به گزارش موبوایران، سامسونگ ظاهرا بهمن ماه امسال قصد دارد از گوشیهای سری گلکسی S22 رونمایی کند. در همین راستا تصمیم گرفتیم به بررسی یک مشکل اساسی بپردازیم که در حال حاضر در برخی از گوشیهای این شرکت وجود دارد و امیدواریم سال آینده و با ورود پرچمداران جدید حل شود.
گوشیهای سری گلکسی S22 را شاید بتوان مهمترین پرچمداران سامسونگ طی چند سال اخیر دانست. این گوشیها قرار است سامسونگ را در ماندن در رتبهی نخست بهترین سازندهی گوشی هوشمند در جهان کمک کنند بنابراین بیشتر از هر گوشی دیگری از آنها انتظار میرود که تقریبا بدون نقص خاصی راهی بازار شوند. از طرفی سامسونگ میخواهد فقط پرچمداران سری S را هر سال به عنوان پرچمداران اصلی خود راهی بازار کند و طبیعتا باید هرآنچه که در چنته دارد رو کند تا کاربران به مدت یک سال دیگر نیازی به خرید پرچمدار نداشته باشند. اما آیا این اتفاق خواهد افتاد؟
اینطور که به نظر میرسد، گوشیهای سری گلکسی S22 قرار است پرچمدارانی باشند که هرآنچه که کاربران نیاز دارند در آنها وجود دارد. مثلا اندکی اندازهی آنها کوچکتر میشود تا اگر کاربری با اندازهی بزرگ گوشیهای نسل گذشته مشکل داشت، اینبار در عین حال که گوشی نسبتا بزرگی در اختیار دارد اما بتواند با آن کار کند. گلکسی S22 پلاس همچنان همان گوشی رده میانی (بین پرچمدارها) جذاب باقی میماند چرا که هم اندازهی بزرگی دارد و هم قیمت آن خیلی بالاتر از حد انتظار نیست. گلکسی S22 اولترا هم برای عاشقان پرچمداران سری نوت راهی بازار خواهد شد چرا که هم از قلم پشتیبانی میکند، هم محفظهای درون گوشی برای نگهداری قلم در نظر گرفته شده است و هم اینکه طراحی آن شبیه به گوشیهای سری نوت شده است. از طرفی دوربینهای این گوشی هم فوقالعاده قدرتمند هستند و به همین خاطر نیاز کاربران علاقهمند به عکاسی را کاملا برطرف خواهند کرد.
به تمام این قابلیتها باید تراشهی فوقالعاده قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را اضافه کنیم که کوالکام اخیرا از آن رونمایی کرد و امیدواریم بالاخره در آن مشکل داغ شدن بیش از حد اسنپدراگون ۸۸۸ در برخی از گوشیها حل شده باشد. البته این تراشه هم از ۸ هسته با چینش ۱ + ۳ + ۴ بهره میبرد که فرکانس آنها هم افزایش خاصی به نسبت قبل نداشته است. فقط نوع هستهها و فناوری ساخت آنها بهبود پیدا کرده و به نظر میرسد اگر پیشرفتی هم به نسبت نسل قبل وجود داشته باشد به همین خاطر است نه لزوما افزایش فرکانس.
اگزینوس ۲۲۰۰ را هم نباید فراموش کرد. پردازندهای که سامسونگ با همکاری AMD پردازشگر گرافیکی آن را طراحی کرد و انتظار میرود در این زمینه این پردازنده عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. هرچند نتایج منتشر شده از بنچمارک که خیلی امیدوار کننده به نظر نمیرسند. البته بنچمارک تراشهی گرافیکی هنوز در دسترس نیست ولی خود تراشه و هستهها که به نظر میرسند باز هم ساختاری مشابه با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ داشته باشند، خیلی پیشرفت خاصی را به نسبت نسل گذشته نشان نمیدهند.
اما همهی اینها بحثهایی هستند که حتما باید گوشی رسما راهی بازار شود تا بتوانیم به شکل بهتری آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. آنچه که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم، بررسی مشکلاتی است که در حال حاضر در گوشیهای سامسونگ وجود دارد و اما انتظار داریم شرکت کرهای با پرچمداران سری گلکسی S22 فکری به حال آنها کند. همانطور که میدانید، سری گلکسی S21 بهتازگی آپدیت One UI 4.0 را هم دریافت کردهاند اما ظاهرا هنوز این مشکلات پابرجا هستند.
مثلا یکی از این مشکلات، لگ زدن و کند بودن سیستم ناوبری است که سامسونگ هنوز آن را حل نکرده است. منظورمان سرعت کار با گوشی نیست چرا که این گوشیها عملکرد بینقصی در اجرای سریع بازیها و اپلیکیشنهای سنگین دارند و از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد. اما به نظر میرسد پاسخدهی این کلیدهای نرمافزاری گاهی اوقات آنطور که باید نرم و پایدار نیست. در ادامه بیشتر به این موارد میپردازیم.
پاسخدهی رابط کاربری باید در سری گلکسی S22 سریعتر بهبود پیدا کند
همانطور که میدانید، سامسونگ این قابلیت را دو سالی هست که در گوشیهای خود قرار داده که کاربران بتوانند کلیدهای نرمافزاری رابط کاربری را پنهان کرده و با سوایپ به سمن بالا روی همان قسمت مربوط به این کلیدها، فرامین مورد نظر را ارسال کنند. یکی از بخشهایی که گوشیهای سامسونگ در آن مشکل دارند دقیقا همین ژستهای سیستم ناوبری، خصوصا کلید بازگشت است که استفادهی بسیار زیادی هم از آن میشود. این مشکل خیلی برای یک گوشی در کلاس پرچمدار جالب نیست چرا که برخی از میانردهها در این زمینه عملکرد بهتری دارند.
مثلا گوشی ۴۵۰ دلاری گوگل یعنی پیکسل ۵a در زمینهی مولتی تسکینگ در سطح خود کمنظیر است و تمام ژستهای ناوبری آن هم بسیار نرم و روان بدون هیچ مشکلی کار میکنند. این در حالی است که پردازندهی بکار رفته در آن حتی به اندازهی نصف پردازندهی بکار رفته در پرچمداران جدید شرکتهای اندرویدی هم قدرت ندارد. طبق گفتهی شخص بررسی کننده، این موضوع حتی در گوشیهای پیکسل ۶ و یک سری از گوشیهای وانپلاس و شیائومی هم مورد بررسی قرار گرفت اما مشکل خاصی در آنها مشاهده نشد تا اطمینان حاصل شود این مشکل فقط مختص گوشیهای سامسونگ و رابط One UI است.
طبق ادعای این شخص، او اولین نفری نیست که با این مشکل مواجه شده است، بسیاری از کاربران در ردیت هم معتقدند کلیدهای ناوبری باید در عملکرد خود بهتر شوند. حتی برخی از آنها راه حلهایی را هم به کاربران پیشنهاد دادهاند تا آنها بتواند این مشکل را در گوشیهای خود حل کند. به نظر میرسد گوشیهای سری گلکسی S22 هم حداقل در اوایل عرضه این مشکل را دارند چون One UI 4.0 قرار است رابط پیشفرض این گوشیها باشد و همانطور که در بالا اشاره شد، به نظر میرسد در این سری هم خبری از برطرف شدن این مشکل نیست.
برای مثال یکی از کاربران پیشنهاد داد تا کاربران وارد تنظیمات شوند، روی بخش APP یا همان برنامهها لمس کرده و One UI Home را انتخاب کنند. در منوی باز شده روی بخش مربوط به باتری (Battery) کلیک کرده و به آن اجازه دهند تا بدون هیچ محدودیتی از باتری استفاده کند. برخی از کاربران معتقدند با این راه حل مشکل برطرف خواهد شد اما برای برخیها همچنان پابرجاست. بنابراین به نظر میرسد این راه حل هم قطعی نیست چون همچنان برای برخی از کاربران هر سه مدل از گلکسی S21، کلیدهای ناوبری با لگ عمل میکنند.
مشکل در عملکرد کلیدهای ناوبری برای گوشیهای سامسونگ اصلا چیز جدید و عجیبی نیست. فقط کافی است در رابطه با آن در گوگل جستوجو کنید تا متوجه شوید به همین میزانی که از سری گلکسی S21 در این بخش نارضایتی وجود دارد، به همان اندازه از سری گلکسی S20 هم ناراضی هستند. حال سامسونگ چه زمانی میخواهد فکری به حال آن کند مشخص نیست چون اگر در سری گلکسی S22 هم شاهد آن باشیم اصلا جالب نخواهد بود.
سیستم ناوبری به صورت کلی عملکرد خوبی ندارد
لگ و کندی که در کلید نرمافزاری بازگشت وجود دارد بخشی از مشکل بزرگ گوشیهای پرچمدار سامسونگ در این زمینه است. اینطور که به نظر میرسد به صورت کلی سیستم ناوبری در گوشیهای سامسونگ خیلی جالب نیست چرا که شرکت کرهای سیستمی را استفاده میکند که از سایر گوشیهای اندرویدی متفاوت است. در بسیاری از گوشیهای اندرویدی، سوایپ از چپ به راست و برعکس در بخش پایینی نمایشگر، نقش کلیدهای نرمافزاری را ایفا میکنند اما در کهکشانیها اینطور نیست و به نظر میرسد به همین خاطر باشد که مشکلات اینچنینی را شاهد هستیم.
مثلا در گوشیهای اندرویدی کافی است از پایین به بالا اندکی سوایپ کنید و نگهدارید تا اپلیکیشنهای در حال اجرا در پسزمینه برای شما به نمایش در بیایند. اما در کهکشانیهای شرکت کرهای خود رابط کاربری به صورت خودکار تصمیم میگیرد که شما را به اپلیکیشن قبلی ببرد. رفتاری کاملا عجیب که اصلا با عقل جور در نمیآید و به نظر میرسد مشکلی باشد که حتی توضیح آن هم سخت است.
توضیح نویسنده: به نظر میرسد این مشکل برای همهی کاربران گوشیهای گلکسی S21 وجود ندارد و تعدادی از آنها آن را تجربه میکنند. برای مثال در تجربهی شخصی از کار با این گوشیها، چنین مشکلاتی را متوجه نشدهام اما با در نظر گرفتن تمام کاربرانی که از این مشکلات گلهمند بودند میتوان گفت که برخیها واقعا با آن دست و پنجه نرم میکنند.
تاچویزی در کار نیست؛ اما مشکلات قدیمی همچنان پابرجاست
سامسونگ از زمانی که گوشیهای هوشمند خود را به صورت رسمی وارد بازار کرد تاکنون فقط سه رابط کاربری داشته است؛ تاچویز، Samsung Experience و One UI که از سال ۲۰۱۹ تاکنون در حال اضافه کردن قابلیتهای جدید به آن است. قرار بود این رابط کاربری مشکلات تاچویز را نداشته باشد اما فکر میکنید مشکل تاچویز چه بود؟ در واقع سامسونگ آنقدر این رابط را با قابلیتهای گوناگون پر کرد که گوشی بعد از مدتی سنگین میشد و در انجام کارهای مختلف با کندی و لگ عمل میکرد. به نظر میرسد شرکت کرهای One UI را بهتر از قبل طراحی کرده و این موضوع کاملا مشهود است اما پرسش اینجاست که این بهبودی تا چه اندازه در تجربهی کاربری موثر بوده است؟ مشکل سیستم ناوبری حداقل همچنان پابرجاست و هنوز مورد توجه شرکت قرار نگرفته است اما امیدواریم در آپدیتهای آینده حل شود.
آیا شما هم با این مشکل در گوشیهای پرچمدار جدید سامسونگ مواجه شدهاید؟ اگر بله، از چه روشهایی برای حل آن استفاده کردید یا آیا اصلا این مشکل حل شده است؟