چرا مکبوکهای اپل با وجود قیمت بالا بسیار پرطرفدارند؟
برای توصیف لپتاپهای مکبوک میتوان از کلمات زیادی استفاده کرد که مطمئنا «ارزان» یکی از آنها نیست.
به گزارش موبوایران، برای توصیف لپتاپهای مکبوک میتوان از کلمات زیادی استفاده کرد که مطمئنا «ارزان» یکی از آنها نیست. اگرچه این لپتاپها قیمت بالایی دارند و به هیچ عنوان ارزانقیمت نیستند، اما چرا کاربران زیادی در سرتاسر جهان به خرید این محصولات ادامه میدهند و حتی به دیگران توصیه میکنند که به استفاده از مکبوک روی بیاورند؟
تجربه کاربری عالی macOS
macOS بینقص نیست اما به اعتقاد بسیاری از کاربران همچنان بهترین سیستمعامل دسکتاپ محسوب میشود. این سیستمعامل از پایداری و امنیت یونیکس بهره میبرد و با ارائهی رابط کاربری جذاب توانسته توجهات زیادی را جلب کند. اکثریت کاربران میتوانند کارهای همیشگی خود را با این سیستمعامل هم انجام دهند و در این شرایط، macOS به عنوان یک سیستمعامل بدون دردسر در پشت صحنه قرار میگیرد و به کاربران اجازه میدهد کارهای خود را بدون نگرانی انجام دهند.
برخی از ویژگیهای macOS مانند Time Machine یا Spotlight طرفداران پروپاقرص زیادی دارند. برخی از دیگر ویژگیها هم مانند Control Center و گزینهی جدید Erase all Content and Settings برای پاک کردن محتواهای مختلف و تنظیمات، مستقیما از iOS به این سیستمعامل راه پیدا کردهاند ولی طوری این کار انجام شده که به خوبی با کلیت macOS یکپارچه شدهاند.
علاوه بر این، نباید ویژگیهای جذابی مانند Automator یا اپل اسکریپت را از قلم بیندازیم. به عنوان مثال با استفاده از این ابزارها میتوانیم میانبرهای مختلفی را برای خورد تعریف کنید تا مثلا فقط با کلیک راست و انتخاب یک گزینه، سایز تصویر را تغییر دهید. بخش Shortcuts هم ایجاد میانبرهای پیچیده را بسیار سادهتر از گذشته کرده است. اگر هم از جمله کاربران حرفهای هستید که مشکلی با محیط خط فرمان ندارید، در این محیط و با نوشتن چند خط میتوانید کارهای موردنظر را با سرعت بسیار بیشتری انجام دهید.
اگرچه برخی کاربران میگویند که اپل در زمینهی امنیت بیش از حد سختگیرانه عمل میکند، اما به لطف همین سختگیری کاربران بدون هیچگونه نگرانی میتوانند آنتی ویروسها را کنار بگذارند. سیستم مجوزهای macOS مشابه iOS است و این یعنی کاربران به راحتی میتواند سطح دسترسی برنامه به دادههای مختلف یا حتی امکان نوشتن اطلاعات در برخی پوشهها را مشخص کنند. از طرف دیگر، باید به محافظت از فایلهای سیستمی اشاره کنیم که جلوی تغییر فایلهای مهم را میگیرد.
macOS در زمینهی بهرهوری به یک پلتفرم همهفنحریف تبدیل شده است. برنامههایی مانند سافاری طوری توسعه پیدا کردهاند که فشار بسیار کمی به باتری وارد میکنند و همچنین Apple Notes هم حالا برای یاددداشتبرداری تا حد زیادی بهتر از نمونههای معروفی مانند Evernote عمل میکند. این در حالی است که Evernote یک سرویس پولی محسوب میشود ولی Apple Notes کاملا رایگان است.
اگرچه برخی کاربران که برای انجام کارهای مختلف به macOS نیاز دارند با روش هکینتاش میتوانند آن را روی سیستم خود نصب کنند، اما چنین کاری روزبهروز سختتر میشود و به خصوص اگر لپتاپ داشته باشید، گزینههای پیش روی شما بسیار محدودتر میشوند. علاوه بر این، با توجه به مهاجرت اپل به سمت بهرهگیری از تراشههای اختصاصی، به نظر میرسد نصب macOS از طریق هکینتاش هم به زودی غیرممکن شود.
البته بدون شک برخی از کاربران همین مزایای عنوان شده را به عنوان مشکلات و ضعفهای این سیستمعامل در نظر میگیرند و همانطور که گفتیم، هیچ سیستمعاملی بدون نقص یا عاری از مشکلات امنیتی نیست. مثلا macOS سیستمعامل مناسبی برای هکرها نیست و گیمرها هم علاقهای به این سیستمعامل ندارند.
لپتاپهای مکبوک قابل اعتماد هستند
اگرچه اپل طی سالهای گذشته برای برخی از مدلهای مکبوک مرتکب اشتباهاتی شده است، اما روی هم رفته تعداد قابل توجهی از کاربران به مدت ۱۰ سال یا حتی بیشتر از این لپتاپها استفاده میکنند. به عنوان مثال یکی از تصمیمات عجیب اپل اصرار این شرکت به استفاده از کیبوردهای پروانهای بوده است. این نوع کیبوردها مبتنی بر ضخامت کمتر و ابعاد کوچکتر هستند و تفاوت اساسی آنها با کیبوردهای متداول، به قوس بیشتر و وجود یک شیار در قسمت میانی کلید برمیگردد. به عبارت دیگر، اگر کلید کیبوردهای معمولی را X شکل در نظر بگیریم، کیبوردهای پروانهای ساختاری شبیه به حرف V دارند.
با وجود اینکه این طرح ابتکاری در نگاه اول جذابیت زیادی داشت، اما در دنیای واقعی مشخص شد که مشکلات زیادی را برای کاربران ایجاد میکند. به عنوان مثال به دلیل شکل خاص این کلیدها، تکههای کوچک خوراکی و گرد و غبار راحتتر به زیر کلیدها نفوذ میکردند اما کلیدهای X شکل معمولا کمتر به این مشکل دچار میشوند. با وجود تمام اعتراضات، اپل چند سال همین رویه را ادامه داد ولی بالاخره شکست را پذیرفت و این مکانیسم را کنار گذاشت.
همچنین باید به ضعف مدیریت حرارت در مدلهای اینتل مکبوک پرو عرضه شده طی چند سال گذشته اشاره کنیم که با وجود تمام این ضعفها، مکبوکهای مختلف روی هم رفته از جهات مختلف حرف زیادی برای گفتن دارند. در همین راستا نباید اصرار اپل به کنار گذاشتن پورت HDMI و درگاه کارت SD را از قلم بیندازیم که این تصمیم هم با اعتراضات زیادی روبرو شد که خوشبختانه در نسل جدید مکبوک پرو بار دیگر این پورتها مورد استفاده قرار گرفتهاند. حتی پورت محبوب مگسیف هم در نسل جدید مکبوک پرو برگشته که این تصمیم هم با استقبال زیادی روبرو شده است.
پشتیبانی نرمافزاری بلندمدت
مانند آیفون، اپل برای سیستمهای مکبوک هم تا چندین سال نسخههای جدید macOS را ارائه میدهد. حتی اگر مکبوک شما امکان دریافت نسخهی جدید را از دست بدهد، تا یک سال از بهروزرسانیهای امنیتی بهرهمند خواهید شد و گاهی اوقات محدودهی زمانی آپدیتهای امنیتی از این چارچوب هم فراتر میرود.
با توجه به اینکه کاربران سیستمهای مک سالهای زیادی از آنها استفاده میکنند، به لطف توسعهدهندگان مختلف میتوانید نسخههای جدید macOS را روی سیستمهای بسیار قدیمی هم نصب کنید. با این کار میتوانید از جدیدترین ویژگیهای نرمافزاری ارائه شده توسط اپل بهره ببرید ولی این نسخهها به توجه بیشتری نیاز دارند که برخی از کاربران مشکلی با این موضوع ندارند.
راحت بودن فروش مدلهای دست دوم
اگرچه قیمت این لپتاپها بسیار بالا است، اما از طرف دیگر میتوانیم مکبوک دست دوم خود را هم با قیمت بالاتری نسبت به لپتاپهای ویندوزی به فروش برسانید. لپتاپهای اپل از نظر بدنه و سختافزار دوام بالایی دارند و به غیر از این موضوع، باید به جذابیت برند اپل هم اشاره کنیم که منجر به بالا رفتن قیمت مدلهای دست دوم میشود.
به عنوان مثال در سایت eBay مدلهای قدیمی مکبوک که حدود ۱۰ سال قبل عرضه شدهاند با قیمت بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ دلار به فروش میرسند که برای لپتاپهای بسیار قدیمی، قیمت بالایی محسوب میشود. این در حالی است که لپتاپهای موردنظر دیگر نسخههای جدید macOS را هم دریافت نمیکنند.
به همین خاطر کاربران زیادی با خیال راحت لپتاپهای مکبوک را خریداری میکنند زیرا میدانند که چند سال بعد به راحتی و با قیمت بالایی قادر به فروش مکبوک هستند. با توجه به مهاجرت اپل به سمت استفاده از تراشههای اختصاصی، بهتر است دیگر مدلهای مبتنی بر اینتل را خریداری نکنید تا در آینده برای فروش مکبوک دست دوم هم به مشکل برنخورید.
قیمت بالای لپتاپهای مکبوک غیرمنطقی نیست
اگرچه نسل جدید مکبوک پرو نسبت به رقبای ویندوزی قیمت بسیار بالاتری دارد، اما از طرف دیگر به عملکرد و بهرهروی شگفتانگیز لپتاپ جدید اپل هم اشاره کنیم. از طرف دیگر، مکبوک ایر مبتنی بر چیپست M1 هم به لطف این تراشهی قدرتمند نیاز اکثر کاربران را به خوبی برطرف میکند. در ضمن این لپتاپ فاقد فن است و از عمر باتری فوقالعادهای بهره میبرد.
اگرچه برخی کاربران برای انجام تعدادی از کارهای تخصصی یا اجرای تعدادی از بازیها چارهای جز استفاده از ویندوز ندارند، اما macOS روی هم رفته برای بیشتر افراد انتخاب بهتری محسوب میشود. اگرچه قیمت لپتاپهای مکبوک اصلا پایین نیست، اما در عوض با تجربه کاربری منحصربهفردی روبرو میشوید.
مدلهای جدید مکبوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی مجهز به تراشههای M1 پرو و M1 مکس قدرتمندترین لپتاپ موجود در بازار محسوب میشوند که طبیعتا این قدرت زیاد در قیمت بالای آنها انعکاس پیدا کرده است. در کنار قدرت بسیار زیاد، باید به مدیریت حرارت عالی، عمر بالای باتری، نمایشگر فوقالعاده و اسپیکرهای باکیفیت هم اشاره کنیم.
باید ببینیم لپتاپهای مبتنی بر تراشههای سری Alder Lake اینتل چه حرفی برای گفتن دارند و حتی اگر بتوانند نسبت به لپتاپهای جدید اپل عملکرد بهتری ارائه کنند، تراشههای M1 پرو و M1 مکس جایگاه خود را بهعنوان یکی از بهترین تراشههای موجود در بازار حفظ خواهند کرد.
اکوسیستم اپل
اگر از گجتهای اپل مانند آیفون استفاده میکنید، سیستمهای مک به لطف یکپارچگی اکوسیستم اپل جذابیت دوچندانی برای شما خواهند داشت. این اکوسیستم به لطف امکانات جذابی که ارائه میدهد، کاربران زیادی را به خود وابسته میکند. به عنوان مثال کپی و پیست بین آیفون و مک فرایند بسیار سادهای محسوب میشود و مثلا به محض آنکه عکسی با آیفون خود ثبت میکنید، میتوانید این عکس را در سیستم مک خود مشاهده کنید. امکان پاسخ دادن به پیامکها در macOS وجود دارد و حتی میتوانید از طریق سیستم مک به تماسهای تصویری فیستایم پاسخ دهید.
اگر از اپل واچ استفاده میکنید، در صورت باز کردن مکبوک این لپتاپ بهصورت خودکار انلاک میشود. در کنار موارد اشاره شده، باید به ایرپلی هم اشاره کنیم که مثلا با آن میتوانید ویدیوهای مختلف موجود در آیفون را به راحتی در مک مشاهده کنید. در تمام مزایای ذکر شده، کلمهی کلیدی «راحتی» است زیرا تقریبا تمام این ویژگیها را با گوشیهای اندرویدی و لپتاپهای ویندوزی هم میتوانید انجام دهید. ولی در اکوسیستم اپل، تمام این مشخصات طوری پیادهسازی شدهاند تا کاربران با کمترین دردسر ممکن از آنها بهره ببرند.
هیچ کامپیوتر بینقصی وجود ندارد
لپتاپهای مکبوک بینقص نیستند. به عنوان مثال تعمیر این لپتاپها کار راحتی نیست و در این زمینه حرف چندانی برای گفتن ندارند. همچنین در macOS تعداد ابزارها و برنامههای رایگان پایینتر از ویندوز است. با این حال، مزایای این لپتاپها-بهخصوص مدلهای جدید دارای تراشههای اختصاصی-آنقدر زیاد است که تمام این ضعفها را پوشش میدهند. به همین خاطر اگر مشکلی با قیمت این لپتاپها ندارید و میخواهید تا سالهای سال با خیال راحت از لپتاپ خود استفاده کنید، خرید لپتاپهای مکبوک را توصیه میکنیم.