قدرتمندترین تراشه موبایل جهان معرفی شد

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ شامل یک پردازنده گرافیکی داخلی Adreno می‌باشد که از نظر عملکرد، این تراشه پرچمدار کوالکام نسبت به نسل قبلی خود ۳۰ درصد افزایش عملکرد و ۲۵ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی دارد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ شامل یک پردازنده گرافیکی داخلی Adreno می‌باشد که از نظر عملکرد، این تراشه پرچمدار کوالکام نسبت به نسل قبلی خود ۳۰ درصد افزایش عملکرد و ۲۵ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی دارد و در هنگام استفاده از Vulkan API افزایش عملکرد به ۶۰% می‌رسد.

با معرفی تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بی شک شاهد افزایش عملکرد و ویژگی‌ها در گوشی‌های نسل بعدی خواهیم بود. در سال آینده تلفن همراه پرچمدار جدیدی با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ معرفی خواهد شد.اسنپدراگون ۸ نسل ۱ کوالکام، نهمین تراشه از سری پرچمداران اسنپدراگون است که برای استفاده در گوشی ها بالا رده در نظر گرفته شده است.

این مدل هجدهمین مدل در سری ۸ تراشه های اسنپدارگون می باشد که با تصمیم شرکت کوالکام، روند شماره گذاری را از پردازنده گرافیکی Adreno، Hexagon DSP و سایر قطعات مختلف داخل تراشه کنار گذاشته و نام جدیدی به خود گرفته است. به هر حال سازنده این چیپست مدعی است که این تراشه پرچمدار، قدرتمندترین تراشه تولید شده برای گوشی های هوشمند خواهد بود و به همین دلیل در اینجا قصد داریم تا این تراشه را به شما معرفی کنیم.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از یک هسته پردازنده قدرتمند Cortex-X۲ با کلاک ۳ گیگاهرتز بالاتر نسبت به سال گذشته، دو هسته بزرگ Cortex-A۷۱۰ با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز و چهار هسته کم مصرف Cortex-A۵۱۰ با فرکانس متوسط ۱.۸ گیگاهرتز تغذیه می‌کند. کوالکام به جای استفاده از چیدمان ۲+۲+۴ Google Tensor (تراشه اختصاصی گوگل)، از چیدمان سه خوشه‌ای خود (۱+۳+۴) استفاده کرده است.کوالکام به دنبال بهبود عملکرد ۲۰ درصدی و صرفه جویی ۳۰ درصدی در مصرف انرژی نسبت به پردازنده نسل قبلی اسنپدراگون ۸۸۸ می‌باشد.

گرچه کوالکام اعلام کرده که با تکیه بر قدرت خود و سیستم‌های دیگر این هسته‌ها را بهینه میکند، که ممکن است به جای اینکه صرفاً منجر به بهبود عملکرد شود،سبب افزایش کارایی نیز خواهد. و اگر بخواهیم منصفانه با کوالکام رفتار کنیم، این شرکت این روز‌ها به دنبال افزایش عمر باتری می باشد.

کوالکام Cortex-X۲ را با ۱ مگابایت حافظه کش L۲ در کنار هم قرار داده و همچنین و برای هر هسته A۷۱۰ یک کش ۵۱۲ کیلوبایتی وجود دارد. این شرکت سال گذشته نیز همین تنظیمات را در تراشه‌های خود اعمال کرده بود. این امر می‌تواند این موضوع را نشان دهد شاید عملکرد این تراشه کمی پایین‌تر از حداکثر ادعای Arm برای X۲ است. گرچه حافظه نهان L۳ شش مگابایتی به کار رفته در این تراشه بزرگتر از ۴ مگابایتی نسل قبلی می‌باشد که قطعا به تغذیه این هسته‌های جدید نیز کمک خواهد کرد.

کوالکام جزئیات حافظه نهان L۲ را برای هسته‌های کوچک A۵۱۰ اعلام نکرده است. این را می‌دانیم که کوالکام از قابلیت‌های جدید ریز معماری «merged-core» استفاده می‌کند؛ که در این نمونه، دو هسته مشترک یک خط لوله NEON/SIMD و حافظه نهان L۲ را به اشتراک می‌گذارند. این مورد می‌تواند عملکرد را در مواردی که هسته‌ها حافظه پنهان بزرگ‌تری نسبت به آن‌ها دارند ،بهبود ببخشد.با این حال، کوالکام هنوز اندازه حافظه پنهان را فاش نکرده است و این سوء ظن را ایجاد می‌کند که ممکن است از یک حافظه پنهان کوچک استفاده کند و بنابراین برخی از عملکرد‌ها را با این کار کاهش می‌دهد.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ شامل یک پردازنده گرافیکی داخلی Adreno می‌باشد. از نظر عملکرد، کوالکام نسبت به نسل قبلی SoC خود ۳۰ درصد افزایش عملکرد و ۲۵ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی دارد.در هنگام استفاده از Vulkan API افزایش عملکرد به ۶۰% می‌رسد.

ویژگی‌های بازی Snapdragon Elite در این تراشه باقی مانده است. (Snapdragon Elite Gaming اصطلاحی برای توصیف سطح بالایی از پردازش‌ها است که تجربه خوبی را در بستر اسنپدراگون، در زمان بازی برای کاربر ایجاد میکند)

Adreno Frame Motion می‌تواند نرخ فریم را بدون استفاده از نیروی اضافی دو برابر کند یا همان فریم را حفظ کند و در عین حال مصرف انرژی را کاهش دهد. این کار در واقع یک پیاده سازی درون یابی فریم است که مستقیماً روی GPU اجرا می‌شود. موارد مشابهی برای صاف کردن فریم MEMC نیز مشاهده شده است که در پردازنده‌های نمایشگر خارجی در برخی گوشی‌ها پیاده‌سازی شده‌اند.

۲۰ درصد افزایش CPU و ۳۰ درصدافزایش GPU

آخرین هسته Adreno همچنین از قابلیت گرافیکی "desktop-level " نیز پشتیبانی می‌کند. قابلیت VRS Pro نیز در این تراشه وجود دارد که پردازش فریم مبتنی بر تصویر را با قابلیت variable-rate shading (نرخ شیدینگ متغیر) ادغام کرده و با این کار مصرف انرژی را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.باید ببینیم این تراشه برای مصرف انرژی در سناریو‌های با عملکرد بالا چگونه عمل می‌کند.فروشندگان سیلیکون بودجه برق گوشی‌های هوشمند را با چیپست‌های اخیر، به حداکثر مطلق رسانده اند.

ویژگی‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۱: عکاسی بهتر با گوشی‌های هوشمند و یادگیری ماشینی

مطمئنا تا به حال متوجه شده‌اید که پردازش تصویر و یادگیری ماشینی، بخش‌های کلیدی چیپست‌های مدرن کوالکام هستند. همانطور که این روز‌ها تقریباً برای هر فروشنده SoC دیگری وجود دارد. این رویکرد منجر به ارتقاء بیشتری در این نسل می‌شود که قابل توجه‌ترین آن‌ها مربوط به ISP است.

طرح ISP سه گانه نسل گذشته همچنان باقی بوده و از imaging pipeline ۱۴ بیتی به ۱۸ بیتی ارتقا یافته است و از خروجی تصویر RAW ۱۸ بیتی پشتیبانی می‌کند. این مساله منجر به توانایی تصویربرداری ۳.۲ گیگاپیکسلی در هر ثانیه شده که نسبت به نسل قبلی ۲.۷ بیشتر است.این تنظیمات به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ این امکان را می‌دهد تا تصاویر ۱۰۸ مگاپیکسلی با تاخیر شاتر صفر بگیرد یا از سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی برای فیلم‌برداری ۳۰ فریم در ثانیه با تاخیر شاتر صفر استفاده کند. در حالی که فیلمبرداری اکثراً مشابه نسل آخر است، HDR ۸K ۳۰ فریم در ثانیه برای اولین بار در اینجا مشاهده می‌شود.

ISP هجده بیتی کوالکام دارای دامنه داینامیکی بهبود یافته است

این پهنای باند اضافی را می‌توان در جهت بهبود ضبط تصاویر HDR قرار داد. عمق بیت تنها بخشی از تصویر عکاسی HDR است، و دستیابی به آن در دنیای واقعی به نویز بستگی دارد. مشکلی ثابت برای سنسور‌های تصاویر تلفن‌های هوشمند.کوالکام چندین ترفند تصویربرداری دیگر را نیز در آخرین پردازنده پرچمدار خود تعبیه کرده است. یک bokeh engine اختصاصی برای اعمال تاری ملایم در ویدیو‌های ۴K، قابلیت‌های بهبود یافته تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی، استفاده از ویژگی ultra-wide برای تصحیح انحرافات رنگی، وضوح تصویر فوق العاده، و قابلیت استفاده از حداکثر ۳۰ فریم به جای شش فریم در HDR چند فریم و عکسبرداری در نور کم، همه این ویژگی‌ها با نام تجاری جدید Snapdragon Sight در کمپانی کوالکام ارائه می‌شوند.

در بخش یادگیری ماشینی، کوالکام عملکرد شتاب تانسور را در جدیدترین پردازشگر Hexagon DSP خود دو برابر کرده است، تا حدی به لطف دو برابر کردن حافظه مشترک سیستم روی تراشه، کار‌های خاصی که به عملیات تانسور متکی هستند سریعتر از قبل اجرا می‌شوند، زیرسیستم کوالکام نیز اکنون در برخی از بار‌های کاری تا ۱.۷ برابر بازده انرژی بیشتری دارد.

اسنپدراگون 8 نسل 1؛ یک تصویربردار و هوش مصنوعی قدرتمندتر است

Snapdragon ۸ Gen ۱ با پشتیبانی از محاسبات دقیق int۸ و int۱۶ به عنوان بخشی از نرم افزار SDK، قابلیت‌های ML خود را بیش از قبل افزایش می‌دهد. در نتیجه، کوالکام اعلام کرده که برخی از بار‌های کاری ممکن است با ترکیب بهبود‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، تا ۴ برابر افزایش عملکرد داشته باشند.

هگزاگون تنها بخشی از موتور هوش مصنوعی نسل هفتم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است. نسل سوم Sensing Hub اکنون یک ISP اختصاصی دارد که از سنسور رزولوشن VGA پشتیبانی می‌کند. این قابلیت برای تشخیص زمان بازگشایی قفل با چهره استفاده می‌شود.از آخرین بهبود‌های ISP و ML Qualcomm می‌توان بهبود در بخش عکاسی را نام برد.

سایر ویژگی‌ها

کوالکام سطح امنیتی جدیدی را در چیپست خود معرفی کرده است که در زیر لایه Hypervisor قرار دارد و سیستم عامل اندروید و سرویس‌های امن دیگر را اجرا می‌کند.

این موتور مدیریت برای ایمن نگه داشتن داده‌های سطح پایین ساخته شده است، حتی اگر سطوح بالاتر پشته نرم افزار به خطر بیفتد. کوالکام اعلام کرده است که الزامات iSIM و Android Ready SE را برآورده می‌کند. با تکیه بر کار Google با ماژول امنیتی Titan M و StrongBox، Android Ready SE Alliance الزاماتی را برای طیف وسیعی از اپلت‌های امنیتی مبتنی بر سخت‌افزار با استفاده از محیط‌های امن ایجاد و تنظیم می‌کند. دستگاه‌های نسل اول اسنپدراگون ۸ آینده می‌توانند به عنوان کلید ماشین، کیف پول دیجیتال، گواهینامه رانندگی و سایر اشکال شناسایی شما استفاده شوند.

با Android Ready SE، ممکن است از تلفن‌های هوشمند اسنپدراگون آینده برای قرار دادن ایمن کلید‌های دیجیتال خودرو، شناسه و موارد دیگر استفاده شود

همانطور که از زیرسیستم بی سیم Fast Connect ۶۹۰۰ کوالکام انتظار داشتیم، بلوتوث ۵.۲ و از وای فای ۶E پشتیبانی می‌کند.

جالب‌تر برای علاقه‌مندان به موسیقی، aptX Lossless با کیفیت صدای CD به عنوان بخشی از مجموعه صوتی aptX Lossless و Snapdragon Sound نیز در این تراشه وجود دارد. این چیپست همچنین از مشخصات هسته اصلاح شده بلوتوث LE Audio پشتیبانی می‌کند. اکنون شما فقط به یک جفت هدفون نیاز دارید که از هر دو فناوری استفاده کند.

مودم Snapdragon x۶۵، ۵G از نظر تئوری، سرعت دانلود سریعتری (حدود ۱۰ گیگابیت بر ثانیه) در شبکه‌های mmWave دارد. این خیلی سریع به نظر می‌رسد. تغییر مهم تر، افزایش ۵۰ درصدی پهنای باند زیر ۶ گیگاهرتز، از ۲۰۰ مگاهرتز به ۳۰۰ مگاهرتز است که امکان استفاده گسترده‌تر از تکنیک‌های تجمیع فرکانس را در سال‌های آینده فراهم می‌کند. این خبر خوبی میتواند باشد و سرعت دانلود بالا را تضمین می‌کند. مودم X۶۵ همچنین از باند n۲۵۹ mmWave و همچنین باند‌های جهانی n۷۰ و n۵۳ زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند.اسنپدراگون ۸ نسل ۱ برای شبکه‌های پیشرفته‌تر ۵G که در نهایت در سال‌های آینده وارد بازار می‌شوند، آینده نگرتر خواهد بود.

از چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ چه انتظاری داریم

اگر از یک گوشی هوشمند نسل فعلی اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده می‌کنید، احتمالاً فشار زیادی برای خرید یکی از گوشی‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۱، ۲۰۲۲ احساس نمی‌کنید. البته، مجموعه‌ای از مزایای عملکردی معمولی در این تراشه وجود دارد که مطمئناً برای گیمر‌های موبایلی که به دنبال نرخ فریم بالاتری هستند، در این تراشه اضافه خواهد شد. افزایش ۲۰ درصدی CPU و ۳۰ درصدی پردازنده گرافیکی قابل توجه است، با این حال، این تراشه احتمالاً تا حدودی از آخرین مدل آیفون شرکت اپل A۱۵ Bionic در بنچمارک عقب خواهد ماند. البته کوالکام در تلاش است با طراحی cpu‌هایی به عملکرد بالاتر شکاف خود را با اپل در هر دو عرصه محاسبات موبایل و دسکتاپ کاهش دهد. ما منتظر اولین تراشه در سال ۲۰۲۳ هستیم.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مانند همیشه پر از ویژگی های جدید است، اما شاید در نسل بعدی شاهد تغییرات بزرگ تری باشیم.

قابلیت‌هایی همچون هوش مصنوعی، تصویربرداری، ML، ۵G و بهبود‌های امنیتی در این تراشه وجود خواهد داشت. باز هم، بعید است که این‌ها اساساً الگوریتم گوشی‌های هوشمند را تغییر دهند. با این حال، چیپست مرز‌ها را کمی فراتر می‌برد و امکان استفاده بیشتر از این قابلیت را نسبت به سال گذشته فراهم می‌کند.

کوالکام تایید کرده است که Black Shark، Honor، Iqoo، Motorola، Nubia، OnePlus، Oppo، Realme، Sharp، Sony، Vivo، Xiaomi و ZTE در حال بررسی این تراشه هستند. ما در واقع منتظر اولین معرفی این محصول قبل از پایان سال ۲۰۲۱ هستیم.