به گزارش موبوایران، مینگ-چی کو، تحلیلگر مشهور محصولات اپل، در جدیدترین گزارش خود اطلاعات بیشتری را در مورد اولین هدست واقعیت افزودهی اپل منتشر کرده است. در این گزارش آمده که اولین هدست اپل اواخر سال ۲۰۲۲ همراه با دو پردازنده به دست کاربران میرسد.
به گفتهی آقای «کو»، تراشهی اصلی مشابه با چیپست M1 خواهد بود که سال گذشته معرفی شد و تعدادی از کامپیوترهای مک از آن بهره میبرند. همچنین در کنار آن یک تراشهی ضعیفتر تعبیه شده که پردازشهای مربوط به سنسورها را بر عهده دارد. او میگوید این هدست واقعیت افزوده بدون نیاز به بهرهگیری از مک یا آیفون میتواند پردازشهای موردنیاز را انجام دهد و از پس اجرای اپلیکیشنهای متنوع برمیآید.
به نظر میرسد طراحی واحد مدیریت توان (PMU) تراشهی اصلی این هدست مشابه M1 خواهد بود زیرا قدرت پردازشی مشابهی را ارائه میکند. در کنار واقعیت افزوده، ظاهرا این هدست به لطف یک جفت نمایشگر microLED سونی با رزولوشن ۴K میتواند اپلیکیشنهای واقعیت مجازی را هم اجرا کند. این یعنی عملا با یک هدست واقعیت ترکیبی قدرتمند سروکار داریم.
اما اینکه چرا اولین هدست اپل به غیر از پردازندهی اصلی به یک پردازندهی جداگانه نیاز دارد، به سنگین بودن پردازشهای مبتنی بر سنسورها برمیگردد. به عنوان مثال، اولین هدست اپل به حداقل ۶ تا ۸ ماژول اپتیکال نیاز دارد تا به طور همزمان و مداوم محتوای AR را در اختیار کاربران قرار دهد. برای مقایسه باید بگوییم که آیفون از حداکثر ۳ ماژول اپتیکال بهره میبرد که به طور مدوام مورد استفاده قرار نمیگیرند.
چند روز قبلی گزارشی مبنی بر پشتیبانی آیفون ۱۴ و اولین هدست اپل از وایفای ۶E منتشر شد که این استاندارد مزایایی مانند افزایش پهنای باند و کاهش اختلال در شبکه را امکانپذیر میکند.
آقای مینگ-چی کو در گزارش خود نوشته که اپل میخواهد تا ۱۰ سال دیگر واقعیت افزوده را به طور کامل جایگزین آیفون کند و این هدست اولین گام در راستای دستیابی به همین محسوب میشود. در ابتدا گفته میشد این هدست برای فعالیت به یک گجت ثانویه مانند آیفون یا مک نیاز دارد که به نظر میرسد چنین چیزی صحت ندارد. از طرف دیگر، مطمئنا اولین هدست اپل قیمت پایینی نخواهد داشت و باید ببینیم تا چه حد با استقبال کاربران روبرو میشود.
در همین رابطه، باید به تلاش شرکتهایی مانند فیسبوک و مایکروسافت برای خلق جهان متاورس اشاره کنیم که بدون شک این تلاشها در افزایش محبوبیت هدستهای واقعیت مجازی نقش مهمی ایفا خواهند کرد. به زبان ساده متاورس یک فضای مجازی مشترک است که کاربران از طریق اینترنت میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. چنین کاری را همین حالا هدستهای واقعیت مجازی هم انجام میدهند. همچنین در این فضا کاربران قادر به خرید و فروش و همچنین خلق محیطها و آیتمهای جدید خواهند بود. اما تفاوت اصلی بین آنها به وسعت این جهان برمیگردد و در حال حاضر دنیاهای واقعیت مجازی بسیار کوچک هستند ولی در متاورس با جهان بسیار وسیعتری سروکار داریم.
با وجود اینکه مفهوم واقعیت مجازی و افزوده و اپلیکیشنهای مبتنی بر این دو سابقهی زیادی دارند، ولی هنوز مورد توجه گستردهی کاربران قرار نگرفتهاند. اما انتظار میرود متاورس نوع کار کردن افراد، دسترسی به شبکههای اجتماعی و حتی گشتوگذار در وب را تغییر دهد. این یعنی به لطف متاورس و تلاشهای صورت گرفته برای آن، احتمالا در آیندهی نزدیک دیگر نمیتوانیم مفاهیمی مانند واقعیت مجازی را نادیده بگیریم.