به گزارش سایت طلا به نقل از اسپوتنیک، رئیس جمهور آمریکا امروز اعلام کرد: واشنگتن 50 میلیون بشکه نفت از محل ذخایر استراتژیک به همراه کشورهای مصرف کننده از جمله چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و انگلیس برداشت خواهد کرد.
کاخ سفید میگوید، این نفت به دو روش آزادسازی خواهد شد: نخست، 32 میلیون بشکه در چندین ماه آینده به بازار روانه می شود و ذخایر استراتژیک نفت در نهایت با همین مقدار تکمیل خواهد شد.
و دوم اینکه فروش 18 میلیون بشکه نفتی که قبلا کنگره آمریکا برای آزادسازی آن مجوز داده بود، طی چند ماه آینده تسریع میشود.
بنا بر اعلام کاخ سفید، «بایدن آماده است تا اقدامات بیشتری در صورت نیاز انجام دهد.»
واکنش اوپک پلاس به برنامه آزادسازی ذخایر استراتژیک آمریکا
پیش بینی میشود، این اقدام، عصبانیت اوپک را به دنبال داشته باشد. اوپک قبلا درخواست بایدن برای افزایش تولید را رد کرده بود.
بنا بر اعلام اتحادیه خودرو آمریکا، این تصمیم بایدن در زمانی اتفاق افتاد که قیمت بنزین در آمریکا در حال افزایش است و به طور متوسط به حدود 3.04 دلار در هر گالن رسیده است که بیش از 2 برابر قیمت مدت مشابه سال گذشته است.
اوپک پلاس به ژاپن، آمریکا،چین و کره جنوبی هشدار جدی داد که در صورت آزادسازی میلیون ها بشکه نفت از محل ذخایر استراتژیک خود، واکنش مناسبی خواهد داد.
هرچند اوپک پلاس به رقم خاصی اشاره نکرد اما احتمالا برنامه خود برای افزایش تولید را کندتر خواهد کرد تا بشکه های اضافی که به بازار اضافه خواهد شد، جبران شود.
تاریخ نشان داده است که اعضای اوپک پلاس تمایل دارند هر کاری انجام دهند تا سهم شان در بازار حفظ شود و قیمت ها را در بازه ایده آل نگه دارند. روسیه و عربستان در سال 2020 درست قبل شیوع کرونا در جهان، وارد یک جنگ در تولید و صادرات نفت شده بودند. این امر سبب شده بود تا بازار از نفت مازاد پر شده و قیمت ها کاهش یابد زیرا نتوانسته بودند بر سر راهبرد بازار به توافق برسند.
نتیجه این اختلاف برای بازار نابودکننده بود زیرا اندکی پس از آن مجبور شد با کاهش تقاضا به علت شیوع کرونا دست و پنجه نرم کند.
بنابراین دور از ذهن نیست که تصور کنیم این تهدید اخیر اوپک پلاس که بیشتر آمریکا را نشانه گرفته است، یک تهدید بیهوده باشد.
نمایندگان اوپک پلاس به نوشته بلومبرگ این هفته اعلام کردند آزادسازی میلیون ها بشکه نفت از ذخایر استراتژیک مصرف کنندگان بزرگ نفت به نفع شرایط بازار نیست.
اوپک پلاس یک ماه است که بارها اعلام کرده بازار به زودی با مازاد عرضه مواجه خواهد شد و به بازارهای نفتی نسبت به عجله برای افزایش تولید هشدار داده است.
اما فشار زیادی بر کشورهای مصرف کننده به خاطر قیمت بالای بنزین وجود دارد و در حال افزایش است؛ به خصوص در آمریکا که قیمت بنزین اغلب به طور مستقیم با حمایت رأی دهندگان از دولت فعلی مرتبط است.
اوپک پلاس هفته آینده برای تصمیم گیری در مورد روند افزایش تولید خود نشست خواهد داشت.