سایت خبری طلا

همکازی مایکروسافت و سامسونگ برای ساخت هدست جدید AR

منبع: دیجی مگ


طبق شایعه‌های جدید، سامسونگ و مایکروسافت در همکاری مشترکی روی ساخت یک هدست واقعیت افزوده‌ی جدید کار می‌کنند که به نظر می‌رسد عرضه‌ی آن در سال ۲۰۲۴ خواهد بود.


به گزارش موبوایران، طبق شایعه‌های جدید، سامسونگ و مایکروسافت در همکاری مشترکی روی ساخت یک هدست واقعیت افزوده‌ی جدید کار می‌کنند که به نظر می‌رسد عرضه‌ی آن در سال ۲۰۲۴ خواهد بود. در رابطه با این موضوع شایعه‌ها و گمانه‌زنی‌های زیادی در فضای مجازی منتشر شده که طبق اکثریت آن‌ها، مایکروسافت و سامسونگ کار روی این پروژه را آغاز کرده‌اند و این پروژه قرار است دو سال طول بکشد. گویا سامسونگ کار گروه خود را برای این پروژه در ماه مارس (اسفند ۹۹) و مایکروسافت در تابستان آغاز کردند. بخش‌های متعددی از کسب و کار سامسونگ هم نظیر Samsung Display ،Electro Mechanics و SDI در این پروژه دخیل هستند.

هولولنز ۲ که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد، آخرین هدست واقعیت افزوده تجاری و سازمانی مایکروسافت بود. این هدست، برخلاف سایر هدست‌ها بدون نیاز به گوشی هوشمند یا لپ‌تاپ، تمام قدرت محاسباتی را مستقیما در خود دارد. از دیگر قابلیت‌های سخت‌افزاری هولولنز ۲ می‌توان به واحد پردازشی هولوگرافیک سفارشی‌شده (HPU) اشاره کرد که کمک‌پردازنده‌ی هوش مصنوعی را به‌صورت بومی و انعطاف‌پذیر برای شبکه‌های عصبی عمیق (Deep Neural Networks) پیاده‌سازی می‌کند.

سیستم دید هولولنز ۲ به لطف استفاده از نمایشگرهای ۲K میکرو الکترونیکال، از ۳۴ درجه به ۵۲ درجه ارتقا یافته است. همچنین این هدست از قابلیت لمس و تعامل با هولوگرام‌ها به‌طورمستقیم بهره می‌برد. این قابلیت، این امکان را فراهم می‌کند تا هنگام راه‌رفتن، بتوان هولوگرام‌ها را با دست تنظیم کرد.

همکاری مایکروسافت با سامسونگ بر روی یک هدست جدید می‌تواند آن را مقرون‌به‌صرفه‌تر کرده و دامنه‌ی دسترسی آن را افزایش دهد. این امر از آن جهت حائز اهمیت است که اپل برای ساخت هدست واقعیت افزوده‌ی خود مبالغ سنگینی را هزینه می‌کند و طبیعتا آن را با قیمتی گران در اختیار کاربران قرار خواهد داد. طبق جدیدترین شایعه‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد که سامسونگ می‌تواند سخت‌افزار این هدست را تأمین کند، زیرا این شرکت قبلا روی DigiLens سرمایه‌گذاری کرده بود که فناوری نمایشگرهای واقعیت افزوده را تولید می‌کند.

مشخص نیست که آیا این هدست در نهایت یک محصول شخصی خواهد بود یا یک محصول تجاری. اما گمانه‌زنی‌ها در این موضوع حاکی از آن است که تجاری بودن این هدست می‌تواند گزینه‌ی بهتری باشد. الکس کیپمن مخترع هدست هولولنز، در مصاحبه‌ای با وال استریت ژورنال خاطرنشان کرد که فناوری استفاده شده در هدست‌های هولولنز از نظر راحتی و درگیری ذهنی برای کاربران مناسب نیست.

در حال حاضر، از هولولنز فقط برای استفاده‌های سازمانی بهره برده می‌شود. برای مثال می‌توان به استفاده‌ی کارکنان بیمارستانی از این هدست اشاره کرد. پزشکان به منظور کاهش تماس با بیماران کرونایی، از هولولنز مایکروسافت استفاده می‌کنند. حتی در گزارش‌ها آمده که شرکت مایکروسافت با ارتش آمریکا قراردادی به ارزش ۲۱٫۸۸ میلیارد دلار امضا کرده که به موجب آن ۱۲۰ هزار دستگاه هدست واقعیت افزوده هولولنز را در اختیار این نهاد نظامی خواهد گذاشت.

همچنین این غول فناوری در سال ۲۰۲۱ از پلتفرم مایکروسافت مش رونمایی کرد که این پلتفرم به تعامل بهتر کاربران کمک شایانی خواهد کرد. سامسونگ و مایکروسافت سابقه‌ی همکاری با یک دیگر را هم دارند. برای مثال، زمانی که مایکروسافت هدست‌های واقعیت ترکیبی ویندوز را معرفی کرد، این هدست‌ها برای کار کردن نیاز به اتصال به کامپییوتر را داشتند. در اینجا بود که نقش کلیدی سامسونگ در همکاری با مایکروسافت مشخص شد و این غول کره‌ای از هدست واقعیت ترکیبی بی‌سیم HMD Odyssey و MD Odyssey+ رونمایی کرد. این دو هدست همچنان برای فروش در دسترس کاربران قرار دارند.

در آینده مطمئنا اخبار بیشتری از محصول جدید همکاری مایکروسافت و سامسونگ خواهیم شنید.