هدف ایران در مذاکرات وین لغو تحریم‌ها همراه با عزت و اقتدار است

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: هدف نهایی ما در مذاکرات با ۱+۴ لغو همه تحریم‌ها همراه با عزت و اقتدار است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: در مذاکرات وین کاملا جدی هستیم و هدف نهایی ما در مذاکرات با ۱+۴ لغو همه تحریم‌ها همراه با عزت و اقتدار است. ما با اراده و برنامه وارد مذاکره شدیم و با برداشتن تحریم‌ها به دنبال نتیجه محور بودن این مذاکرات در وین هستیم.

وی با بیان اینکه ما همه مردم ایران را امین خود می‌دانیم، گفت: بدون شک هموطنان عزیز ما در جریان کامل مذاکرات خواهند بود و ما آمادگی داشتیم در وین مذاکرات را ادامه دهیم، اما طرف‌های ما در این مذاکرات اعلام کردند که باید مسائل مطروحه را در پایتخت‌های خود مطرح کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه تاکنون ۱۲۰ میلیون واکسن کرونا وارد کشور شده و پول آن نیز پرداخت شده است، گفت: در این شرایط ثابت کردیم که با وجود تحریم‌ها با واردات ۱۲۰ میلیون دوز واکسن به خوبی توانستیم تحریم‌ها را خنثی کنیم.

وی با بیان اینکه توفیقات در تزریق واکسن در کشورمان قابل تقدیر است، گفت: رویکرد دولت تزریق دوز سوم واکسن به مردم است تا هموطنان در معرض آسیب قرار نگیرند و امروز شاهد هستیم که فوتی‌های روزانه ما از ۷۰۰ نفر به حدود ۶۰ نفر کاهش پیدا کرده که این جای تقدیر و تشکر دارد.

اسماعیلی بیان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی در تامین واکسن مورد نیاز و تزریق آن به مردم همکاری دارند و امروز در مراکز تزریق منتظر مردم هستند تا برای تزریق واکسن خود مراجعه کنند، ضمن اینکه ۶ شرکت داخلی تولید واکسن را آغاز کرده اند و امروز بیش از نیاز واکسن تولیدی و واردات داریم تا دوز سوم برای تزریق به مردم مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: پیش بینی ما این است که سویه‌های جدید کرونا وارد کشور نشود و با توجه به تاثیرگذاری واکسن‌های داخلی می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که این واکسن‌ها موثر هستند و واکسن مورد نیاز مردم نیز تامین شده است. با این حال توصیه ما به هموطنان این است که با رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری و استفاده از ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده، ضوابط بهداشتی را به خوبی رعایت کنیم تا گرفتار سویه‌های جدید کرونا در کشور نشویم.

اسماعیلی با اشاره به سفر‌های استانی رئیس‌جمهور یادآورشد: رئیس جمهور ۶ روز کاری در تهران و یک روز کاری در مناطق مختلف و استان‌های محروم دارد، زیرا دکتر رئیسی با انجام سفر‌های استانی به دنبال حل مشکلات مردم در مناطق مختلف کشور است.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: در این ۱۰۰ روز، سفر‌های استانی رئیس جمهور بیش از ۱۰ مورد بوده و در این مدت فقط دو بار به استان خوزستان سفر کرده و اگر ۲ سفر خارجی رئیس جمهور را ملاک قرار دهیم در واقع رئیس جمهور به طور میانگین در هر هفته یک سفر را انجام داده است.

وی افزود: این سفر‌ها با توجه به مسئولیت رئیس جمهوری انجام می‌شود و جنبه تبلیغاتی ندارد، دیدن مشکلات از نزدیک و گره گشایی از مشکلات مردم مهم‌ترین خواسته‌های دولت سیزدهم است تا همه مدیران برای حل مشکلات مردم پای کار بیایند، زیرا با نامه نگاری نمی‌توان مشکلات مردم را حل و فصل کرد.

اسماعیلی تاکید کرد: کسی که خودش را در برابر مردم و خواسته‌های آن‌ها مسئول می‌داند باید این سفر‌ها را انجام دهد که با اقبال مردم نیز مواجه شده است. دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران این است که ما به همه نامه‌ها و درخواست‌های مردم در سفر‌های استانی پاسخ دهیم و پس از اینکه این نامه‌ها و درخواست‌ها خوانده شد با کد رهگیری در سامانه‌ها قرار می‌گیرد تا پاسخ کافی به مردم داده شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: همچنان سفر‌های استانی رئیس جمهور به همراه وزرا ادامه خواهد داشت و این جمعه نیز رئیس‌جمهور به یکی از استان‌ها سفر می‌کند. پروژه‌های نیمه تمام فراوانی برای این دولت به ارث رسیده است که با توجه به محدودیت‌های منابع باید اولین کاری که انجام دهیم اولویت‌بندی در اتمام این پروژه هاست و در این سفر‌ها معمولاً پروژه‌هایی که اولویت‌دار شناخته می‌شود با تامین منابع مالی به دنبال اتمام این پروژه‌ها هستیم. سیاست‌های کلی دولت سیزدهم برقراری ارتباط با کشور‌های همسایه و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی آسیا محور با همسایگان است.

وی گفت: در اجلاس اکو رئیس جمهور به دنبال توسعه همکاری‌های اقتصادی بین ایران و کشور‌های عضو اکو بود تا بتوانیم در عرصه اقتصاد آسیا محور در زمینه‌های توسعه انرژی، محیط زیست، اقتصاد دیجیتالی و فیبر نوری با کشور‌های عضو اکو همکاری‌های خود را افزایش دهیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: در سفر اخیر رئیس‌جمهور به عشق آباد ترکمنستان برای شرکت در پانزدهمین نشست سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو رئیس جمهور ملاقات‌های دوجانبه با همتایان ترکمنستانی، پاکستانِ، جمهوری آذربایجان، ترکیه و ازبکستان داشتند تا زمینه‌های همکاری کشورمان در حوزه حمل و نقل و انتقال انرژی در بین این کشور‌ها بیش از پیش توسعه یابد. در این راستا توافق سه جانبه ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان برای سوآپ گاز می‌تواند موفقیت بزرگی برای دولت سیزدهم باشد.

اسماعیلی با بیان اینکه توجه به دیپلماسی اقتصادی همسایه محور از مهم‌ترین سیاست‌های کلی دولت سیزدهم است تا بتوانیم با کشور‌های عضو اکو همکاری‌های خود را در بسیاری از مسائل از جمله مسائل امنیتی، حمل و نقل، انتقال انرژی و سایر بخش‌های اقتصادی توسعه دهیم.

وی با اشاره به توافق سه جانبه خرید گاز توسط جمهوری آذربایجان از ترکمنستان بیان می‌کند که خوشبختانه این توافق سه جانبه در یک فضای دوستانه بین جمهوری آذربایجان، ایران و ترکمنستان به امضا رسید تا جمهوری آذربایجان گاز خریداری شده از ترکمنستان را از طریق ایران سوآپ کند و سهم ایران از گاز خریداری شده نیز برداشت شود و مابقی در مرز جمهوری آذربایجان به این کشور تحویل شود. با این توافق سهم ایران از سوآپ گاز به جمهوری آذربایجان در استان‌های شرقی به مصرف خواهد رسید و این می‌تواند بخش عمده‌ای از افت فشار گاز در این استان‌ها را در بعضی فصل‌ها برطرف کند.

اسماعیلی در خصوص عضویت ایران در پیمان شانگهای نیز گفت: ۴۲ درصد جمعیت جهان در کشور‌های عضو شانگهای ساکن هستند و این جمعیت کمی نیست؛ که می‌توانیم با استفاده از حمل و نقل ریلی، دریایی، زمینی از ظرفیت‌های زیادی که در ایران و کشور‌های عضو اکو وجود دارد به خوبی استفاده کنیم.

وی گفت: در آغاز دولت سیزدهم با رایزنی‌های انجام شده عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای عملیاتی شد تا بتوانیم با توجه به همجواری با کشور‌های عضو شانگهای از ظرفیت‌های اقتصادی این پیمان به خوبی استفاده کنیم به طوری که در یک مدت کمی مراودات تجاری ما با تاجیکستان به ۳ برابر افزایش یافته است.

رئیس دفتر رئیس جمهور معتقد است که فرآیند اداری عضویت دائم ایران در شانگهای شاید ۷ ماه طول بکشد و امیدواریم بعد از ۶ یا ۷ ماه آینده شاهد جهش اقتصادی در مناسبات تجاری با کشور‌های عضو شانگهای باشیم. هرچند که تحریم‌های ظالمانه مشکلاتی را به وجود آورده، ولی در گام اول خنثی سازی تحریم‌ها مورد توجه دولت است و در گام بعدی برداشتن تحریم‌ها برای ما اهمیت زیادی دارد تا بتوانیم با اقتدار و صلابت کار خود را پیش ببریم.

اسماعیلی در خصوص تامین کالا‌های اساسی نیز تاکید کرد: از فردای انتخابات با توجه به بررسی‌هایی که انجام شد متاسفانه ذخایر کالا‌های اساسی و استراتژیک ما موجودی کمتری داشتند، اما حسب دستور رئیس جمهور تیمی وارد این عرصه شدند تا با تمهیدات و برنامه‌ریزی‌ها بتوانند برای تامین کالا‌های اساسی اقدامات لازم را انجام دهند. امروز وضعیت کالا‌های اساسی بسیار اطمینان‌بخش است در حالی که در وضعیت خوبی ذخایر کالا‌های اساسی را دولت سیزدهم تحویل نگرفت، اما هم اکنون ذخیره کالا‌های اساسی در شرایط مناسبی قرار دارد و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به راه‌اندازی سامانه بازرگام برای فروش کالا‌های اساسی به مردم در کلانشهر‌ها اظهارداشت: با راه‌اندازی سامانه بازرگام در تهران عرضه برخی از کالا‌های اساسی را در این کلانشهر آغاز کردیم و هم اکنون در چند کلانشهر و به تدریج در تمام کشور کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم با استفاده از این سامانه در درب منازل به آن‌ها تحویل داده خواهد شد. قرار است روز به روز تعداد کالا‌های اساسی که توسط این سامانه توزیع خواهد شد افزایش یابد تا به تدریج بتوانیم واسطه‌ها و دلال‌ها را در زنجیره تامین کالا‌های اساسی حذف کنیم.

وی در خصوص حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی نیز افزود: ما در فرآیند استفاده از دلار ۴۲۰۰ تومانی با نظر کارشناسان و نمایندگان محترم مجلس باید تصمیم بگیریم و باید تصمیمی بگیریم که به نفع مردم باشد و همچنان کالا‌های اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین و به مردم تحویل خواهد شد. اگر بنا به حذف ۴۲۰۰ تومانی باشد مراتب به اطلاع مردم رسانده خواهد شد، چون دولت خدمتگزار مردم بوده و هر تصمیمی گرفته شود به اطلاع مردم خواهد رسید و هیچ وقت تصمیم غافل‌گیر کننده‌ای در این زمینه نخواهیم داشت.

وی با اشاره به تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس در زمان مقرر اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که لایحه بودجه در موعد مقرر به مجلس تقدیم شود و تمام تلاش دولت در لایحه بودجه این است که با اصلاح بسیاری از امور بتواند اختیارات را در استان‌ها بیشتر کند تا زمینه رشد اقتصادی در کشور فراهم شود.

اسماعیلی در خصوص انتصابات خانوادگی در دولت نیز اظهارداشت: طرح این مسائل با ذهنیت سازی غیر واقعی و مجعول، نشانگر آن است که عده‌ای به دنبال جفا به این دولت هستند. این در حالی است که مصادیق مطرح شده بر خلاف واقعیت‌ها است. متاسفانه برخی‌ها در این فضا گرفتار شده‌اند و این نوعی جفا در حق دولت است تا از این طریق با طرح انتصابات فامیلی به اعتماد و محبوبیت دولت لطمه بزنند.