حکم قصاص «آرمان عبدالعالی» اجرا شد

مرکز رسانه قوه قضاییه از "اجرای حکم قصاص آرمان عبدالعالی در پی تقاضا و عدم گذشت خانواده غزاله شکور و علیرغم تلاش‌های صورت گرفته به منظور جلب رضایت اولیای دم" خبر داد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا از مرکز رسانه قوه قضاییه، در پی تقاضا و عدم گذشت خانواده غزاله شکور و با وجود تلاش‌های دستگاه قضایی، شورای حل اختلاف و فعالان فرهنگی و اجتماعی در سال‌های اخیر برای جلب رضایت اولیای دم که تا ‌آخرین لحظات هم ادامه داشت، سحرگاه امروز(چهارشنبه) در زندان رجایی شهر حکم قصاص اجرا شد.

به گزارش سایت طلا، آرمان عبدالعالی در سال ١٣٩۲ به دلیل قتل دختری به نام غزاله، در سن ١٧ سالگی به قتل محکوم شد.

دیوان عالی ایران در بهمن ۱۳۹۸ بر اساس ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی با محاکمه مجدد عبدالعالی موافقت کرد و در نتیجه حکم اعدام را که توسط دادگاه اولیه صادر شده بود، مجدد تایید شد.

۲۴ مهر سال جاری حجت الاسلام‌والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در حاشیه مراسم اعطای پروانه و لوح تقدیر به نفرات برتر نخستین دوره میانجیگری در پاسخ به سوالی درباره پرونده آرمان عبدالعالی گفت: همچنان در تلاش هستیم که در این پرونده رضایت خانواده مقتوله را بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: درباره این که این فرد مجرم است یا نه، نباید قضاوت کنیم زیرا این پرونده جزییات بسیار دارد و مسایل مختلفی در حاشیه این پرونده مطرح است بنابراین قضاوت در این پرونده سخت است.

صادقی اظهارداشت: دهها قاضی در این پرونده ورود کردند و پرونده با دقت بررسی شده و دو مرتبه در دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور تصریح کرد: مردم از نظر اتقان حکم صادره تردید نکنند زیرا براساس شواهد موجود حکم قتل صحیح است هرچند طبیعتاً ناخواسته بوده و قاتل هدف قبلی نداشته و این اتفاق پیش آمده است.

وی اضافه کرد: این جوان سابقه جنایی نداشته و جنایتکار حرفه‌ای نیست. گاهی افراد در یک لحظه حادثه‌ای پیش می‌آید و خطایی می کنند. البته در این خطاها عمد بوده اما با قصد قبلی نبوده است.

صادقی خاطرنشان کرد: خانواده مقتول و محکوم خانواده‌های محترمی هستند و ما هر دو خانواده را دیدیم و با آن ها صحبت کردیم.

وی افزود: آرمان عبدالعالی زمانی که به زندان می‌رود، در حال اخذ دیپلم بوده اما در زندان فوق لیسانس خود را نیز اخذ کرده است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور اظهار داشت: باید به خانواده مقتوله حق داد که داغ بزرگی دیده‌اند و از طرف دیگر جنازه‌ای هم در کار نیست و از این خاطر نیز خانواده مقتوله آزرده خاطر هستند.

وی ادامه داد: اکنون شرایط به گونه ای نیست که به جسد دسترسی باشد و اتفاقی افتاده که قابل دسترسی نیست و هر چه اینها اصرار کنند که آرمان جای جنازه را بگوید، او نمی تواند بگوید زیرا خودش هم نمی‌داند و اگر می‌دانست تا الان بارها گفته بود.

صادقی ابراز امیدواری کرد این خانواده رضایت دهند و خانواده آرمان بتوانند فرزند خود را به دامان خود بازگردانند. باید توجه داشت که این داغ با قصاص نیز تسکین پیدا نخواهد کرد.

وی گفت: این دو خانواده با هم آشنا هستند و این دو قصد ازدواج داشتند. می دانیم در این گونه موارد خانواده مقتول بعد از قصاص هم ناراحت خواهد شد.

۱۸‌ابان ماه نیز رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در پاسخ به سوالی درباره پرونده آرمان و غزاله دختر ١٩ ساله که در سال ٩٢ به قتل رسید و تاخیر در اجرای حکم قصاص گفت: این پرونده سیر طولانی را طی کرده و تمام تلاش نیک خواهان این بوده که ضمن احترام به حق خانواده مقتوله و تایید اینکه آنها عزیز خود را از دست داده‌اند، برای آرامش این خانواده تلاش شود تا شاید رضایت خاطر آنها به دست آید و از قصاص صرف نظر کنند.

وی ادامه داد: این تلاش‌ها با هماهنگی دادستانی تهران و ستاد ملی صبر در هفته آینده هم ادامه دارد.

رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور تاکید کرد: نباید فشار روانی ایجاد کرد و به خانواده مقتول فشار آورد بنابراین فضای رسانه‌ای را به سمتی نبریم که به یک طرف موضوع ظلم شود.

صادقی تصریح کرد: باید همدردی کنیم و در این موارد اگر صلح کنند برای خود آنها و جامعه بهتر است و امیدواریم ختم به خیر شود.