سایت خبری طلا

کدام پیام رسان بیشترین اطلاعات را در اختیار اف بی آی قرار می‌دهد؟

منبع: دیجی مگ


امروزه برنامه‌های پیام‌رسان زیادی وجود دارند و بسیاری از این سرویس‌ها بر سیاست‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی خود به شدت تأکید می‌کنند.


به گزارش موبوایران، امروزه برنامه‌های پیام‌رسان زیادی وجود دارند و بسیاری از این سرویس‌ها بر سیاست‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی خود به شدت تأکید می‌کنند. با این وجود بر اساس سندی که به تازگی فاش شده، مشخص شده است که اف بی آی می‌تواند به طور قانونی به اطلاعات کاربران در این پیام‌رسان‌ها دسترسی داشته باشد. در همین راستا رولینگ استون و Property of the People سندی از اف بی آی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد این سازمان می‌تواند با حکم بازرسی، از برنامه‌های پیام‌رسان مختلف اطلاعات جمع‌آوری کند و به نظر می‌رسد که واتساپ و iMessage اپل بیشترین اطلاعات را به این سازمان ارائه می‌دهند.

بر اساس این سند مشخص شده که واتساپ، iMessage و لاین محتواهای محدودی از کاربران را با حکم قضایی در اختیار اف بی آی قرار می‌دهند. اما اپلیکیشن‌هایی نظیر تلگرام، وی‌چت، وایبر، سیگنال، تریما و ویکر هیچ محتوای پیامی را فاش نمی‌کنند. همچنین میزان داده‌های به اشتراک گذاشته شده توسط دو پلتفرم واتساپ و iMessage فقط به میزانی که گفته شده ختم نمی‌شود و حواشی بیشتری دارد.

واتساپ به عنوان پلتفرمی متعلق به متا (فیسبوک سابق)، تنها از سوابق اولیه‌ی مشترکین چشم پوشی می‌کند اما حکم جستجوی دادگاه به اف بی آی اجازه می‌دهد تا دفترچه تلفن مخاطبین کاربران واتساپ را زیر نظر بگیرند. حکم بازرسی همچنین به واتساپ اجازه می‌دهد که منبع و مقصد پیام‌ها را هر ۱۵ دقیقه یک‌بار به اف بی آی ارسال کند، اما این قضیه درباره‌ی محتوای پیام‌ها صدق نمی‌کند.

اگر از کاربران آیفون هستید و از پیام‌های واتساپ خود در iCloud نسخه‌ی پشتیبان تهیه می‌کنید، اف بی آی به راحتی می‌تواند به محتوای پیام‌های شما دسترسی پیدا کند. زیرا اپل با حکم جستجوی اف بی آی، کلید رمزگذاری iCloud را در اختیار این شرکت می‌گذارد. در همین حال، iMessage تنها اطلاعات اولیه‌ی مشترک را با حکم بازرسی در طی مدت ۲۵ روز به اف بی آی ارائه می‌کند.

اگر فرد مورد نظر از پشتیبان‌گیری iCloud برای iMessage استفاده می‌کند، مقامات مجهز به حکم تفتیش نیز می‌توانند از دستگاه هدف بک‌آپ تهیه کنند و محتوای پیام‌های او را ببینند.

تلگرام و سیگنال اما محدودیت‌های بیشتری را در قبال ارائه‌ی اطلاعات به اف بی آی اعمال می‌کنند. تلگرام به هیچ وجه محتوای پیام و اطلاعات تماس کاربر را در اختیار این سازمان قرار نمی‌دهد. شواهد و مدارک اف بی آی نشان می‌دهد که تلگرام تنها در صورتی آدرس سرور و اطلاعات تماس مشترک را فاش می‌کند که فرد مشکوک به اقدامات تروریستی باشد.

FBI و واتساپ سیگنال نیز محتوای پیام کاربران را ارائه نمی‌کند، اما تاریخ و زمان ورود کاربر در سرویس و آخرین تاریخ اتصال آن به پلتفرم را در اختیار مسئولین اف بی آی قرار می‌دهد. اگر چه این اطلاعات جدید نیستند، اما می‌توانند ذهنیت کاربران و مشترکان‌ آن‌ها را در مقایسه‌ی این پیام‌رسان‌ها با یکدیگر تغییر دهند.

همچنین بد نیست بدانید که طبق آخرین گزارش شفافیتی که اپل منتشر کرده، مشخص شده که تعداد درخواست‌های اداره‌ی تحقیقات فدرال آمریکا برای کسب اطلاعات از کاربران اپل در طول سال گذشته با کاهش قابل توجهی روبرو شده است.

در بین کشور‌های درخواست‌ کننده، کشور آلمان بیشترین درخواست را با تعداد ۱۶۸۱۹ مورد برای اپل ارسال کرده بود. همچنین چین پس از آلمان با ۱۱۳۷۲ درخواست رتبه‌ی بعدی را به خود اختصاص داد. نکته جالب اینجاست که این تعداد ۱۳ برابر بیشتر از تعداد درخواست‌های چین در سال ۲۰۱۹ بوده، زمانی که آن‌ها کمتر از هزار درخواست برای شرکت اپل ارسال کرده بودند.