به گزارش موبوایران، اینطور که به نظر میرسد، نوکیا ۹ PureView قرار نیست آپدیت اندروید ۱۱ را دریافت کند این در حالی است که بسیاری از گوشیهای پرچمدار همدورهی آن چنین آپدیتی را دریافت کردند.
نوکیا در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند اندرویدی عملکرد خوبی داشت. اما وقتی صحبت سر تولید پرچمدار میشود، نه تنها گوشی خاصی را در سبد محصولات شرکت نمیبینیم بلکه نمونههای موجود هم اصلا کیفیت و عملکرد رضایتبخشی ندارند. برای مثال نوکیا ۹ PureView یکی از بدترین پرچمدارانی است که دو سال قبل و با تراشهی اسنپدراگون ۸۴۵ راهی بازار شد. این گوشی از لحاظ کیفیت ساخت، قابلیتهای سختافزاری و مواردی از این دست عملکرد خوبی داشت اما وقتی نوبت به نرمافزار یا طراحی رسید، دیدیم که اصلا نتوانست پا به پای بهترینهای بازار پیش برود.
اما اینطور که به نظر میرسد، نقاط ضعف نوکیا ۹ PureView از شرکت پرآوازهی هلندی، فقط به زمان عرضهاش محدود نمیشود بلکه الان که حدودا ۲ سال از عرضهی آن میگذرد هم شاهد یک نکتهی منفی دیگر هستیم؛ عدم آپدیت به اندروید ۱۱. این در حالی است که این گوشی با اندروید ۹ راهی بازار شد و بسیاری از شرکتها حتی خود نوکیا هم گوشیهای خود از آن زمان را حداقل دو سال به اندروید جدید آپدیت کردهاند. پرچمداران سال ۲۰۱۹ سامسونگ حتی سه سال آپدیت اندروید میگیرند و این سیاست برای پرچمداران وانپلاس هم در پیش گرفته شده است. اما چرا نوکیا چنین تصمیمی گرفت؟
از زمانی که HMD Global تولید گوشیهای نوکیا را بر عهده گرفت، به کاربران و علاقهمندان به گوشیهای این شرکت قول داد به مدت حداقل دو سال از تمام این محصولات به صورت نرمافزاری پشتیبانی کند. از آن زمان تاکنون هر گوشی که با برند شرکت فنلاندی راهی بازار شد واقعا به مدت دو سال تمام آپدیتهای موجود را دریافت کرد اما نوکیا ۹ PureView یک استثنای بزرگ در این بین بود چرا که به عنوان یک پرچمدار به بازار عرضه شد.
در حال که نوکیا ۹ PureView باید آپدیت اندروید ۱۱ را طبق برنامه در سه ماه سوم سال جاری دریافت میکرد HMD Global اعلام کرد که تصمیمی برخلاف آنچه که وعده داده بود گرفته است. طی یک پیغام که در وبسایت رسمی خود شرکت (شعبهی لهستان) قرا گرفت، شرکت فنلاندی اعلام کرد که دلیل خاصی برای عدم آپدیت این گوشی به اندروید جدید و در واقع یک غافلگیری برای کسانی که قصد دارند محصولی از نوکیا را با اندروید ۱۱ خریداری کنند وجود دارد. حال این دلیل چه بود؟
طبق گفتههای HMD Global، عدم هماهنگی بین دوربین و نرمافزار در گوشی نوکیا ۹ PureView باعث میشود تجربهی کاربری به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد که این در تضاد با استانداردهای HMD است. در نتیجه دیگر آپدیت نرمافزاری برای این گوشی عرضه نمیشود اما دارندگان این گوشی از این بابت که گوشیشان به دریافت آپدیتهای امنیتی ادامه میدهد باید خاطرجمع باشند.
نکته اینجاست که وقتی نوکیا از این گوشی با اندروید ۹ رونمایی کرد، در بررسیهای مربوط به آن دیدیم که بسیاری از افراد از کند بودن رابط کاربری دوربین بسیار ناله میکنند. حتی برخی از آنها گزارش داده بودند که بعد از اجرای اپلیکیشن دوربین، گوشی هنگ میکند و از برنامه خارج میشود. طبیعتا یک گوشی پرچمدار نباید چنین پاسخی را به فرامین کاربر بدهد. اینکه میبینیم با اندروید ۱۱ هم مشکل بهتر نمیشود که هیچ بدتر هم میشود، بیشتر به آن گفتهی خود که نوکیا ۹ PureView در حد و اندازههای پرچمدارهای همدورهی خود نبود اعتقاد پیدا میکنیم.
البته برای اینکه کاربران گوشی نوکیا ۹ PureView تجربهی بدی از خرید گوشی مربوط به این شرکت نداشته باشند، برای آنها ۵۰ درصد تخفیف برای خرید گوشی نوکیا XR20 و سایر گوشیهای سری X نوکیا در نظر گرفته شده است که کار خیلی جالبی نیست. نوکیا باید فکری به حال وضعیت نرمافزاری خود کند چون الجی دقیقا به همین خاطر از بازار موبایل خارج شد. درست نیست شرکت بزرگی مثل نوکیا که سالیان دراز به عنوان برترین سازندهی گوشی هوشمند، با اختلاف و اقتدار در صدر قرار داشت و اتفاقا به خاطر مشکل نرمافزاری و در پیش گرفتن سیاستهای نادرست در این زمینه هم سقوط کرد، باز هم همان اشتباهات را انجام دهد، آن هم در دورهای که شرکتهای رقیب به سرعت در حال بهبود وضعیت نرمافزاری خود و افزایش میزان ارتقای گوشیها از دو سال به سهسال یا بیشتر هستند. اما میبینیم که نوکیا همان تعهد دو سالهی خود را هم به درستی انجام نمیدهد و برای جبران، به کاربران، خرید گوشیهای دیگرش را پیشنهاد میدهد.
به نظر میرسد اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، خیلی نتوانیم نوکیا را در بازار شاهد باشیم و این شرکت هم به سرنوشت الجی دچار خواهد شد. خصوصا اینکه اصلا گوشی پرچمداری از این شرکت در بازار وجود ندارد که بتواند حضور این شرکت را در جمع مدعیان نشان دهد. البته گفته میشد که HMD در حال کار روی ساخت یک گوشی پرچمدار است اما دو سالی است که فقط خبر مربوط به این گوشی را میشنویم اما خبری از آن نیست. این اتفاقات جالب به نظر نمیرسند و میتوانند برای نوکیا خطرآفرین باشند.
نوکیا بعد از اینکه اندروید راهی بازار شد، به استفاده از سیستمعامل سیمبیان اصرار ورزید و در نهایت شکست خورد و تا سر حد نابودی هم پیش رفت. مایکروسافت این شرکت را خریداری کرد و سیستمعامل ویندوز را برای نجات آن به عنوان راه حل نرمافزاری در نظر گرفت. ویندوز روی گوشیهای لومیا آنقدر محبوب شد که مایکروسافت توانست در برخی از بازارها حتی از اپل و سامسونگ هم پیش بیفتد. اما عرضهی ویندوز ۱۰ به عنوان سیستمعاملی که کاربران باید آن را کامل میکردند و مشکلات زیادی را هم برای همه بوجود آورد باعث شد باز هم نوکیا از بخش نرمافزار ضربه ببیند. در نهایت HMD Global ساخت گوشیهای این شرکت را برعهده گرفت اما به نظر میرسد باز هم نوکیا دارد از همان سوراخ گزیده میشود. امیدواریم این اتفاق دیگر تکرار نشود چون واقعا دوست داریم نوکیا را در بازار گوشیهای هوشمند، در جمع مدعیان قدرتمند شاهد باشیم.