به گزارش موبوایران،اپل با عرضهی مکبوک پرو ۲۰۲۱ یک قابلیت پرتقاضا را به این سری از لپتاپها اضافه کرده و آن هم درگاه حافظهی SD است. در حالی که انتظار داشتیم کاربران از ارائهی این قابلیت رضایت داشته باشند، اما اخیرا گزارشهای زیادی را در مورد مشکلات متعدد درگاه حافظهی SD این لپتاپها از سوی کاربران شاهد هستیم.
طبق گزارش وبسایت MacRumors، اخیراً تعدادی از کاربران مکبوک پرو ۲۰۲۱ با مشکلات متعددی در مورد درگاه کارت حافظهی SD مواجه شدهاند. از مشکلات گزارش شده میتوان به سرعت پایین انتقال داده و غیرقابل دسترس بودن برخی فایلها اشاره کرد. براساس آخرین شایعات، این مشکلات برای بسیاری از کاربران مکبوک پرو ۱۴ اینچی و ۱۶ اینچی که امسال عرضه شدهاند رخ داده و سیستم آنها را تحت تاثیر خود قرار داده است. از آنجایی که این ایراد تنها در بخش درگاه کارت حافظهی SD ایجاد شده، به نظر باید این قسمت از لپتاپ مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از همین کاربران گزارش داده که درگاه کارت حافظهی SD مکبوک پرو ۱۴ اینچی او با پردازندهی M1، به یک دقیقه زمان برای خواندن یک کارت حافظهی SD نیاز دارد که گاهی اوقات موفق به شناسایی آن نمیشود و با پیام ارور در نمایشگر نشان داده میشود. کاربر دیگری در گزارش خود بیان کرده که فایندر مکبوک او هنگامی که در حال خواندن یک کارت حافظهی SD است، از کار میافتد.
برخی از کاربران حتی سعی کردند با فرمت کردن کارت حافظهی SD این مشکلات را برطرف کنند، اما این اقدام تاثیری نداشته است. از سوی دیگر، چند کاربر تأیید کردهاند که اگر همان کارت حافظهی SD را با آداپتور کارت حافظهی USB-C به لپتاپ وصل کنیم، مشکلی در شناسایی و خواندن آن ایجاد نمیشود. البته هنوز اپل نسبت به این گزارشات واکنشی نشان نداده است. به عبارت دیگر، ما هنوز نمیدانیم که آیا مشکل از سختافزار ناشی میشود یا از نرمافزار.
با این حال، ظاهراً غول فناوری آمریکایی به برخی از کاربران گفته که از این مشکل آگاه است و ادعا کرده که بهزودی راهحلی را از طریق بهروزرسانی نرم افزاری برای این لپتاپها ارائه میدهد. با وجود این مشکلات، اما باز هم از دو لپتاپ جدید سال ۲۰۲۱ اپل نمیتوان گذشت، جایی که این مکبوکها از نظر قدرت سختافزاری هیچ شباهتی به مکبوک پرو سال گذشته ندارند.
مک بوک پرو ۱۴ اینچی جانشین مدل ۱۳/۳ اینچی از سال گذشته است و مدل ۱۶ اینچی هم جانشین مدلی با همین اندازه از سال گذشته به حساب میآید. در مک بوک پرو ۱۴ و ۱۶ امسال از دو پردازندهی اختصاصی اپل استفاده شده که M1 پرو و M1 مکس نام دارند.
این پردازندهها از ۱۰ هستهی پردازشی بهره میبرند اما تفاوت اصلی آنها در تعداد ترانزیستور و هستههای گرافیکی است. طبق اطلاعاتی که اپل منتشر کرد، M1 پرو که تراشهی ضعیفتری هم به حساب میآید از ۱۶ هستهی گرافیکی و ۳۳/۷ میلیارد ترانزیستور بهره میبرد. مدل M1 مکس از ۳۲ هستهی گرافیکی و ۵۷ میلیارد ترانزیستور بهره میبرد.
در مدل ۱۴ اینچی این مکبوکها، از نمایشگر ۱۴.۲ اینچی پروموشن با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و فناوری Liquid Retina Pro XDR استفاده شده است. این نمایشگر نسبت به نسل قبلی خود حاشیهی کمتری دارد و رزولوشن ۳۰۲۴ در ۱۹۶۴ را به کاربران ارائه میدهد. بریدگی این نمایشگر از دوربین ۱۰۸۰P میزبانی میکند و به لطف لنز ۴ المانه، سنسور بزرگتر و دیافراگم بازتر، کیفیت بسیار خوبی هم دارد.
مدل ۱۶ اینچی مکبوک اپل از نمایشگر ۱۶/۲ اینچی با مشخصات مشابه به بازار عرضه شده است. به صورت کلی درون این لپتاپها سه پورت تاندربولت نسل ۴ بهکار گرفته شده است و حتی جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هم از لحاظ کیفیت ارتقا داشته است. علاوه بر اینها شاهد تجهیز این محصولات به مگسیف هم هستیم که اینبار توان بیشتری دارد اما همچنان کاربران قادر خواهند بود از طریق پورت تاندربولت لپتاپ را شارژ کنند.
اما بدون شک مهمترین تغییرات این لپتاپها مربوط به بخش پردازندهی آنهاست. در واقع باید بگوییم که بر روی کاغذ، قدرتمندترین نسخه از تراشهی M1 مکس، واحد گرافیکی ۳۲ هستهای دارد که توان خام واحد گرافیکی آن از کنسول پلیاستیشن ۵ سونی بیشتر است. در مقایسه با تراشهی اپل M1 که واحد گرافیکی ۸ هستهای دارد، مجهز بودن این تراشهی جدید به یک واحد گرافیکی ۳۲ هستهای پیشرفته بزرگی است.
مک بوک پرو ۱۶ اینچی با قیمت پایهی ۲۵۰۰ دلار و مدل ۱۴ اینچی آن با قیمت پایهی ۲۰۰۰ دلار در دسترس کاربران قرار دارد. در نهایت باید دید کوپرتینیوییها، نسبت به مشکلات گزارش شده از سوی برخی کاربران مکبوکها چه اقدامی خواهند کرد.