یارانه‌ها گنج قارون را هم می‌بلعد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: منابع کشور اگر گنج قارون هم باشد یارانه‌ها آن را می‌بلعد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: با ادامه پرداخت ارز ترجیحی علاوه بر ایجاد فساد، رانت و قاچاق، منابع کشور اگر گنج قارون هم باشد روزی به پایان می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه دولت لایحه دو فوریتی خود در باره ارز ترجیحی را 19 آبان به مجلس ارسال کرد گفت: در این لایحه دولت افزایش سقف ارز ترجیحی از 8 میلیارد دلار به 12 میلیارد و 600 میلیون دلار و فروش ارز به صورت آزاد و برای جبران، کمک مستقیم یا اعتباری به خانواده‌ها را پیشنهاد کرده بود، اما مجلس آن را رد کرد و این امر را در اختیار دولت دانست.

خوانساری افزود: در بودجه سال گذشته 10 میلیارد دلار به واردات کالا‌های اساسی اختصاص یافت که 5 میلیارد دلار از محل فروش نفت و 5 میلیارد دلار دیگر از محل وجوه بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی تامین شده است که با احتساب مابه‌التفاوت ارز 4200 تومانی تا ارز 22 هزار تومانی سامانه‌نیما، حدود 100 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض شده که افزایش پایه پولی را در پی داشته است.

وی ادامه داد: سال 99 در مقایسه با سال 98 هزار هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی داشتیم که از این میزان 750 هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی از محل ارز ترجیحی اتفاق افتاده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت نرخ خرید تضمینی گندم را حدود 7 هزار تومان به ازای هر کیلو تعیین کرده، اما آرد را کیلویی 600 تومان در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌دهد یعنی 6400 تومان به ازای هر کیلو از این محل یارانه پرداخت می‌شود همچنین قیمت هر کیلووات برق برای دولت 2 تا 3 هزار تومان تمام می‌شود، اما آنرا کیلوواتی 200 تومان به مردم می‌فروشد.

خوانساری افزود: سالانه 100 میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران پرداخت می‌شود که اگر یارانه‌های ریالی را نیز به آن اضافه کنیم این میزان یارانه به نوعی آفت اقتصاد است بنابراین تلاش همه ما به ویژه دولت و مجلس باید حل این مشکل باشد.

رئیس اتاق تهران همچنین گفت: بر اساس آخرین آمار کماکان در فصل اول سال جاری نرخ تشکیل سرمایه معادل منفی سه و نیم درصد بوده که نشان از شرایط بد سرمایه‌گذاری در ایران است و در نتیجه آن حجم اقتصاد کوچکتر شده و رشد مناسب در اقتصاد اتفاق نمی‌افتد.

خوانساری افزود: مرکز آمار در جدیدترین گزارش خود نرخ تورم منتهی به مهر 1400 را 45 و چهار دهم درصد اعلام کرده که اگر چه در مقایسه با ماه قبل یعنی شهریور 1400، چهار دهم درصد کاهش داشته، اما همچنان این نرخ تورم بالاست.

خوانساری گفت: تورم نقطه به نقطه در مهر 1400، به 39 و 3 دهم درصد رسیده یعنی در مهر امسال یک خانواده برای خرید به قیمت ثابت 39 درصد در مقایسه با سال گذشته بیشتر پرداخت کرده است که ادامه این وضعیت خطرناک است.

وی اضافه کرد: تا به تورم تک رقمی نرسیم همچنان آثار و مضرات این تورم بر مصرف خانوار‌ها را شاهد هستیم سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد و مردم سرمایه‌های خود را به دارایی‌های غیر مولد تبدیل می‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: مرکز آمار تورم دلاری شاخص کالا‌های وارداتی سال 99 را در مقایسه با سال 98، 47 و چهار دهم درصد اعلام کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 17% رشد داشته است که اگر تورم جهانی را سه تا چهار و نیم درصد در نظر بگیریم بقیه این تورم دلاری مربوط به تورمی است که در داخل کشور شکل گرفته است.

خوانساری افزود: بر اساس آمار گمرک در سال گذشته 38 میلیارد دلار واردات به کشور انجام شده، اما 17 درصد جنس کمتری وارد کشور شده است و با توجه به اینکه عمده کالا‌های وارداتی را کالا‌های واسطه‌ای و مواد اولیه تشکیل می‌دهد این کاهش واردات، بر روی تولید کشور اثرگذار است.

کارنامه موفق دولت در واکسیناسیون

خوانساری با تشکر از عملکرد مثبت دولت درباره واکسیناسیون گفت: با توجه به اینکه دولت تنها سه ماه است که مسئولیت خود را آغاز کرده است، اما در همین مدت عملکرد بسیار مثبت و خوبی در حوزه واکسیناسیون داشته به گونه‌ای که تاکنون بیش از 100 میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است.

وی افزود: با اقدامات دولت در امر واکسیناسیون، کسب و کار‌ها به حالت عادی برگشته و اضطراب در جامعه به مقدار زیادی کاهش یافته است و با توجه به اینکه این اقدامات در اهداف و برنامه‌های دولت بوده به نوعی می‌توان گفت که این اهداف دولت عملیاتی و محقق شده است.