قهوه یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است که به شکل روزانه نوشیده شده و از هواص متعددی نیز برخوردار است. با این حال نوشیدن بیش از حد آن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد که برای سلامتی مفید نیست.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً در جلسات علمی انجمن قلب آمریکا در سال 2021 ارائه شد، افرادی که قهوه مینوشند در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است ضربان قلب نامنظم تجربه کنند.
در این مطالعه (که تا حدی توسط بخش قلب و عروق دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو تامین مالی شد) 100 داوطلب که به طور متوسط 38 سال سن داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند.
زمانی که شرکتکنندگان بیش از یک فنجان قهوه نوشیدند، دستگاه سنجش ضربان قلب دو برابر یا افزایش 54 درصدی انقباضات زودرس بطنی را که از حفرههای پایینی قلب میآمد، ثبت کرد.
گرگوری مارکوس، یکی از نویسندگان مطالعه و دانشیار بخش قلب و عروق برای تحقیقات و استاد برجسته تحقیقات فیبریلاسیون دهلیزی در دانشگاه، اظهار داشت که قهوه رایج ترین نوشیدنی مصرفی در جهان است، اما اثرات آن بر سلامتی هنوز نامشخص است.
وی همچنین ابراز داشت که اکثر تحقیقاتی که تا به امروز انجام شده آثار بلند مدت قهوه بر سلامتی را بررسی می کند و این یکی از اولین تحقیقاتی است که آثار قهوه را در لحظه نوشیدن بررسی می کند.
باید توجه داشت با وجود اینکه نوشیدن قهوه سریعا بر روی ضربان قلب تاثیر می گذارد، تاثیر آن موقتی است. پزشکان بر این باورند که کافئین موجود در قهوه می تواند به طور موفت فشار خوت و ضربان را افزایش دهد.
مصرف کافئین در مقادیر بالا و به شکل منظم می توان فشار خون فرد را افزایش دهد اما مصرف کم آن اثرات نامطلوب طولانی مدت عمده ای برای سلامت قلب و عروق ندارد.