سایت خبری طلا

سامسونگ اپلیکیشن Expert Raw را برای علاقه‌مندان به عکاسی منتشر کرد

منبع: دیجی مگ


اپلیکیشن دوربین سامسونگ امکان خوبی را مانند Single Take ،Director’s View،۸K Video Snap و چیزهای دیگر را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.


به گزارش موبوایران، اپلیکیشن دوربین سامسونگ امکان خوبی را مانند Single Take ،Director’s View،۸K Video Snap و چیزهای دیگر را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اگر علاقمند به حوزه‌ی عکاسی باشید، قطعا با قابلیت عکس‌برداری RAW آشنایی دارید و اپلیکیشن دوربین سامسونگ هم از این فرمت عکاسی پشتیبانی می‌کند. اما این شرکت به‌تازگی یک اپ دوربین جداگانه نیز با نام Expert RAW را برای علاقه‌مندان به حوزه‌ی عکاسی منتشر کرده است.

اپلیکیشن دوربین Expert RAW به صورت بتا در گلکسی استور سامسونگ انتشار یافته و ویژگی‌هایی مانند پشتیبانی ۱۶ بیتی از فرمت RAW مبتنی‌ بر چند فریم را برای دوربین‌های اصلی، فوق عریض، تله فوتو و پریسکوپ به ارمغان می‌آورد. در مقایسه با اپ اصلی دوربین سامسونگ، این اپ فقط هنگام استفاده از لنزهای اصلی و فوق عریض، عکس‌برداری با فرمت RAW را امکان پذیر می‌کند. یکی از مدیران انجمن سامسونگ اضافه کرد که رویکرد چند فریم به این معنی است که می‌توانید عکس‌های با فرمت RAW را با وضوح، جزئیات و محدوده دینامیکی بهبود یافته مشاهده نمایید.

شاید بزرگ‌ترین نقطه‌ی ضعف اپلیکیشن دوربین Expert RAW سامسونگ، انتشار محدود آن باشد. آخرین گزارش‌ها حاکی از آن است که این اپلیکیشن در حال حاضر فقط برای گوشی‌های گلکسی S21 اولترا سامسونگ با اندروید ۱۲ و از طریق گلکسی استور در دسترس است. اما ناظر سامسونگ در کامنتی خاطرنشان کرد که گجت‌های دیگری نظیر گلکسی S21 پلاس و گلکسی تب S5e، بعدا از اپ Expert Raw پشتیبانی خواهند کرد.

قابلیت‌های جذاب اپلیکیشن دوربین Expert RAW به همین جا ختم نمی‌شود. این اپ عملکرد HDR، پشتیبانی فرمت از JPEG بدون افت کیفیت، کنترل‌های حالت حرفه‌ای (مانند ISO، سرعت شاتر، نوردهی، فوکوس دستی و هیستوگرام) را ارائه می‌دهد. همچنین فایل‌های  DNG یک پروفایل تعبیه شده برای لایت‌روم و یک ادغام مستقیم برای خروجی گرفتن تصاویر از اپ  Expert RAبه Lightroom نسخه‌ی گوشی هوشمند در اندروید دارند.

فایل‌های DNG شامل پردازش HDR مبتنی بر چند فریم تصاویر JPEG معمولی است، اما با این تفاوت که انعطاف‌پذیری بیشتری با فایل RAW ۱۶ بیتی به آن افزوده می‌شود. با این وجود شخص می‌تواند بدون نگرانی در مورد از دست دادن گستره‌ی دینامیکی پایه‌‌ی عالی، جزئیات و وضوح تصاویر گوشی گلکسی S21 اولترا، خروجی که دوست دارد را پس از ویرایش عکس گرفته شده داشته باشد.

اکنون که صحبت از عکس‌برداری با فرمت RAW است، بد نیس کمی به توضیح این فرمت بپردازیم. یکی از رایج‌ترین تنظیمات در اغلب دوربین‌های دیجیتال RAW است. این گزینه در واقع یک نوع فایل را تعریف می‌کند که بسیاری از عکاسان حرفه‌ای علی‌رغم حجم بالایش آن را به فرمت JPEG ترجیح می‌دهند. RAW فرمتی است که به کمترین پردازش نیاز دارد. منظور از پردازش کم این است که در زمان ثبت عکس فرایندهای پردازشی کمتری انجام می‌گیرد و اطلاعات کمتری در زمان ثبت عکس دور ریخته می‌شوند. بدین ترتیب عکاس، سطح کنترلی مشابه‌ زمان استفاده از نگاتیوهای فیلمی دارد.

از آنجا که دوربین‌های عکاسی مختلفی وجود دارند، فرمت‌های RAW هم کاملا متفاوت هستند. هر دوربینی روش خاص خود برای ثبت RAW را دارد و بنابراین نوع فایل خاص خود را ایجاد می‌کند. این کار باعث شده است که پردازش این فرمت‌ها (یا حتی باز کردن آن‌ها) دشوار شود. این موضوع حتی درباره‌ی نرم‌افزارهای ویرایش عکس پیشرفته‌ای مانند فتوشاپ نیز صدق می‌کند. حتی نسخه‌های قدیمی‌تر فتوشاپ ممکن است در باز کردن برخی گونه‌های مشهور RAW دچار مشکل شوند. البته نسخه‌های جدیدتر هم با این مشکل دست به گریبان هستند.

افزونه‌ها و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری مختلفی برای مواجهه با این مشکل عرضه شده‌اند، اما دوربین‌های مشهور مانند نیکون، یا کانون فرمت‌های RAW ی را طراحی کرده‌اند که برنامه‌هایی مانند Preview یا iPhoto روی مک و یا پیکاسا برای ویندوز می‌توانند آن‌ها را باز کنند. با این وجود مشاهده ساده فایل‌های RAW فایده‌ای ندارد و باید آن‌ها را پردازش کنید تا به ارزش واقعی‌اشان پی ببرید.

در نظر داشته باشید که فرمت RAW با JPEG فرق دارد، منظور همان فرمت و قالب رایج تصویر است که اسمارت فون‌ها و دیگر دوربین‌ها به صورت پیش‌فرض با آن از عکس‌ها خروجی می‌گیرند و در اصل تصویری فشرده است که با بهره‌گیری از الگوریتم‌ها و ترفندهای هوشمندانه مختلف، داده‌هایی که در تصویر وجود دارند و به آن‌ها نیاز نیست را از بین می برد.

در نتیجه می‌توان اینطور گفت که فایل‌های تصویری RAW به مراتب از انواع JPEG حجم بیشتری دارند (اغلب ۳ تا ۶ برابر) و این مسأله ایست که در زمان انتخاب فرمت خروجی تصاویر باید در نظر گرفته شود.