اینستاگرام و فیسبوک مسنجر تا سال ۲۰۲۳ رمزگذاری سرتاسری دریافت نمی‌کنند

شرکت متا (فیسبوک سابق) به تازگی اعلام کرده که اینستاگرام و فیسبوک مسنجر تا سال ۲۰۲۳ قابلیت رمزگذاری سرتاسری پیش‌فرض را دریافت نخواهند کرد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، شرکت متا (فیسبوک سابق) به تازگی اعلام کرده که اینستاگرام و فیسبوک مسنجر تا سال ۲۰۲۳ قابلیت رمزگذاری سرتاسری پیش‌فرض را دریافت نخواهند کرد. متا (فیسبوک سابق) سال گذشته بخش چت اینستاگرام و مسنجر را یکپارچه کرد. اگرچه در حال حاضر کاربران اینستاگرام و فیسبوک مسنجر ساکن برخی کشورها می‌توانند رمزگذاری سرتاسری را به صورت دستی فعال کنند، اما حالا به نظر می‌رسد پیش‌فرض شدن این مشخصه تا سال ۲۰۲۳ اتفاق نمی‌افتد. باید خاطرنشان کنیم واتساپ در حال حاضر این قابلیت را به طور پیش‌فرض ارائه می‌دهد.

«آنتیگان دیویس»، مدیر بخش امنیت متا، این تاخیر را به نگرانی در مورد حفظ امنیت کاربران نسبت داده است. با توجه به اینکه با این قابلیت فقط فرستنده و گیرنده‌ی پیام‌ها می‌توانند محتویات آن‌ها را ببینند، آقای دیویس می‌گوید آن‌ها می‌خواهند مطمئن شوند که چنین کاری مانع از برخورد مسئولان این شرکت با فعالیت‌های مجرمانه نمی‌شود.

باید خاطرنشان کنیم شرکت متا چند ماه قبل پستی در وبلاگ خود منتشر کرد که در آن آمده اینستاگرام و فیسبوک مسنجر در زودترین حالت در سال ۲۰۲۲ قابلیت رمزگذاری سرتاسری را دریافت خواهند کرد. اما حالا با توجه به نگرانی‌های به وجود آمده، این مشخصه در بهترین حالت در سال ۲۰۲۳ ارائه خواهد شد.

در همین رابطه، باید به قانون جدید بریتانیا اشاره کنیم که در سال ۲۰۲۳ اجرایی می‌شود و طبق آن، پلتفرم‌های آنلاین باید از کودکان در برابر آسیب‌های فضای مجازی محافظت کنند و در ضمن نظارت بر محتواهای مختلف را افزایش دهند تا محتواهای توهین‌آمیز به سرعت رسیدگی شوند. وزیر کشور بریتانیا مدتی قبل اعلام کرد که ارائه‌ی رمزگذاری سرتاسری از طرف شرکت فیسبوک مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد.

باید خاطرنشان کنیم کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا، استرالیا، نیوزلند، کانادا، هند و ژاپن از متا خواسته‌اند که دسترسی به اطلاعات و پیام‌های رمزگذاری شده را مهیا کند تا در صورت صدور حکم قضایی، امکان بررسی این اطلاعات وجود داشته باشد.

باید خاطرنشان کنیم در رمزگذاری سرتاسری، شما هر پیامی که ارسال می‌کنید به صورت یک سری متون غیرقابل درک در اختیار پیام‌رسان یا شرکت ارائه‌دهنده قرار می‌گیرد. این سرویس سپس همین متون غیرقابل درک را به طرف مقابل می‌رساند و گیرنده با استفاده از کلید اختصاصی که در اختیار دارد، می‌تواند این پیام‌ها را رمزگشایی کرده و پیام اصلی را مشاهده کند.

به دلیل نگرانی‌های مربوط به نقض حریم خصوصی، رمزگذاری سرتاسری روزبه‌روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کند و اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مختلفی این ویژگی را ارائه می‌دهند. از طرف دیگر، دولت‌ها همواره در مورد بروز فعالیت‌های مجرمانه و تروریستی ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند چنین مشخصه‌ای، کار مجرمان را راحت‌تر می‌کند.