقامهای صهیونیستی علیه ایران گفت: ایران با مذاکرات در خصوص برنامه هستهای خود به دنبال خرید زمان است و موضوع پیوستن مجدد به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ مطرح نیست.
لاپید همچنین نسبت به از سرگیری مذاکرات وین و برداشته شدن تحریمهایی که دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا علیه ایران اعمال کرده ابراز نگرانی کرد.
بر اساس این گزارش، نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار نکرده است.
دور جدید گفتوگوها بین ایران و گروه ۱+۴ در پایتخت اتریش قرار است هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) از سرگرفته شود.
ایران برای دست یابی به موفقیت در مذاکرات سه شرط اصلی تعیین کرده است. اینکه ایالات متحده بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته برمیگردد. برای بازگشت از این مسیر غلط تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یکجا به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.
به گزارش ایرنا، پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران بارها اعلام کرده است اگر سایر طرفهای باقیمانده در برجام تصمیم بگیرند تعهدات خود را مطابق با توافق اجرا کنند، گامهای مربوط به کاهش تعهدات برجامی ایران قابل بازگشت خواهد بود.